FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Ar fi șocul verii! Lovitură grea pentru Dinamo: „S-ar putea să nu se înscrie în Liga 2”

Dinamo e la răscruce de drumuri / Sursă foto: GSP
Dinamo e la răscruce de drumuri / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 06:50 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 06:52

Constantin Anghelache (76 de ani), fost președinte la Dinamo, revenit în prim plan odată cu apariția disputelor identitare din “Groapă”, explică într-un interviu acordat Gazetei de ce crede că problemele financiare ale clubului din liga secundă sunt fără ieșire și face un anunț sumbru legat de viitorul imediat al roș-albilor.

Conducător la Dinamo în perioada primei insolvențe, cea inițiată în 2014, Anghelache susține că actuala reorganizare economică pusă la cale de Zăvăleanu&DDB e sortită eșecului și că echipa ar fi mai aproape de faliment decât de însănătoșire.

Fostul oficial dinamovist anticipează inclusiv un scenariu apocaliptic: Dinamo să nu se înscrie în noul sezon din Liga 2, ceea ce ar presupune dispariția acestei echipe. Realitatea nu-l contrazice în totalitate: la o săptămâna după reunire, “câinii” n-au antrenor principal, nu și-au numit președinte, au primit interdicție la transferuri, iar lotul e mai mult decât subțire.

Totuși, în aparițiile televizate din ultimele săptămâni, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a respins de fiecare dată această variantă extremă.

Constantin Anghelache: „S-ar putea ca Dinamo nici să nu se înscrie în Liga 2”

„FC Dinamo 1948 are o problemă foarte grea. Aceea că insolvența nu e făcută la fel ca cea din 2014. Față de insolvența din 2014, insolvența de acum a fost mai degrabă o restructurare a unor datorii. Dacă tu spui că de la 7 milioane de euro datorii dai 5,3 milioane înapoi, asta nu înseamnă insolvență!

Retrogradând, au rămas fără venituri pentru planul de redresare judiciară. Nu mai au sumele pentru televizare de la LPF, nu pot vinde jucători, n-au conducere, n-au sponsori, n-au nimic. Planul de redresare merge înainte, dar problema e că nu mai au cu ce să plătească.

A mai apărut o belea acum, Dinamo are interdicție de la UEFA de a transfera pentru că n-a plătit o datorie. Cu cine a rămas în grădină, s-ar putea nici să nu se înscrie (n.r. - în Liga 2)! Din punctul meu de vedere, FC Dinamo e sortită falimentului. O spun cu mare tristețe, dar trebuie s-o spun”, a declarat Constantin Anghelache, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Surpriză! Alt nume cu greutate din istoria „câinilor” a sărbătorit promovarea lui CS Dinamo: „Nu mă ascund, sunt transparent. FC Dinamo 1948 e sortită falimentului!”
CS DINAMO
Surpriză! Alt nume cu greutate din istoria „câinilor” a sărbătorit promovarea lui CS Dinamo: „Nu mă ascund, sunt transparent. FC Dinamo 1948 e sortită falimentului!”

Lucrez la un volum pe care cred că-l voi termina în octombrie, se numește «Dinamo, de la răsărit la apus», care va cuprinde elemente de mare amănunt și de mare importanță. Se va supăra multă lume, dar pe mine nu mă interesează. Odată și odată, trebuie ca adevărul să fie pus pe tapet! (...) Am fost 50 de ani în jurul fotbalului și vreau să vă spun, fără supărare, că știu cam tot ce se întâmplă în el!

- Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo

Ar fi șocul verii! Lovitură grea pentru Dinamo: „S-ar putea să nu se înscrie în Liga 2”
Constantin Anghelache / Sursă foto: FC Dinamo Official

Am fost la nefericitul eveniment al decesului lui Eftimescu și m-am întâlnit acolo cu conducerile a două echipe Dinamo (n.r. - CS Dinamo și ACS FC Dinamo), mai puțin cu cea a lui FC Dinamo 1948, lucru care m-a întristat. Eftimescu a fost jucător la Dinamo, conducător și a avut sânge de dinamovist. 

- Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo

Anghelache trage spre CS Dinamo

Proiectul CS Dinamo începe să fie atractiv pentru din ce în ce mai mulți dinamoviști cu pedigree și n-ar fi de mirare ca trendul să devină și mai vizibil în perioada următoare, după ce echipa aflată în subordinea Ministerului de Interne a promovat în L3. 

Nume precum Lupu, Dănciulescu, Marius Niculae sau Iftodi au deja diverse funcții în cadrul clubului susținut de MAI, iar ultimul personaj cu greutate prezent în anturajul echipei este Constantin Anghelache.

Fostul președinte și om influent la Dinamo a participat la sărbătoarea promovării echipei Internelor.

VIDEO Constantin Anghelache: „Dinamo tot la faliment va ajunge”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Surpriză! Alt nume cu greutate din istoria „câinilor” a sărbătorit promovarea lui CS Dinamo: „Nu mă ascund, sunt transparent. FC Dinamo 1948 e sortită falimentului!”

„Noi suntem Dinamo!” » A început marea schismă din Ștefan cel Mare: „Suporterii sunt bineveniți alături de noi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
boierasul
boierasul  •  28 Iunie 2022, 19:53
Postat de tictictic pe 28 Iunie 2022, 00:44

@balotelli: Angajat fiind la companiile de top multinationale de telecomunicatii din lume si implementand in Romania si in Europa tehnologiile de top, de la telefonia digitala si pana la comunicatiile GSM, aveam prin contract obligatia sa tin cursuri de specializare pentru beneficiari. Aceste cursuri le tineam in calitate de profesor asociat al academiilor tehnice ale companiilor respective, in toata lumea: la Munchen, la Helsinki, la Viena, la Atena, la Londra, la Paris, la New York, la Tokio, la Milano, la Madrid sau la Roma. Spre surprinderea mea, in grupele de romani, pe langa inginerii specialisti, erau atasati invariabil si directori de la stat sau de la privat, inclusiv ministri si secretari de stat (astia din urma veneau de regula doar in excursie si pentru diurna). Cursul il predam in engleza; multi dintre acestia nici nu cunosteau limba asta!:) Din motivul asta am afirmat ca, atunci cand vorbeam si explicam eu, chiar si ministrii si directorii generali isi luau notite!:)

Ai studiat aproape cât Elena Ceaușescu))) iar în tribune la Sevilla ai stat lingă Valentin Ceaușescu))) Mai ai puțin și ești chiar și strămoșul lui Bucur))) Din tot ce ai enumerat din viata ta, sunt sigur doar de faptul ca ai tupeul și obrăznicia specifica bucureșteanului venit din provincie în anii 90)

boierasul
boierasul  •  28 Iunie 2022, 01:50
Postat de balotelli pe 27 Iunie 2022, 21:22

Când spui "generație *** înțeleg că suntem generația stelară gsp. Legat de userul pe care-l faci ziarist, e profesor universitar doctor inginer. Nu aspiră la un" loc mai cald". Că e deja fierbinte acolo unde e. Cât despre voi, am mai spus-o: nu e treaba noastră unde băgați banii. Dacă aveți conștiința împăcată și dormiți liniștiți noaptea visându-l pe Șerdean și pe Zăvăleanu cum salvează clubul cu banii voștri, totul e perfect. Iar tu, boierașule, ești boier. Chiar mi-ești drag, să știi.

Mulțumesc pentru apreciere. Se vede ca ai primit o frumoasa educație în primii 7 ani, indiferent de studiile pe care le-ai făcut sau nu în viata, apreciez faptul ca ești om și ești capabil sa porți o discuție civilizat, fără sa jignești).

tictictic
tictictic  •  28 Iunie 2022, 01:40

@boierasul: Dragul meu, eu ti-am expus parerea mea si am argumentat-o suficient de explicit si la obiect, asa incat s-o inteleaga chiar si toti prostii. Consider ca treaba mea ca suporter si fan al unui club de fotbal este sa fiu prezent in tribune la meci, platindu-mi biletul si incurajandu-mi pana ragusesc echipa. Eventual, sa cumpar un tricou, o sapca sau un fular, un breloc sau un abtibilid cu insemnele acesteia. Mai departe, indiferent cine e si cat de "simpatic" mi-ar fi patronul, nu e treaba mea si nu cred ca daca as dona 50 de euro pe luna as putea schimba ceva. E o societate comerciala privata si daca patronul n-o gestioneaza corect, pot eu sa dau si 5 mii pe luna ca n-am cum sa schimb ceva din soarta acesteia. Daca se duce in cap, asta e si raman doar cu amintirile; ma voi refula cu ceva tenis, scrima, canotaj sau inot. Altfel, e evident ca Dinamo nu va atrage niciun investitor cata vreme va exista DDB-ul; la fel cum si CSA-ul nu va fi atractiva pentru nimeni cu bani cata vreme vor dicta acolo Talpan, Dincu si Peluza Sud; la fel cum si Rapidul s-a prabusit in neant din momentul in care alde Corsicanu facea legea prin birourile din Giulesti si-i trimitea sicrie la poarta vilei lui Copos. In fine, astea sunt chestiuni simple si elementare de intelegere corecta si fireasca a fenomenului; dovada ca DDB-ul a fost groparul lui Dinamo este vizibila astazi, cu ochiul liber...

Vezi toate comentariile (52)
Comentează