FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA 1948

FC U CRAIOVA. Adrian Mititelu, prima reacție după promovarea în Liga 2: „Abia aștept ora adevărului” + Ce l-ar face să renunțe la fotbal: „Văd lucrurile altfel acum”

Adrian Mititelu vrea să promoveze în Liga 1
Adrian Mititelu vrea să promoveze în Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 14:33

FC U Craiova 1948, liderul autoritar din C4, a promovat oficial în Liga 2, după ce  FRF a anunțat că Liga 3 nu se va mai relua. Adrian Mititelu visează deja la duelurile cu Dinamo și FCSB din Liga 1 și speră ca ambii granzi din București să-și recapete forța din urmă cu mai bine de 10 ani, când și echipa lui era pe prima scenă. 

  • CONTEXT: Comitetul de Urgență al FRF a stabilit pe 11 mai că riscurile derivate din pandemia de coronavirus sunt prea mari pentru ca cel de-al treilea eșalon să mai fie reluat.
  • În Liga 2 ediția 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. Oltenii erau lideri autoritari în Seria 4 din Liga 3, cu un avans de 13 puncte față de urmăritoarea Șoimii Lipvova.

Duelurile posibile cu Rapid, Petrolul, U Cluj sau Timișoara i-au reaprins imaginația lui Adrian Mititelu. După câțiva ani în care echipa fie n-a existat, fie s-a zbătut în Ligile 3 și 4, FCU Craiova e gata să revină la duelurile cu formații de tradiție. Iar finanțatorul oltenilor deja se gândește la Dinamo sau FCSB, adversari pe care-i vrea învinși. Totuși, adevăratul dușman pare să fie CSU Craiova, rivala din oraș.

Adrian Mititelu: „Văd altfel lucrurile"

Dinamo e copil de minge față de CSU Craiova. Nu mai am nicio ură față de Dinamo. Ci față de CSU. Păi cine ne-a blocat afacerile, cine a venit cu atac la persoane, la familie, ne-au luat tricourile, ne-au dat afară din competiție, de pe stadion? Văd lucrurile altfel acum. Viața m-a schimbat mult", e confesiunea făcută de Adrian Mititelu pentru GSP.ro.

Prioritățile pentru FCU Craiova sunt să învingă Dinamo și FCSB, formații pe care omul de afaceri le vrea puternice, așa cum erau în urmă cu 10-15 ani, când se luptau pentru trofeu.

„Hai să ajungem să jucăm un meci direct cu CSU, să vedem cum e cu suporterii. Să dea Dumenzeu să jucăm cu ei! Aia va fi ora adevărului, când lumea își va da seama care e adevărata echipă"
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova

„Fotbalul n-are sens fără Steaua și Dinamo"

Mititelu nu ezită să exclame chiar că ar fi decis să renunțe la fotbal dacă cele două forțe din București nu revin la ceea ce au fost în urmă cu câțiva ani. Dorește un Dinamo puternic financiar, ca pe vremea lui Cristi Borcea, dar și Steaua întregită.

„Dinamo nu mai e un dușman. Datorită ei și a Stelei fotbalul are un țel. Uite că și Steaua e distrusă, împărțită. Asta nu e bine. Fără Steaua și Dinamo fotbalul nu mai are culoare. Trebuie să ai un ideal, să-i bați pe cei mai buni. Dacă nu le ai pe ele ce faci? Bucureștiul a fost mereu rivalul Craiovei. Să mai lase și Gigi Becali din nebunii și să ajungă la o împăcare. Renunț și eu dacă nu mai ajung la satisfacția de a bate Steaua și Dinamo. Îmi dispare cheful". 

„Nu știu dacă vom fi televizați. Cei de la Digi sunt prieteni buni cu cei de la CSU Craiova. Ei i-au promovat pe cei de la CS U și i-au transformat în Universitatea Craiova. Sunt asociați cu CSU cei de la Digi" 
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova

Cere împăcarea FCSB - CSA Steaua

Omul de afaceri lansează și o ipoteză ce are șanse tot mai mici de reușită. Mititelu și-ar dori ca Gigi Becali să ajungă la un acord cu Armata pentru unirea celor două echipe, Steaua și FCSB, lucru deloc agreat de suporterii formației din Bulevardul Ghencea. „E ca și cum ar dispărea Milan sau Juventus. Ce mai faci? Steaua și Dinamo trebuie să fie puternice pentru ca fotbalul nostru să aibă viitor. N-am nimic cu Steaua din Liga a 4-a, ba chiar îi respect pentru că au luat-o de jos. Dar e nevoie de un singur club, să nu mai existe confuzia. Eu cred că tot FCSB e recunoscută ca și continuatoare".

Mititelu: „Ne-am fi dorit să jucăm, nu să promovăm așa”

FCU Craiova se bucură de faptul că și-a asigurat promovarea în Liga a 2-a, însă patronul echipei, Adrian Mititelu, vede și partea goală a paharului: perioada lungă fără competiție. „Poate crezi că-s ipocrit. Noi am fi preferat să jucăm. O să fie dificil să stăm atât de mult. E o perioadă care ne dă peste cap toate calculele. N-aveam vreo emoție cu promovarea și voiam să terminăm neînvinși. Plus că aveam de gând să testăm niște tineri, să le vedem potențialul. Ne afectează decizia, dar o respectăm. N-am fi vrut să se denatureze competiția și să repetăm Liga a 3-a, ar fi fost o nedreptate. Supremația noastră din serie e incontestabilă".

Citește și: 

Ioanițoaia, după înghețarea Ligii 3: „Cererea Craiovei a întărit ideea că hotărârea FRF reprezintă o favoare pentru echipa cârmaciului”

Ce înseamnă promovarea lui FC U Craiova în Liga 2? 5 posibile consecințe: nu mai e liniște în Bănie, urmează un sezon incendiar!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  23 Mai 2020, 19:17

Istorie,onoare,iubire,pasiune si devotament.Forza Fotbal Club Universitatea 1948 adevarata STIINTA asa cum au stabilit definitiv si irevocabil instanțele judecătorești. O echipa iubita de milioane de suporteri din intreaga lume.

stefy29
stefy29  •  14 Mai 2020, 13:59
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

*** litera u, spre nefericirea ta, judecata privind dezafilierea e pe rol, asa ca nu-ti mai da tu cu parerea si sa asteptam verdictul in acest caz.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stefy29
stefy29  •  14 Mai 2020, 13:55
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

FC Universitatea Craiova fie ca va place sau nu este adevarata Stiinta. A lromovat meritat din liga a 3-a avand 13 puncte avans fata de urmatoarea clasata si fara infrangere. Nu stiu cum aveti tupeul sa vorbiti de promovare incorecta cand *** litera u nici nu exista cu o luna inainte de a,, promova, dupa mintea voastra in liga a 2-a, in 2013. Sustineti doar o *** a fotbalului romanesc, nimic mai mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează