FOTBAL  »  LIGA 2  »  BĂTAIE

FOTO Scene de violență EXTREMĂ în România: 20 de ultrași ai Petrolului au atacat 3 rivali de la U Cluj cu bâte, lanțuri, cuțite și bastoane telescopice!

Imagini cu scandalul dintre fanii celor două galerii +3   FOTO
Imagini cu scandalul dintre fanii celor două galerii

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 08:55

Scene șocante s-au petrecut duminică în județul Buzău, după meciul din Liga 2 dintre Dacia Unirea Brăila și „U” Cluj, încheiat 0-8. Câțiva fani ai Universității care se întorceau spre casă au fost atacați cu brutalitate de 20 de ultrași ai celor de la Petrolul Ploiești.

de Dănuț Pitaru

Violențele derulate pe DN 10, în comuna Ciuta (județul Buzău), au la bază un conflict între unele facțiuni ale celor două galerii, tensiunile dintre acestea escaladând în acest sezon din liga secundă.

Net superiori din punct de vedere numeric, fanii Petrolului i-au bătut pe suporterii lui U Cluj, într-o scenă desprinsă parcă din filmele de acțiune.

Înarmați cu bâte, lanțuri, bastoane telescopice si cuțite, ploieștenii au oprit în trafic mașina fanilor clujeni, pe care ulterior au vandalizat-o. Fanii lui U Cluj, doar 3 la număr, au fost bătuți și au rămas fără steagul de gard al grupării Ultra Curva Groapă, una dintre cele mai vechi facțiuni din peisajul ultra' românesc.

scandal u cluj petrolul 3 +4 FOTO

Conform unor relatări apărute pe paginile de Facebook ale suporterilor clujeni, un ultras al lui U ar fi fost înjunghiat de „petroliști” în zona abdominală, dar informația nu a fost confirmată oficial încă de organele abilitate.

Potrivit conduitei fenomenului ultras, brigada celor de la U Cluj se va desființa, lucru confirmat printr-un comunicat emis marți. Totuși, tensiunile dintre cele două galerii continuă, membrii lor amenințându-se reciproc în mediul online că atacurile vor continua în etapele rămase din Liga 2.

Sursa conflictului U Cluj - Petrolul

Rivalitatea dintre fanii celor două echipe de tradiție a izbucnit toamna trecută, când 70 de suporteri ai lui U Cluj au atacat 40 de „găzari” la o terasă din Cluj, în ziua meciului direct din 23 septembrie 2018, câștigat de „șepcile roșii” cu 3-2.

Episodul doi s-a petrecut la returul de la Ploiești din 30 martie 2019, câștigat de prahoveni cu 1-0. Susținuți și de huliganii lui Dinamo, cu care sunt înfrățiți, ultrașii clujeni s-au războit de la distanță cu cei ai Petrolului, fără a se ajunge la violențe fizice.

Totul a culminat cu incidentul de duminică, atunci când ploieștenii au pus la punct un plan machiavelic de răzbunare, urmărindu-i pe fanii clujeni și aplicându-le acestora corecții fizice.

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
remarque
remarque  •  28 Aprilie 2019, 10:04
Postat de Florin Mirel pe 25 Aprilie 2019, 19:06

Pe nemernicii cu batele din galeria Petrolul Ploiesti de ce nu sunt dati in urmarire si pedepsiti exemplar ? Madame Carmen Dan esti pe fir sa dai ordine ca acesti huligani care ataca alti suporteri sa zaca in parnaie ?

Fenomenul ultras e frumos. Huliganii din Anglia cum sunt tinuti in frau? Nu trebuie sa inventam apa calda. Trebuie doar sa vrem sa facem. Altfel e o himera sa ne inchipuim ca poate exista ordine intr-o multime de oameni in lipsa unei autoritati. Ordinea nu exista de la sine. Nicaieri. De ce platim autoritati ale statului? Amenzi exemplare pentru recalcitranti, interzicere acces pe stadioane, supraveghere video, popularizare pozitiva, educatie si dialog cu liderii de galerii. Si atunci fotbalul devine spectacol.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 Aprilie 2019, 22:46

Pana azi imi parea rau ca nu intra si Petrolul in LIga 1 ! De azi mi-am schimbat parerea ! Dupa ce au o Cupa Romaniei cu Jucatorii adusi gratis de Walter dela U Cluj, dupa ce am intrat in faliment de pe urma salariilor primite de acei jucatori, se mai iau si de suporterii U Cluj ? Ar trebui sa-i salute pe oriunde trec ,nu sa ii atace ! pacat ! Haide U !!! p.s. am fost si la Ploiesti la meci , si U Cluj nu prea le-a pus probleme tocmai sa-i readuca si pe ei in cartile calificarii . rusinica Petrolul !

149870779363400
Florin Mirel  •  25 Aprilie 2019, 19:06

Pe nemernicii cu batele din galeria Petrolul Ploiesti de ce nu sunt dati in urmarire si pedepsiti exemplar ? Madame Carmen Dan esti pe fir sa dai ordine ca acesti huligani care ataca alti suporteri sa zaca in parnaie ?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează