FOTBAL  »  LIGA 2  »  STRANIERI

Fotbalistul italian din Liga 2: „Totul îmi place în România, mai puțin un singur lucru. Groaznic!”

Juri Cisotti urăște frigul din România
Juri Cisotti urăște frigul din România

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2022 18:39 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 18:56

Juri Cisotti (29 de ani), mijlocaș stânga italian care evoluează pentru Oțelul Galați, echipă nou-promovată în Liga 2, a povestit cum s-a acomodat în România.

Deși susține că apreciază stilul de viață pe care l-a găsit în România, oamenii și mâncarea, Juri a vorbit și despre ce nu i-a plăcut.

„Totul îmi place, mai puțin frigul iarna! Am stat trei ani în Malta cu mult soare și vară, mi-a fost greu aici. Am fost în cantonament iarna trecută, la Vatra Dornei, singurele clipe frumoase în zece zile au fost când stăteam în cameră, la o ciocolată caldă. În rest, era groaznic!”, a povetit mijlocașul de la Oțelul pentru Libertatea. 

Juri Cisotti: „M-am duelat cu Pușcaș și Mitriță”

Fotbalistul italian din Liga 2: „Totul îmi place în România, mai puțin un singur lucru. Groaznic!”
Juri Cisotti (cu albastru, în prim plan) pe când evolua la Sliema, în Malta // Foto: Imago

Înainte să ajungă în România, Cisotti nu știa prea multe despre țara noastră, singurele lui conexiuni fiind cu fotbaliștii români pe care i-a întâlnit pe terenul de fotbal când era la juniori.

„Am jucat contra unor fotbaliști români în Italia, dar totul era nou pentru mine când am ajuns la Galați. Sunt bucuros să fiu în România, să îmi ofer un boost carierei. Totul a fost nou pentru mine, acum sunt foarte acomodat. La academia lui Chievo am jucat contra lui George Pușcaș, internaționalul vostru, el era la Inter Primavera. Apoi, m-am duelat cu Alex Mitriță, un alt internațional român, pe atunci la Pescara.”, spune fotbalistul italian.

Cisotti, impresionat de stilul de viață și mâncarea ieftină

Jucătorul a făcut o compariție și între stilul de viață din România și cel întâlnit în Italia, Malta sau Croația, țări în care a mai evoluat.

„Chiar este o viață mult mai ieftină decât în Italia, Malta sau Croația, unde am mai fost cu fotbalul. Dar calitatea vieții este foarte bună, surprinzător!, produsele sunt de mare calitate, ca în Italia. Este o țară europeană, cât se poate de europeană. Îmi plac cașcavalul pane, mici cu muștar, ciorbă iarna, vara nu, e prea mult”, a mai spus mijlocașul din lotul Oțelului Galați.

Cariera lui Juri Cisotti: de la Triestina Chievo, la echipe din Malta și apoi la Oțelul

Juri Cisotti e un fotbalist format la juniorii de la Triestina și Chievo. A debutat ca profesionist la Triestina, apoi s-a aflat timp de patru ani în lotul lui Chievo, fără să prindă însă vreun meci pentru prima echipă.

A fost împrumutat la Latina și Spezia, iar ultima echipă l-a transferat definitiv în 2015. Nici aici nu a rămas prea mult, fiind împrumutat la Rijeka II (în Croația), apoi la Vicenza și Casertana. În 2018 a semnat cu Mosta, apoi cu Sliema Wanderers din Malta, iar în 2021 a venit în România, la Oțelul Galați, pentru care a înscrise de 17 ori în 27 de meciuri.

Citește și alte știri:

A retrogradat cu Dinamo și are o imagine clară despre români: „Vă place să vă dați mari! Branduri, aranjați, mașini de top”

Sud-africanul venit să fie campion în România: „Femeile voastre au talent. Îmi place că aici nu mă uit cu teamă în spate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mikeshine
mikeshine  •  19 Iunie 2022, 19:43

cand vad jucatori straini care evlueaza in liga a 3-a si a 4-a romaneasca ma tot intreb de ce fac asta? ca pentru bani sigur nu. se plictisesc casa si au prea multi bani sau de ce? chiar as fii curios.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează