FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO II - FCM BACĂU 2-0

GALERIE FOTO Dinamo II, surpriza ligii secunde! Se naşte o nouă echipă?

dinamo
dinamo

Articol de - Publicat sambata, 27 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 27 august 2011 21:53

La Dinamo există viaţă după dezastrul din Europa League cu Vorskla Poltava. Fotbaliştii de la echipa secundă încearcă să dovedească faptul că fotbalul jucat din pasiune îi rasplăteşte pe cei nu încearcă să-l păcălească. Cele trei victorii obţinute de elevii lui Flavius Stoican, două în campionat şi una în Cupa României, fac din trupa secundă din Ştefan cel Mare o candidată serioasă la locurile fruntaşe ale ligii secunde.

Conştienţi că eliminarea prematură din Europa şi subţirimea lotului primei echipe ar putea însemna o şansă importantă, fotbaliştii de la Dinamo II au ţinut să demonstreze că începutul bun de sezon nu a fost întîmplător. Cînd acţiunile tehnice i-au trădat a intervenit dîrzenia şi spiritul de echipă. Un spirit insuflat de pe banca tehnică de noul antrenor, Flavius Stoican.

Jocul exact al alb-roşiilor a făcut ca în prima parte oaspeţii de la F.C.M. Bacău să ajungă foarte greu la poarta apărată de Naumovski. O eroare individuală a lui Raul Crişan a produs singura ocazie a moldovenilor. Se întîmpla la mijlocul reprizei, dar Cătălin Vraciu nu a profitat şi a trimis un lob puţin peste. Ca o echipă mare, Dinamo II a punctat cu un minut înainte de pauză, cînd Albert a reluat imparabil centrarea din corner a lui Scărlătescu. Faza golului a fost precedată de o acţiune de fineţe a lui Nelu Bucă, a cărui reluare din foarfecă laterală a trecut milimetric pe lîngă bară.

La reluare Stoican a mutat inspirat, introducîndu-l în teren pe juniorul Alexandru Vasile în locul lui Mihăescu, singurului jucător care părea că nu face parte din blocul compact al echipei în prima parte. Noul intrat a semănat panică pe partea dreaptă a apărarii băcăuane, astfel că Gheorghe Penaru a fost nevoit să-l arunce în luptă pe veteranul Ştefan Apostol pentru a-l opri pe puştiul dezlănţuit.

Cînd Bacăul părea că a pus stăpînire pe partidă, Scărlătescu a inventat cu contraatac de manual, l-a servit în careu pe Găman, care a întors pentru Stanca, ultimul marcînd pentru 2-0. Trebuie remarcat cum fundaşul dreapta al cîinilor a ajuns la faza golului în postura de extremă stînga!

Pînă la final oaspeţii au încercat din răsputeri să înscrie macar golul de onoare, dar s-au izbit de zidul numit Raul Crişan, care a părut decis să-şi spele eroarea din prima parte. Mai mult, băcăuanii putea primi scor de neprezentare, dar reluarea lui Bucă a fost scoasă de lîngă bară de Stamatin (83).

Pentru fotbaliştii lui Flavius Stoican urmează o deplasare grea la Constanţa, unde vor întîlni Viitorul, un test important în care micii dinamovişti vor trebui să demonstreze că începutul bun de sezon nu a fost un balon de săpun.

Dinamo II: Naumovski – D.Stanca, R.Crişan, A.Niţu, Burnea (87 Pahomi) – Mihăescu (52 Al. Vasile), Al. Albert, Bucşă, Scărlătescu – Ir. Găman, Bucă (90 Bitez)

Antrenor: Flavius Stoican

Rezerve neutilizate: S. Ciucă, M. Ioniţă, A. Cîmpean, Lupaşcu

F.C.M. Bacău: Stamatin – Mihălăchioaie, Lozneanu, I. Ursu, Luncanu – Lipovanu (57 Curiliuc), Întuneric, Taban (57 Şt. Apostol), M. Doboş - Vraciu, Boghian (73 Huiban)

Antrenor: Gheorghe Poenaru

Rezerve neutilizate: Roca, Eudean, E. Apostu, V. Pavel

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează