FOTBAL  »  LIGA 2  »  REGULAMENT

Dublă-lovitură pentru Steaua: nu poate să promoveze și nici să participe la baraj!

CSA Steaua încheie sezonul de Liga 2 pe locul 4 // foto: Raed Krishan - GSP
CSA Steaua încheie sezonul de Liga 2 pe locul 4 // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2022 13:35 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 14:40

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului din Liga 2, CSA Steaua ocupă locul 4, în mod normal poziție care asigură participarea la un baraj de promovare în Liga 1, cu locul 7 din play-out-ul eșalonului de elită. Numai că roș-albaștrii nu au dreptul de a promova în prima ligă, astfel că, potrivit regulamentului, vor lăsa locul la baraj următoarei clasate. 

Cu 49 de puncte și o etapă rămasă din play-off, CSA Steaua este sigură de locul 4 în play-off-ul ligii secunde. În mod normal, echipa de pe locul 4 ar disputa un baraj în dublă manșă cu ocupanta locului 7 în play-out-ul din Liga 1, numai că CSA Steaua, fiind club departamental, finanțat din bani publici, nu are dreptul de a promova în Liga 1.

Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”

Modificarea de regulament făcută de FRF spune clar: CSA Steaua nu poate participa la baraj! 

În ciuda faptului că Legea Sportului în vigoare nu le dă dreptul să urce în Liga 1, „militarii” vor și se consideră îndreptățiți să participe la barajul programat pe 22, respectiv 29 mai. 

Numai că o actualizare de regulament făcută în urma unei ședințe de Comitet Executiv al FRF din august 2020 le dă calculele peste cap.

Pe 18 august 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial a aprobat „principiile de promovare aplicabile în situația în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență sau nu îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”. Adică exact cazul în care se regăsește CSA Steaua.

Modificarea ROAF a fost publicată pe site-ul FRF în aceeași zi:

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.

- Comunicat publicat pe frf.ro pe 18.08.2020 

Așadar, locul Stelei la baraj ar trebui luat de echipa de pe locul 5 (Concordia Chiajna / Unirea Slobozia), cu condiția ca aceasta să poată primi licența pentru Liga 1. 

CSA Steaua a solicitat modificarea de urgență a Legii Sportului, dar răspunsul a fost negativ 

Pentru a putea promova și, implicit, participa la baraj, CSA Steaua a solicitat modificarea Legii Sportului în regim de urgență. Cererea nu le-a fost acceptată: 

„Nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată”, se arată în răspunsul trimis de Ministerul Sportului către CSA, publicat de sport.ro

Legea Sportului ar putea fi modificată, dar șansele ca acest lucru să se întâmple până la primul meci de baraj (22 mai) sunt infime. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Suporterii lui Dinamo au ales sigla favorită » 6.600 de voturi în plus față de locul 2

Mihai Stoichiță sare în apărarea lui Nicușor Bancu, după eliminarea din cupă: „Tensiunea și-a spus cuvântul, el e un jucător cu evoluții bune”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (203)
5125209547502255
Mircea Gherendi  •  14 Mai 2022, 17:19

Dacă în 2003 Talpan și gașca au predat Steaua și presa a publicat asta iar Gațu întărește asta recunoscând că generalii dăduseră echipa de fotbal,cum de în 2017 s-a putut că echipa Steaua să-i fie furată lui Becali?! Echipa CSA este ilegală ea este finanțată din bani publici destinați siguranței naționale.Armata cumpără avioane vechi de 40 de ani , plătește soldații cu minim pe economie maxim 600 euro ,dar în schimb plătesc fotbaliști cu mii de euro pe lună.Si nimeni nu e tras la răspundere pentru asta.

sorine
sorine  •  14 Mai 2022, 10:25

Ce lovitura! Clubul Satesc al Armatei,nu are voie in Liga 1. Pai ce sa caute acolo,o echipa nascuta in laboratorul de arme chimice al Armatei in 2017,si care afirma cu nerusinare ca este Steaua,legenda fotbalului romanesc,ajunsa in Liga a doua prin presiuni politice. Locul ei este in Liga a patra,un Derby cu Sanatatea Balaceasca,sau Timpuri Noi Tancabesti.

mir21
mir21  •  14 Mai 2022, 10:17
Postat de danielo pe 14 Mai 2022, 08:08

Justiția din România a stabilit definitiv și irevocabil că FC FCSB nu are nici o legătură cu Steaua București întrebarea logică este de ce nu s-a scris nici un articol despre faptul ca FC FCSB evoluează ilegal în prima ligă și imediat după decizia instanței clubul trebuia retrogradat in liga 5? Cum putea FC FCSB să mostenească locul Steaua în prima divizie dacă s-a demonstrat că nu au sigla numele si palmaresul Stelei deci practic sunt niste impostori.

Justita din Romania nu a judecat problema fotbalului de fapt l-a judecat pe becali, tovarase cazarmist daca tot vrei sa se respecte legea e clar scris in Legea sportului, o echipa cazarmista nu are ce cauta in liga1 si gata, cand va convine justita, legea trebuie respectata cand nu talpamistii sar in sus, echipa csa nu va promova niciodata talpanistule v-a spus clar Gatu ca FC Steaua adica sectia fotbal nu a fost luata de becali de la csa deci mai ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (203)
Comentează