FOTBAL  »  LIGA 2  »  FARUL

EXCLUSIV / VIDEO „Mi-a băgat mâna în gât și am dat să-l lovesc!” » Dezvăluiri-șoc ale jucătorului dat afară de Farul: „Provocare pe față! I-am auzit complotând”

Adrian Pătulea, în stânga +16   FOTO
Adrian Pătulea, în stânga

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 15:50 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 16:31

Adrian Pătulea (38 de ani) a oferit la GSP Live varianta proprie asupra altercației fizice care a dus la îndepărtarea lui de la Farul Constanța în 2016.

Fost atacant, Pătulea a jucat în trei rânduri la Farul: mai întâi în perioada august 2011 - august 2012, apoi între iulie 2015 și iulie 2016, ultima dată în sezonul 2017/2018.

În vara lui 2016, Pătulea a plecat pentru a doua oară de la Farul după un conflict cu președintele clubului, Auraș Brașoveanu. Adrian a fost acuzat că a încercat să-l lovească pe Brașoveanu, variantă susținută chiar de antrenorul echipei de la acea vreme, Ilie Stan.

Astăzi, la GSP Live, Pătulea a rememorat acele momente și a acuzat că îndepărtarea lui de la club a fost premeditată. Fostul atacant, care a înscris în total 33 de goluri în 53 de meciuri la Farul, susține că a fost provocat în vestiar și că totul a plecat de la Brașoveanu, care i-ar fi băgat mâna în gât.

Cel mai fericit moment trăit de Gigi Becali în cei 20 de ani la FCSB: „Am stat în mare bucurie și hohot de lacrimi”
FCSB
Cel mai fericit moment trăit de Gigi Becali în cei 20 de ani la FCSB: „Am stat în mare bucurie și hohot de lacrimi”

VIDEO. Adrian Pătulea, cu dezvăluiri uluitoare la GSP Live: „Ilie Stan și Brașoveanu locuiau sub mine. Auzeam tot ce vorbeau!”

„Eu ajutam jucătorii tineri neplătiți să se impună, să-și ceară drepturile, să nu mai accepte nimicuri. Încercam să le spun că așa cum eu primeam banii, trebuie să îi primească și ei, să-și ceară drepturile.

Treaba asta a ajuns și la urechile președintelui, Auraș Brașoveanu. El nu înțelegea ce se întâmplă de îi intrig eu pe alții să-și ceară drepturile.

Ghinionul lui Ilie Stan și Brașoveanu a fost că locuiau sub mine. Aveam apartamente într-o vilă, iar ei locuiau sub mine. Nu au fost conștienți că se aude tot ce vorbesc, iar o noapte întreagă au pus la cale cum să-l dea afară pe Adrian Pătulea.

Nu știau cum să facă să dea golgheterul afară. Voiau ca jucătorii să poată fi manipulați, iar eu eram un impediment”, a povestit Pătulea în studioul Gazetei Sporturilor.

Adrian Pătulea: „În vestiar, s-au aprins amândoi!”

„Știam tot ce urma să mi se întâmple a doua zi în vestiar. Am venit în vestiar, a început ședința tehnică. În prima fază, timp de 10 minute, nu s-a discutat despre mine.

+12 FOTO

Știam treaba asta, că nu vor începe direct cu mine, îi auziserăm. Apoi, ușor, ușor, s-au îndreptat către mine. A început Ilie Stan: «Băi Pătulea, ești un jucător de valoare, aveam pretenții...».

A bătut apropouri doar despre jocul meu în sine. Știind discuția care urma, am spus: «Vă mulțumesc, înțeleg, doresc să vă opriți aici. Voi părăsi acest vestiar. Îmi cer mii de scuze, nu vreau să mai particip la această ședință»”, a continuat Adrian.

Adrian Pătulea îi acuză pe Ilie Stan și Auraș Brașoveanu: „Provocare pe față! Am dat să lovesc”

„Mi-a băgat mâna în gât și am dat să-l lovesc!” » Dezvăluiri-șoc ale jucătorului dat afară de Farul: „Provocare pe față! I-am auzit complotând”
Auraș Brașoveanu

„Voiam eu să plec, fără tam-tam. Atunci a intervenit Brașoveanu: «Cine ești tu? Tu ești problema!». Am insistat, am spus că sunt jucători tineri în vestiar care vor să fie profesioniști, care cred în ceea ce le-am zis. Până la urmă, i-am spus că nu e nevoie să continue, că plec.

Și mai rău s-a aprins. Mai rău. Amândoi chiar. Atunci am realizat că asta încercau să facă, să mă provoace, să mă atace. Am răbdat, iar ei au simțit că nu voi avea o reacție.

Am spus stop, președintele Brașoveanu a venit în fața mea, cu tupeu, ca și cum știa ce are de făcut. M-am ridicat, i-am zis: «Gata, ajunge!», iar el mi-a băgat mâna în gât. O provocare pe față!

Atunci am reacționat. Îmi cer scuze, vă spun public, am dat să lovesc. Nu mai era doar o mână în gât, era periculos. Nu l-am lovit, am dat mai mult prin aer decât în el. A simțit că și-a îndeplinit obiectivul și a fugit din vestiar.

Apoi au spus că am dat, că l-am lovit. Stan zicea că nu credea că pot face așa ceva, simțeam că ține cu președintele”, a încheiat fostul atacant, retras din activitate între timp.

Domnul Ilie Stan m-a dorit foarte mult când era la Chiajna. A insistat să lucreze cu mine. Apoi, când a plecat în Irak, m-a contactat să lucrăm împreună acolo. L-am considerat un om deosebit și încerc să fac asta în continuare. Dar mi-am dat seama că sistemul românesc acaparează orice om

- Adrian Pătulea

După acel scandal, Pătulea a semnat cu Pafos, din Cipru. A revenit în România un an mai târziu, la noul club Farul.

Mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj l-a cedat pe fotbalistul dat „dispărut” la alt club din România

Și-au luat Briceag » Fostul fundaș de la FCSB face vizita medicală și semnează cu noua echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
thefirstman
thefirstman  •  24 Ianuarie 2023, 21:20

Stan se vede pe el ca nu e in stare sa se impuna in fata nimanui, nici juniorii nu-l iau in seama.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează