FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - METALOGLOBUS 1-1

Fanii CSA Steaua se revoltă împotriva unui comentator TV: „A avut o ură viscerală” » Reacția jurnalistului: „Așa mi-a venit să spun. Să facă plângere”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 11:05 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 12:20

După debutul nefast din noul sezon din Liga 2, 1-1 cu Metaloglobus, fanii CSA Steaua vor să facă plângere la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu, deranjați de comentariul TV al acestuia. 

Pe contul de Facebook „Glasul Armatei”, o pagină a suporterilor clubului din Liga 2, oamenii sunt îndemnați să facă plângere la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu, cel care a comentat aseară meciul pentru posturile Orange Sport și Prima Sport.

Ce nu s-a văzut la TV în primul meci al Stelei din acest sezon » Un ultras a sărit să-l bată pe Herea + Imaginile serii cu „Lăcătuș”
CSA STEAUA - Metaloglobus 1-1
Ce nu s-a văzut la TV în primul meci al Stelei din acest sezon » Un ultras a sărit să-l bată pe Herea + Imaginile serii cu „Lăcătuș”

Fanii CSA Steaua se revoltă împotriva lui Bogdan Cosmescu

Suporterii acuză că, în timpul comentariului, Bogdan Cosmescu a evitat intenționat să pronunțe numele „Steaua București” și că i-a spus clubului din Ghencea „CSA”, „echipa gazdă”, „Clubul Sportiv al Armatei” sau „clubul ministerului”.

Astfel, suporterii sunt îndemnați de administratorii paginii respective să facă reclamații la CNA împotriva lui Cosmescu.

Glasul Armatei le recomandă tuturor suporterilor clubului Steaua București să trimită reclamaţii la CNA - Consiliul Național al Audiovizualului pentru comentariul mizerabil de la posturile Orange Sport si Prima Sport. Vă recomandăm să trimiteti următorul text, de două ori, o dată pentru fiecare televiziune (au transmis acelasi feed): 
 

Bogdan Cosmescu, comentatorul posturilor de televiziune Orange Sport 1 si Prima Sport 1, a sfidat toate regulile deontologice ale jurnalismului si a indus în eroare, în mod intentionat, publicul partidei Steaua Bucuresti – Metaloglobus din prima etapă a Ligii a 2-a.

Pe parcursul celor 95 de minute ale partidei, Bogdan Cosmescu nu a pronuntat nici măcar o secundă numele corect al echipei STEAUA BUCUREŞTI. 

Într-un dispret total fată de public si fată de suporterii care au urmarit partida la cele doua posturi TV, comentatorul Bogdan Cosmescu a evitat cu o vădită rea intentie să pronunte numele corect al echipei STEAUA si a înlocuit acest nume cu următoarele cuvinte: CSA (a se citi fonetic “Ce Se A”), „echipa gazdă”, “Clubul Sportiv al Armatei”, “clubul ministerului”, etc.

Vă reamintesc că dreptul la informatie este garantat de art. 31 din Constitutia României care prevede că: (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice. 

De asemenea, Legea audiovizualului prevede că: 

Art. 3 (alin 2) - "Toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor. Numele corect si oficial al echipei este CSA STEAUA Bucureşti. Literele CSA reprezinta doar forma de organizare: Clubul Sportiv al Armatei. De altfel, absolut toate cluburile sportive din România au în denumire forma de organizare: Fotbal Club (FC), Clubul Sportiv (CS), Asociatia Sportiva (AS), Clubul Sportiv Studenţesc / Municipal / Orăşenesc / Comunal (CSS, CSM, CSO, CSC).

În registrul sportiv al cluburilor, organizat de Ministerul Sportului, sunt înscrise absolut toate cluburile sportive din România. Stimaţi membri ai CNA, vă garantăm că nu veţi găsi nicăieri în acel registru un club cu numele CSA sau Ce Se A.

Potrivit legii si potrivit Regulamentului de organizare si functionare adoptat prin ordinul ministrului Apărării si publicat în Monitorul Oficial al României, clubul sportiv din subordinea MApN poartă denumire oficială de STEAUA BUCUREŞTI încă din anul 1962.

Consider că jurnalistul Bogdan Cosmescu a ales să sfideze în mod intentionat realitatea si adevărul, evitând cu o ură viscerală să pronunte numele oficial al clubului STEAUA BUCUREŞTI. 

De altfel, în sezonul trecut, acelasi domn Cosmescu a inventat efectiv un nume nou pentru clubul STEAUA BUCURESTI, preferând să spună CSAS (a se citi Ce Se A Se) în loc de STEAUA BUCURESTI.

Este o sfidare fără margini si o bătaie de joc imensă la adresa oamenilor care iubesc clubul STEAUA si la adresa oricăror norme predate în Facultatile de Jurnalism.

Stimati membri ai CNA, va rugam să vă imaginati scenariul ipotetic în care toti jurnalistii sportivi ar alege să prezinte numele echipelor sportive în modul mincinos în care o face dl. Cosmescu. 

În acest caz, am avea doar partide între: Asociatia Sportiva vs. Fotbal Club Clubul Sportiv vs. Sport Club Clubul Sportiv Municipal vs. CSM CS vs FC

Presa sportivă si televiziunile sportive din România au renuntat la orice urmă de impartialitate si echidistantă, sfidând flagrant si încălcând în mod grosolan deciziile definitive ale Justitiei, potrivit cărora societatea SC FC FCSB SA, înfiintată în anul 2003, a folosit în mod ilegal identitatea, numele si marca clubului STEAUA BUCURESTI, înfiintat de Armata Română în 1947.

În goana după audientă, jurnalistii sportivi încalcă orice normă deontologică si prezintă în mod intentionat o realitate contrafăcută, un fake-news evident si o minciună grosolană, încercând să ascundă numele oficial al clubului STEAUA BUCURESTI, în conditiile în care atribuie în mod ilegal această identitate clubului FC FCSB.

Înselătoria este una flagrantă. Minciuna si fake-news-ul sfidează total realitatea. Zi de zi, televiziunile de sport vând publicului o minciună si numesc clubul FC FCSB cu numele „Steaua”, în ciuda deciziilor definitive si irevocabile ale Justitiei, prin care s-a stabilit că FC FCSB nu a fost si nu este STEAUA BUCURESTI.

SC FC FCSB SA este o societate înfiintată în anul 2003 care a folosit ilegal marca Steaua, o marcă natională notorie, aflată în patrimoniul Armatei si al Statului Român, lucru recunoscut public chiar de patronul clubului FC FCSB. Societatea FC FCSB activează în Liga 1 de fotbal organizata de LPF, în vreme ce clubul STEAUA Bucuresti activează în Liga a 2-a FRF

Numele oficiale ale acestor cluburi sunt: CSA STEAUA BUCURESTI si Fotbal Club FCSB. Acestea sunt numele înscrise oficial în certificatele de identitate sportivă ale celor două cluburi, în registrul sportiv de la Ministerul Sportului și în competițiile organizate de FRF si LPF.

- comunicat Glasul Armatei

Reacția lui Bogdan Cosmescu: „Probabil că din frustrare fac asta”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Bogdan Cosmescu a comentat acțiunea fanilor CSA:

„CSA e CSA. Nu e așa? Așa mi-a venit să spun. Nu sunt obligat să spun Steaua București. Poate acum se vor trezi și cei de la CFR că o să ceară să li se spună CFR Cluj, nu doar CFR. 

Dacă mi se spune de către CNA sau de către judecători că e obligatoriu să pronunț Steaua București, o să mă conformez. E dreptul fanilor să facă plângere. CNA va hotărî dacă au sau nu dreptate. Probabil că din frustrare fac asta și urmăresc ce spune toată lumea”, a spus Cosmescu.

Și lui Emil Grădinescu i s-a făcut plângere

Și lui Emil Grădinescu i s-a făcut plângere În noiembrie 2021, CSA Steaua a anunțat marți că a depus la Consiliul Național al Audiovizualului o sesizare la adresa comentatorului, 

Emil Grădinescu, după FCSB – Dinamo 6-0. CSA îi reproșează acestuia că a folosit de mai multe ori „Steaua” când se referea la FCSB, deși această a pierdut în Instanță numele, marca și palmaresul Stelei.

VIDEO Eugen Trică după Steaua - Metaloglobus: „Sunt foarte bucuros pentru acest punct nemeritat”

Citește și: 

Programul etapei secunde din Liga 2 » Când se joacă Dinamo - Oțelul + ora ciudată a partidei CSM Slatina - CSA Steaua

Atac la șefii Stelei: „E o rușine ce se întâmplă acum! Suporterii de la Sud nu vor mai rămâne. Cred că a fost doar o răzbunare pe Becali”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (110)
ceglumabuna
ceglumabuna  •  11 August 2022, 17:18

Cine's infiintati in 2003 ? Poate pe astia cu muci la nas ii pacalesti .. dar FCSB joaca din 1947 ... Noi avem date pentru fiecare an din '47 pana n prezent .... CSA pe unde juca in 2015 ? :)))))

ceglumabuna
ceglumabuna  •  11 August 2022, 17:17

Cine's infiintati in 2003 ? Poate pe astia cu muci la nas ii pacalesti .. dar FCSB joaca din 1947 ... Noi avem date pentru fiecare an din '47 pana n prezent .... CSA pe unde juca in 2015 ? :)))))

piramidon
piramidon  •  11 August 2022, 11:11
Postat de hristo33 pe 10 August 2022, 23:21

bai piramida, ce documente tot solicitati? fals cumparatotul (fcsb) solicita "documente" unuia care nu a vandut nimic? cum vine asta? dasteptule? deci, tu nu detii acte pe ce pretinzi ca ai cumparat dar ceri acte caruia nu ti-a vandut nimic?

hristo ...cand e greu ... e greu:)))) Ca sa fie mai simplu de inteles ... INSTANTA DE JUDECATA ( aia pe care o tot ridica in slavi talpaneii) a dat o decizie prin care OBLIGA csa sa puna la dispozitie niste documente !!! Desi au trecut aproape 18 luni de la data deciziei , honor csa ignora decizia Justitiei cu o incrancenare demna de o cauza mai buna !!! Acum eu inteleg ca documentele alea pot strica ploile talpaneilor ( ca altfel ma indoiesc ca ar refuza sa la puna la dispozitie) dar totusi ...cum zice talpaneii...suntem intr-un stat de drept si te astepti ca macar institutiile statului sa respecte deciziile instantei :))))))))

Vezi toate comentariile (110)
Comentează