FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Fotbalistul lui Dinamo își încheie cariera la doar 21 de ani. Acuzații nemiloase: „Mi-au stricat viitorul. Îmi dădeau 2.000 de lei pe lună, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”

Claudiu Stan, între Giafer și Ahmed Bani, după meciul cu Farul din decembrie 2021 / Sursă foto: GSP +11   FOTO
Claudiu Stan, între Giafer și Ahmed Bani, după meciul cu Farul din decembrie 2021 / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 08:58

Claudiu Stan (21 de ani), mijlocaș central la Dinamo, care a debutat anul trecut la prima echipă a „câinilor”, iar vara aceasta a făcut pregătirea sub comanda lui Burcă, a luat decizia de a renunța prematur la cariera de profesionist, frustrat din cauza condițiilor ostile pe care spune că le-a îndurat în „Ștefan cel Mare” .

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, Claudiu Stan a pus pe tapet principalele nemulțumiri acumulate în ultimele luni la Dinamo, scoțând la suprafață câteva episoade reprezentative care i-au adâncit depresia trăită la echipă. 

Stan, care va împlini 21 de ani pe 25 septembrie, unul dintre puștii promițători produși în pepiniera lui Dinamo în ultimii ani, se consideră o victimă a unui sistem de interese bine împământenit în interiorul clubului, el reproșându-le șefilor că a fost ignorat în permanență de antrenori și tratat cu spatele de propriul club.

Interviu cu singurul fotbalist român campion în Finlanda: „De aici vine pericolul cel mai mare pentru România. E omul momentului!”
NATIONS LEAGUE
Interviu cu singurul fotbalist român campion în Finlanda: „De aici vine pericolul cel mai mare pentru România. E omul momentului!”

Claudiu Stan acuză: „Voiau să ajung la Săftica cu 2.000 de lei, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”

„Am făcut pregătirea de vară cu ei, doar că voiau să ajung la Săftica cu 2.000 de lei (n.r. - salariu), iar eu cheltuiam pe transport 2.500 de lei și nu au vrut să mă ajute. Am vrut să renunț la masa credală, unde am patru mii de euro, că am avut 7-8 luni restanță!

Dar bine că se aduc jucători de Liga 5 pe salarii de 5.000 de euro, mult mai slabi. Plus de asta, sunt interese foarte mari acolo!

Eu am meciuri la națională (n.r - selecționata U19). Am câștigat de două ori finala pe țară, am fost declarat cel mai bun jucător. Am luat peste 25 de trofee, printre care două finale pe țară. Am ieșit cel mai bun jucător la ambele, cu hat-trick la prima dintre ele. De asta a ajuns Dinamo unde e, pentru că cei mai buni juniori de la Dinamo au fost dați la o parte.

Am fost de patru-cinci ori la club cu toată familia, să le spunem situația, să le spunem că nu ne descurcăm. Și mi-au au spus sa îmi găsesc în altă parte. Dar împrumut, nu m-au lăsat liber”, a mărturisit Claudiu Stan, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Eu locuiesc în comuna Cernica. Sunt 50 de kilometri până la Săftica, 100 de kilometri dus-întors.

- Claudiu Stan, mijlocaș Dinamo

Claudiu Stan: „Când am fost accidentat, am suportat singur toate cheltuielile”

„Sunt oameni care nu îmi vor bine”, afirmă deziluzionat Claudiu, întrebat de Gazeta care ar fi motivele pentru care e marginalizat de conducerea „câinilor”. Mai mult, mijlocașul spune că a fost nevoit să-și plătească singur cheltuielile în momentul în care s-a accidentat la genunchi, deși contractul său prevedea fix opusul. 

„Cei de acolo și-au pierdut toți copiii talentați, pe toți i-au pierdut!

De ce am am fost tratat așa? Pentru că sunt oameni în staff care nu îmi vor binele. Nu doar mie, ci tuturor copiilor talentați! Nu se gândesc la binele jucătorilor, nu vor ca ei sa dea randament. 

Nu mai spun că, atunci când am fost accidentat, a trebuit să-mi suport singur toate cheltuielile, chiar dacă în contract scrie că este obligația lor. Cinci mii de lei am cheltuit pentru recuperări la genunchi, asta din cauza sinteticului de la juniori!”

Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: FC Dinamo
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
+7 FOTO
  • Claudiu Stan (în verde), în amicalul disputat de roș-albi vara aceasta, în fața Concordiei Chiajna / foto: GSP

„Am fost cu toată familia la conducere, dar ne-au expediat”

Claudiu Stan mai povestește că a mers de mai multe ori în biroul conducerii pentru a obține „dezlegarea” de club, însă de fiecare dată a primit în schimb doar indiferență și amânări. 

„Conducerea s-a purtat foarte urât cu noi. Am fost de patru-cinci ori la club, dar ne-au expediat. Au spus că nu stau la discuții, mi-au spus că nu îmi dau drumul, deși le-am spus că nu pot să ajung la Săftica cu 2.000 de lei pe lună, care, de fapt, intră o dată la două-trei luni.

La Dinamo, trebuie să ai bani să joci! Nu faci bani din fotbal la Dinamo”. 

Am fost cu toată familia să le spun că nu ne descurcăm. Dar nu i-a interesat! Și nici nu vor să mă lase să îmi văd de drumul meu mai departe. 

Eu am contract până în 2025. Până atunci, sunt nevoit să nu mai fac fotbal. Mi-au spus că, dacă vreau să vin, să mă antrenez singur la Săftica.

- Claudiu Stan, mijlocaș Dinamo

Strigătul lui Claudiu Stan: „Mi-au stricat viitorul, m-au păcălit să semnez pe 2.000 de lei pe lună”

Stan își continuă dezvăluirile despre calvarul trăit la Dinamo, mărturisind că a fost mințit constant de oamenii din club, pe care îi acuză că „i-au stricat viitorul”.

„În situația mea mai sunt mulți jucatori. Suntem cam cinci-șase anul ăsta. Au mai fost în trecut și mai mulți. Și așa o sa fie mereu! Mulți nu au curaj, dar mie mi-a ajuns. Nu fac fotbal să dau bani de la mine! 

Nu am unde sa mai încerc să joc, pentru că cei de la Dinamo nu vor să îmi rezilieze! Dacă aveam câteva mii de euro, poate îmi reziliau. Dar pentru ei nu înseamnă nimic 2.000 de lei pe lună! Și mă țin așa, să-și bată joc, chiar dacă mulți jucători sunt sub mine. Mereu am jucat la un an mai mare decât categoria mea de vârstă, am fost căpitan...

Am avut ofertă de la Sporting Lisabona acum 3 ani și nu au vrut să mă lase să plec. Mi-au stricat viitorul! Au zis că mă iau la prima echipa, m-au păcălit să semnez pe 2.000 de lei, că îmi fac act adițional. 

Dar după două antrenamente, m-au trimis la echipa a doua fără explicație, cu toate că dădusem un test fizic și îl trecusem în fața unor jucători care aveau peste 20.000 de euro salariu. Eu nu aveam cu ce să ajung la antrenament, dar mă «jucam» cu jucătorii străini. 

M-am chinuit de mic. Am fost cel mai bun și nu că o spun eu, trofeele o spun! E frustrant să vezi alți jucători mai slabi, care sunt pe același post cu tine, iar tu să nu joci....Și să nu ai șansa măcar de a o face...”, a încheiat fotbalistul.

Din 2013, anul în care a ajuns în curtea roș-albilor, Claudiu Stan a cucerit, la grupele de juniori ale lui Dinamo, două campionate naționale, 7 campionate pe București și alte 15 competiții pe țară.

Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
Claudiu Stan / Sursă foto: FC Dinamo
Claudiu Stan / Sursă foto: GSP
+7 FOTO
  • Claudiu Stan, în dreapta imaginii, lângă Ahmed Bani, după debutul la Dinamo / Sursă foto: GSP

Dacă făceam o echipă cu jucătorii la care a renunțat Dinamo, jucam în Liga 1 lejer. La juniori, ne băteam cu cei de la Hagi în fiecare an pentru primul loc. Cum se explică faptul că noi nu am ajuns sus, iar ei au ajuns?

Nu mai zic de FCSB, care nu ne-a bătut niciodată! Câștigam numai cu 4-0, 5-0. Nu a fost meci să nu marchez cu FCSB sau contra lui Hagi. Cum poți să găsești o explicație, când tu ai fost printre cei mai buni mereu, dar nu ai primit șanse deloc?

- Claudiu Stan, mijlocaș Dinamo

Claudiu Stan debutase la prima echipă a lui Dinamo la finalul lui 2021

Claudiu Stan s-a numărat printre cei 53 de jucători rulați de Dinamo în sezonul în care echipa a retrogradat în liga secundă. Stan, mijlocaș central în vârstă de 20 de ani, a fost utilizat 8 minute de Mircea Rednic într-un meci cu Farul din decembrie 2021, pierdut de roș-albi cu 0-2

Inclus constant în lotul lui Bonetti în primele etape ale campionatului trecut, debutat apoi de Rednic, puștiul a fost în 2022 unul dintre oamenii de bază de la Dinamo II. 

VIDEO Claudiu Stan și unul dintre golurile reușite în 2022 la „satelitul” lui Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV „Câinii” sunt pe loc de retrogradare în Liga 3, dar un jucător are țeluri înalte: „Vreau promovarea!”

EXCLUSIV Unde ar putea juca Dinamo următoarele două meciuri de pe teren propriu, după suspendarea primită de la Comisie

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (59)
therealreddog33
therealreddog33  •  24 Septembrie 2022, 11:23
Postat de boierasul pe 24 Septembrie 2022, 00:09

Nu vorbeam cu tine și despre tine)) câte conturi ai?? Scriu la un "isteț" și răspunzi tu)) fiți și voi mai atenți când administrați conturile)))

Greșești. Nici măcar nu îl cunosc pe colegul de chat.. Am comentat doar pentru ca debitezi în continuare aceeași placă pusă de DîDîbî...de aia încep sa cred tot mai serios ca ești chiar Bucurică in persoana :P. Dacă nu ești, macat transmite-i ce scriem noi pe aici, poate pleacă, desi nu cred. Mai are bani de muls.

therealreddog33
therealreddog33  •  24 Septembrie 2022, 00:12
Postat de boierasul pe 23 Septembrie 2022, 21:50

))) nu doar că ai lipsit, de la cursuri dar sunt sigur ca ai făcut o facultate ( dacă ai făcut) la frecventa redusa sau la distanță))). Normal că jucătorii sunt "bunuri", este vorba de un club de fotbal)). Iar Ieșeanul nu a plecat liber, a fost cedat pe o sumă de bani.

Ești sigur degeaba, am făcut facultatea la zi, am și lucrat în paralel. Pentru că pot :)). Dar sincer, tu ori ai lacune ori ești chiar Bucurică:)), altfel nu îmi explic parti-pris ul asta. Ai primit de la toată lumea, nu doar de la mine, feedback cum că DîDîbistii doar distrug clubul. Și totuși insiști. Elias, tu ești??! :))

boierasul
boierasul  •  24 Septembrie 2022, 00:09
Postat de therealreddog33 pe 23 Septembrie 2022, 17:31

Poate am lipsit eu de la contabilitate în facultate :)), dar de când sunt jucătorii "bunuri" de inventar? Cred ca asa vizionar în gestiunea stocurilor nici JiJi nu e...Apropos, cu jucătorii cu salarii mari - gen Eșanu - nu se aplică aceeași logică de "valorificare"? Ala de ce a fost lăsat să plece liber și Stan nu?!

Nu vorbeam cu tine și despre tine)) câte conturi ai?? Scriu la un "isteț" și răspunzi tu)) fiți și voi mai atenți când administrați conturile)))

Vezi toate comentariile (59)
Comentează