FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM SLATINA - CSA STEAUA

CSM Slatina - CSA Steaua București 1-2. „Militarii” obțin gâfâind primul succes al sezonului. Cronica partidei

CSM Slatina - Steaua / Sursă foto: Facebook
CSM Slatina - Steaua / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2022 14:31 / Actualizat luni, 15 august 2022 14:50

CSA Steaua București a bifat, luni după-amiaza, prima victorie din noul sezon al ligii secunde. „Militarii” s-au impus pe terenul nou-promovatei CSM Slatina, scor 2-1, într-un meci pe care l-au terminat în inferioritate numerică. Fără drept de promovare în prima ligă, jocul echipei lui Oprița a suferit în final.

Certați de Oprița pentru modul în care au tratat partida cu Metaloglobus, roș-albaștrii au început ca din tun partida de la Slatina. În minutul 13, Steaua a deschis scorul grație superexecuției lui Adi Popa, cel care a înscris printr-un șut de excepție de la peste 30 de metri

Dominația „militarilor” a continuat, iar golul secund a venit în minutul 24, când golgeterul din sezonul trecut, Remus Bogdan Chipirliu, a înscris printr-un șut plasat din interiorul careului. Părea scenariul ideal pentru un scor-fluviu, dar, încet, încet, jocul Stelei s-a scurtcircuitat. 

Scandal la Slatina! Jandarmeria a intervenit în forță pentru a liniști spiritele în Peluza Sud
CSM SLATINA - CSA STEAUA
Scandal la Slatina! Jandarmeria a intervenit în forță pentru a liniști spiritele în Peluza Sud

Steaua obține gâfâind primul succes al sezonului

Din ce în ce mai ezitanți în defensivă, steliștii aveau să fie taxați în minutul 73, când, după un întreg lanț al bâlbâielilor, Cătălin Doman a profitat de respingerea nefericită a lui Drăghici și a îndeplinit o simplă formalitate. Cu om în plus după eliminarea lui Drăghici, slătinenii s-au năpustit în ofensivă și au mai avut două ocazii importante de gol până la final. 

„Clubul de lângă inimă” a rezistat până la final, chiar dacă Oprița a avut parte de palpitanții pe bancă. Fără să poată promova, trupa acestuia pare cu o viteză în minus față de sezonul anterior, iar viitorul e în ceață. În Ghencea se anunță vremuri interesante.

Oprița, furios după meci: „Nu pot să înțeleg această atitudine!”

Am tratat din nou meciul cu lejeritate, le-am spus la pauză acest lucru. Nu pot să înțeleg această atitudine. Nu e vorba de gazon, nu e vorba de căldură. La mine nu merge așa ceva! Dacă nu vor să înțeleagă, e treaba lor. Le mulțumesc jucătorilor că m-au făcut să trăiesc așa cum am trăit acest meci. 

Această relaxare mă nemulțumește. După minutul 30, n-a fost nimic bine! Cum să nu fie motivați? Sunt plătiți, trebuie să joace! Am jucat fotbal până la 2-0, apoi s-a terminat! Era să fim egalați, sper că băieții vor învăța din aceste lucruri pe viitor”, a spus Oprița, tehnicianul Stelei, la finalul meciului, în direct la Digi Sport. 

CSM Slatina - CSA Steaua București 1-2

Continuă protestele! Peluza Sud, noi revolte la adresa conducerii. Mesajul afișat la Slatina: „Sfinxul privește cu stupoare / Cum clubul nostru e condus de mișei fără onoare”
CSM SLATINA - CSA STEAUA
Continuă protestele! Peluza Sud, noi revolte la adresa conducerii. Mesajul afișat la Slatina: „Sfinxul privește cu stupoare / Cum clubul nostru e condus de mișei fără onoare”

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • FINAL de meci! Steaua se impune la Slatina, scor 2-1, și obține prima victorie din noul sezon. 
  • min.90: Partida de la Slatina este prelungită cu cinci minute. 
  • min.89. Final complicat pentru „militari”. Stephan Drăghici vede al doilea „galben” și e eliminat. Steliștii vor evolua în inferioritate în ulltimele minute ale partidei. 
  • min.84: Oltenii sunt aproape de egalare. Alexandru Gabriel Dinu, fotbalist de 18 ani care aparține de FCSB, caută vinclul din 16 metri, mingea se duce puțin peste transversală. Steaua scapă cu fața curată, dar „tremură” în acest final de meci. 
  • min.79: Mădălin Mihăescu iese accidentat, fiind scos cu targa din teren. 
  • min.73: GOOOL CSM Slatina! Bâlbâieli în serie în apărarea stelistă, care e taxată până la urmă de Cătălin Doman. Fosta mare speranță a lui FC Argeș profită de o respingere defectuoasă a lui Drăghici și îl învinge pe Dincă din câțiva metri. 
  • min.70: Oltenii sunt aproape să-și înscrie în proprie poartă, dar goalkeeper-ul Pop e atent și reține balonul în ultimul moment. 
  • min.62: Repriză mult mai bună a slătinenilor, care au pus în mai multe rânduri în pericol defensiva stelistă. Din păcate pentru formația lui Daniel Oprescu, fără consecințe pe tabela de marcaj.
  • min.58: Acțiune superbă de atac a Stelei, Pacionel caută vinclul printr-un șut de la distanță, dar trimite peste poartă. 
  • min.51: Execuție pretențioasă a lui Toma, mingea se duce peste poarta lui Dincă. Prima ocazie a reprizei secunde le aparține slătinenilor. 
  • min.46: A început repriza secundă. Startul acesteia a fost întârziat cu câteva minute, după ce galeria oaspeților s-a răfuit de la distanță cu suporterii slătineni. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru calmarea spiritelor. 
  • PAUZĂ la Slatina. Roș-albaștrii se află în avantaj, după golurile lui Adrian Popa și Remus Chipirliu. 
  • min.40: Formația lui Daniel Oprița domină autoritar partida, însă fără să-și mai creeze ocazii clare de gol. De partea cealaltă, CSM Slatina e inexistentă în ofensivă, defensiva roș-albaștrilor „șomează” până acum. 
  • min.30: CSA Steaua, aproape de golul trei. Defensiva slătinenilor e din nou prinsă pe picior greșit, dar finalizarea lui Chipirliu din 15 metri e parată de Ionuț Pop, 
  • min.28: Galeria roș-albaștrilor continuă și la acest meci protestele la adresa conducerii. Ultrașii au afișat un alt mesaj prin care îi iau la țintă pe șefii clubului: „Sfinxul nu se odihnește, de sus privește cu oroare / Cum clubul nostru e condus de mișei fără onoare”. 
  • min. 24: GOOOL Steaua! Chipirliu majorează avantajul roș-albaștrilor, cu o execuție curată, perfect plasată, din 12 metri. 
  • min.13: GOOOLL Steaua! GOOOL Adi Popa! Execuție fabuloasă a „Motoretei”, care înscrie printr-un șut de senzație de la 35 de metri. Experimentatul mijliocaș al „militarilor”, unul dintre favoriții peluzei, reușește golul începutului de sezon în liga secundă. 
  • min.4: Partida e întreruptă timp de aproximativ un minut, după ce câteva materiale pirotehnice aruncate de ultrașții steliști ajung pe suprafața de joc. Pompierii sunt nevoiți să intervină. 
  • min.3: Bodișteanu expediază un șut-centrare care nu-i dă bătăi de cap goalkeeper-ului Ionuț Pop.
  • min.1: A început partida, formația din Slatina beneficiază de lovitura de start.
  • Jucătorii au ieșit pe gazon, iar partida va începe în scurt timp. Băieții lui Daniel Oprița merg să-și salute galeria, aproximativ 400 de suporteri steliști au făcut deplasarea la Slatina.

CSM Slatina - CSA Steaua București, echipe de start:

CSM Slatina: I. Pop - Mitran, Sălcianu, M. Manea, Pisăru - D. Toma, M. Șerban – Dav. Oprescu, Doman (cpt.), Al. Dinu - Al. Popovici
Rezerve: Preduț – Gherghe, Neicu, A. Dinu, Necșușescu, Trancă, C-tin. Radu, Leață
Antrenor: Daniel Oprescu

Steaua: Dincă - St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu - Ad. Popa, Enceanu, Balgiu, Bodișteanu - Chunchukov, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu – Ad. Ilie, Măd. Mihăescu, Al. Sima, Em. Pacionel, Şt. Pacionel , Al. Sabău, D. Oroian, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Arbitru: Valentin Naidin / A1: Raul Constantin Ghiciulescu / A2: Răzvan Constantin Nistoran
Stadion: „1 Mai”, Slatina

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

Conform Legii Sportului, Steaua nu are drept de promovare pentru că e un club de drept public, care aparține Ministerului Apărării. Răzvan Burleanu, șeful FRF, spunea în mai că CSA Steaua are două variante: schimbarea Legii Sportului sau transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei societăți comerciale sportive pe acțiuni. Până în acest moment, Clubul Armatei nu a obținut dreptul de a promova la finele campionatului următor de Liga 2.

VIDEO Ce a declarat Daniel Oprița după egalul cu Metaloglobus din prima etapă

Citește și alte știri din Liga 2: 

Fanii CSA Steaua se revoltă împotriva unui comentator TV: „A avut o ură viscerală” » Reacția jurnalistului: „Așa mi-a venit să spun. Să facă plângere”

Schimbare la Dinamo » Cum va arăta echipamentul de joc pentru meciul cu Oțelul, după scandalul din prima etapă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (103)
alexh
alexh  •  16 August 2022, 20:19
Postat de piramidon pe 16 August 2022, 15:44

Tu ai raspuns la o singura intrebare a mea? Daca vrei sa vezi exact ce documente trebuiau predate instantei e foarte simplu...cauta decizia Instantei si ai sa vezi ! Acum am si eu o intrebare pentru tine : daca era cerut documentul A decizia Justitiei trebuia respectata dar daca era documentul B nu mai era obligatorie? Cine decide importanta documentelor? Tu? Juristul cu aere de general? Cum ramane cu Justitia Suprema pe care o invocati cand va place voua? Cand nu va place nu mai e tot Justitia?

Nu. Scenaristul plânge când e penalizat vreunul de la PSD(deci e comunist). Leșină! Când e penalizat vreunul de la USR, sare de bucurie. Că sa vezi cum apreciază scenaristul justiția!

tictictic
tictictic  •  16 August 2022, 19:19
Postat de piramidon pe 16 August 2022, 18:57

Imi pierd timpul cu tine :))) Ti-am explicat cum e cu contestatul ...ca nu e cazul aici...ca o hotarare care nu e contestata ( in termenul legal) devine definitiva ... In cazul acestei hotarari nu e vorba de "definitiva" ci de " a fi investita cu titlu executoriu" ....alta gasca-n alta traista ! Repet ... in cazul tau e gargara maxima si 0 dialog bazat pe argumente asa ca nu merita sa continuam discutia :)))) Cine a inteles ceva din postarile mele merge inainte ...tu...sa ai o dupa -amiaza frumoasa !

Repet, cu asta n-ai nicio sansa... omul e definitia concreta a notiunii de "stahanovism". Poti sa aduci oricate argumente... asta e "perete de beton"! N-are scoala si, evident, nici spirit...:) Pierdere de vreme cu un nimeni in drum...

piramidon
piramidon  •  16 August 2022, 18:57
Postat de ccab pe 16 August 2022, 16:04

Nu cunosc speța, spun asta pt a 10-a oară deja!, deci nu am ce hotărâre sa caut, pune aici un link ceva ca sa vedem cu toții ce și cum. Fcsbistul DoarTiti ti-a spus asa: nu este o sentința definitiva! Repet: nu știu nici asta dacă e adevărat sau nu, însă dacă dai linkul vedem acolo. Dacă nu e definitiva, trebuie văzute și motivele pt care a fost contestata! Pana atunci rămân la părerea ca habar nu ai nici tu despre ce e vorba și doar ai găsit un motiv insignifiant, o scuza puerila pt faptul ca FC fcsb pierde procesele pe banda rulantă. Poate Joi mai apare jenantul ăla de Roja pe aici, asta daca nu va umilesc Vikingii, și îl întreb pe el care mai e treaba și despre ce “roaba de documente” e vorba.

Imi pierd timpul cu tine :))) Ti-am explicat cum e cu contestatul ...ca nu e cazul aici...ca o hotarare care nu e contestata ( in termenul legal) devine definitiva ... In cazul acestei hotarari nu e vorba de "definitiva" ci de " a fi investita cu titlu executoriu" ....alta gasca-n alta traista ! Repet ... in cazul tau e gargara maxima si 0 dialog bazat pe argumente asa ca nu merita sa continuam discutia :)))) Cine a inteles ceva din postarile mele merge inainte ...tu...sa ai o dupa -amiaza frumoasa !

Vezi toate comentariile (103)
Comentează