FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

„FCSB niciodată în Ghencea! Să-l văd pe Burleanu că ne interzice promovarea!” » Urletele în direct ale lui Talpan au șocat-o pe Ioana Cosma: „Mă speriați, o să vi se facă rău”

„Mă speriați”, i-a transmis Ioana Cosma lui Florin Talpan în emisiune
„Mă speriați”, i-a transmis Ioana Cosma lui Florin Talpan în emisiune

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 14:02 / Actualizat joi, 30 martie 2023 14:38

În această dimineață, Florin Talpan a cedat nervos în timpul unei intervenții telefonice în cadrul căreia a comentat situația palmaresului Stelei și războiul pentru identitate cu FCSB. Juristul de la CSA Steaua a urlat minute în șir, provocând reacția moderatorului Ioana Cosma: „Mă speriați, o să vi se facă rău”.

Florin Talpan nu a digerat decizia de marți a Înaltei Curți de Casație și Justiție în privința palmaresului Stelei, hotărâre care le dă speranțe celor de la FCSB că vor avea succes la rejudecarea apelului de către Curtea de Apel București.

Într-o intervenție telefonică în această dimineață, în care a comentat decizia judecătorilor și solicitările repetate ale celor de la FCSB de a închiria stadionul din Ghencea, Talpan a cedat nervos. A urlat minute în șir, în timp ce moderatorul Ioana Cosma îi cerea să se calmeze.

Talpan acuză: „Sunt urmărit și m-au amenințat cu moartea! Totul din cauza lui Gigi Becali și Dragomir”
ACUZAȚII
Talpan acuză: „Sunt urmărit și m-au amenințat cu moartea! Totul din cauza lui Gigi Becali și Dragomir”

Florin Talpan, criză de nervi la emisiune: „FCSB nu are ce căuta în Ghencea până nu plătește prejudiciul!”

„Cât voi fi eu aici, nu-și va bate nimeni joc de clubul ăsta și de suporteri! De ce încercați să induceți în eroare pe toată lumea? Din cauza presei am ajuns aici! Cum să mințim lumea și suporterii?

Noi suntem CSA Steaua București, cei care deținem palmaresul din 1947 până în 2003. FCSB nu are ce căuta în Ghencea până când nu ne dă datoria stabilită, acel prejudiciu! Toată lumea zice că «Vai, trebuie să joace acolo, că-s bani publici!».

Cât voi fi aici, FCSB nu va juca în Ghencea! Să se respecte legea! Gigi Becali mă amenință, din cauza lui am numai probleme”, a țipat Talpan în emisiunea Fanatik SuperLiga. 

Moderatorul Ioana Cosma a simțit nevoia să intervină și să-l tempereze pe jurist: „Pentru sănătatea dumneavoastră și pentru binele dumneavoastră... vă consumați foarte mult...”

Florin Talpan a speriat-o pe Ioana Cosma: „O să vi se facă rău”

Talpan s-a calmat preț de câteva secunde, dar apoi a început să urle din nou. I-a cerut lui Gigi Becali să plătească prejudiciul de 36 de milioane de euro pentru utilizarea ilegală a mărcii Steaua, caz în care ar permite accesul FCSB-ului în Ghencea:

„Este nedrept ce se întâmplă, niște judecători s-au prefăcut că nu cunosc prevederile legale. De ce se trage de timp? CSA Steaua nu este de rea credință, dar Gigi Becali nu vrea să plătească! Să plătească, și de mâine joacă în Ghencea!

Oare în țara asta încercăm să desființăm acest brand, să-l dăm unui privat pe doi bani, să-l zăpăcim și pe ăsta?!

De ce trebuie să ne oblige FRF să ne asociem cu un privat? De ce să dăm brandul ăsta uriaș unui privat? Cine vrea să investească la Steaua să vină ca sponsor, nu să aibă putere de decizie aici!”

Ioana Cosma a intervenit din nou: „Mă speriați, domnule Talpan. O să vi se facă rău...”

„Nu ne asociem cu nimic, suntem Steaua București!”

Talpan nu a dat înapoi și s-a declarat încrezător că CSA Steaua va promova în Liga 1, în ciuda faptului că legea nu-i permite, fiind club de drept public:

„Nu se mai poate, toată lumea zice că trebuie să ne asociem... nu se asociem cu nimic, suntem Steaua București și mergem așa în continuare! Vom promova, dacă terminăm pe locul 1 vreau să-l văd pe domnul Burleanu că ne interzice promovarea! Gigi Becali profită de pe urma acestui brand cu ajutorul FRF”.

CSA Steaua este prima în play-off-ul Ligii 2, cu 43 de puncte. 

Valeriu Răchită, către Talpan: „Pot spune că FCSB este continuatoarea Stelei?”

Anterior izbucnirii nervoase, Talpan s-a contrat cu Valeriu Răchită, ex-jucător la Steaua și FCSB, și jurnalistul Alin Buzărin. În continuare, schimbul de replici dintre aceștia:

  • Valeriu Răchită: „Domnul Talpan, eu cred că am avut cele mai multe clinciuri cu Gigi Becali în emisiunile TV. Eu pot vorbi cel mai corect, pentru că am jucat între ′89 și ′91 la Steaua familiei Ceaușescu, cum se spunea atunci la Steaua Armatei, am jucat între ′96 și ′99 la Steaua de tranziție… Cu Viorel Păunescu, cu domnul Gațu, cu domnul Pușcaș. Am jucat 2003-2005, la Steaua asta…
  • Florin Talpan: Din 2003 ați jucat la FCSB.
  • Valeriu Răchită: Cum, domnu′ Talpan, dacă am jucat Steaua cu Liverpool? Scria Steaua – Liverpool.
  • Florin Talpan: Întrebați-l pe Gigi Becali de ce v-a dus în eroare. Întrebați-l pe domnul Dragomir, că știți foarte bine ce a zis într-o emisiune televizată, că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua. Ce tot mă întrebați pe mine? Ce nu este clar?
  • Valeriu Răchită: Cine deține marca Steaua la OSIM?
  • Florin Talpan: Clubul Sportiv al Armatei Steaua.
  • Valeriu Răchită: Atunci dumneavoastră sunteți Steaua. Dar pot și eu, din punct de vedere sportiv, să spun că acest FCSB este continuatoarea Stelei?
  • Florin Talpan: Nu!
  • Valeriu Răchită: De ce nu? Pentru că nu s-a întrerupt activitatatea.
  • Florin Talpan: Datorită faptului că din anul 2017, instituțiile Statului, și vorbesc aici despre oameni care aveau o responsabilitate să respecte legea, trebuiau să dispună măsuri să retrogradeze FCSB în Liga 5. Și discuțiile erau terminate din anul 2018, de atunci.
  • Alin Buzărin: De ce să o retrogradeze?
  • Florin Talpan: De ce nu s-a făcut lucrul acesta? Uitați unde s-a ajuns. Încercăm acum să… oamenii ăștia care au câștigat Cupa Campionilor le pare rău că au jucat și unde au ajuns…
  • Alin Buzărin: Doamne, câtă demagogie… Vă folosiți absolut absurd de niște etichete care nu vă aparțin. Faceți de râs Justiția română și Armata română.
  • Florin Talpan: Eu sunt juristul acestui club de 23 de ani…
  • Alin Buzărin: Un domn colonel de justiție nu are această retorică și nu țipă”.

Citește și: 

Stadionul lui Manchester City se transformă SPECTACULOS! Investiții de peste un miliard de euro

Neymar, seară horror la ruletă: „Ai pierdut un milion de euro în 60 de minute” » Reacția brazilianului a făcut înconjurul internetului

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (136)
mirstelistu
mirstelistu  •  31 Martie 2023, 20:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

X01Y
X01Y  •  31 Martie 2023, 18:12

A, da, uitasem, Mitică, la brutărie!!!!!

tictictic
tictictic  •  31 Martie 2023, 11:46

Un astfel de individ cu un comportament coleric face de rusine haina militara si onoarea Armatei Romane; se manifesta in public ca oricare alt derbedeu de peluza; e violent si irational, nu-i pasa de legi si de justitie, nici de ierarhia militara, promovand anarhia in sanul Armatei. Nu stiu cum mai este acum, insa cu ani in urma un locotenent comanda un pluton (cca 30 de soldati si gradati), un capitan comanda o companie (6-8 plutoane), un maior comanda un batalion (3-5 companii), iar un colonel comanda un regiment (6-8 batalioane). Un regiment avea de regula peste 4-5000 de militari, cu tehnica de lupta aferenta armei. Isi imagineaza cineva cam cum ar comanda colonelul Talpan un regiment?!? Ce face asta, este o rusine pe obrazul Armatei Romane (membra NATO) si o pata jenanta pe uniforma superiorilor lui. In oricare armata din lume, un ofiter superior cu un astfel de comportament de *** ar fi fost dat afara din structurile militare pentru insubordonare sau macar pensionat (fie si pe caz de boala - ceea ce n-ar fi departe de realitate) a doua zi, prin ordin al Sefului de Stat Major sau prin decizia ministrului MApN. Altfel, raman sa se balaceasca impreuna intr-un penibil grotesc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (136)
Comentează