FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Propus să revitalizeze Dinamo, Ionuț Chirilă are planul făcut: „Se poate promova din primul an”

Fostul internațional Ciprian Marica (36 de ani) crede că Ionuț Chirilă (56) ar fi varianta ideală pentru banca lui Dinamo
Fostul internațional Ciprian Marica (36 de ani) crede că Ionuț Chirilă (56) ar fi varianta ideală pentru banca lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2022 22:35 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 08:23

Fostul internațional Ciprian Marica (36 de ani) crede că Ionuț Chirilă (56) ar fi varianta ideală pentru banca lui Dinamo. Tehnicianul e pregătit să-i antreneze pe „câini”, dar e pesimist că va fi ofertat de gruparea din Ștefan cel Mare, unde a activat la copii și juniori.

Dinamo a rămas fără antrenor, după ce Gică Mihali a preferat să meargă în Liga 3, la Dunărea Călărași. Ciprian Marica a găsit soluția și le transmite conducătorilor să apeleze la Ionuț Chirilă: „Ar trebui să vină și rândul lui”.

A jucat 1 minut în play-out la Dinamo, dar are o ofertă din România: „Vor pe mine cât scrie pe Transfermarkt. Am o mare problemă”
DINAMO
A jucat 1 minut în play-out la Dinamo, dar are o ofertă din România: „Vor pe mine cât scrie pe Transfermarkt. Am o mare problemă”

Ionuț Chirilă se consideră pregătit pentru Dinamo: „Trebuiau să mă caute de mai mult timp”

„Dinamo ar fi trebuit să se gândească mai repede la mine, ca să nu ajungă aici. În fotbal, managementul sportiv e în strânsă legătură cu managementul financiar. Dinamo are nevoie de un antrenor. De ce să-mi fie frică, ce poate fi mai jos decât atât? Dinamo mai jos nu poate ajunge, poate doar să urce! 

Acum, trebuie să demonstrezi că poți transforma jucătorii din speranțe în certitudini, trebuie să faci o selecție riguroasă, să dai drumul tinerilor, să creezi o echipă cu o medie de vârstă de 20, 21 de ani care să evolueze 4 ani împreună. Din al doilea an, să vinzi deja doi jucători la echipe medii din occident. 

Dinamo poate reveni în prima ligă din primul sezon. Divizia B nu e un campionat puternic. Dinamo are jucători talentați, poate mai mult decât ce s-a întâmplat la baraj. Trebuie să li se acorde încredere tinerilor români, nu celor din străinătate ca până acum”, a declarat Chirilă în emisiunea „Digi Sport Special”.

Dinamo avea nevoie de mine de mai mult timp. Eu am construit generație după generație, și la Dinamo, și la Rapid, și la Chiajna. N-am primit niciun telefon nici acum. Cred că mai aveți de așteptat până să mă caute Dinamo... Se prăbușește iar totul dacă se aduc aceiași oameni care au adus clubul aici. Nimeni nu-și asumă!
Ionuț Chirilă

E o crimă ce s-a făcut la Dinamo. Să nu uităm că toți jucătorii care au făcut performanță la Dinamo n-au costat un euro. Tararache, Niculae, Lupescu, Răducioiu. Jucători crescuți la Dinamo care au adus profit. Ceea ce s-a făcut la Dinamo este o crimă pe care nu o pot explica. Lipsă de cultură fotbalistică, lipsă de tot. La Dinamo trebuie să se construiască și pentru asta ai nevoie de un om care știe să facă asta, care știe să construiască, nu să cheltuie bani. S-au adus zeci de jucători și uite unde s-a ajuns
Ionuț Chirilă

Ciprian Marica îl propune pe Ionuț Chirilă la Dinamo

„Ținând cont că au antrenat atâția antrenori Dinamo, ar trebui să vină și rândul lui. Omul ăsta nu a avut șansa, cu toate că a făcut atâtea pentru Dinamo.

E un dinamovist, ar veni și cu bani de acasă numai să o antrenze pe Dinamo. Dacă toți au avut șansa să o antreneze pe Dinamo, eu cred că Ionuț Chirilă ar merita. 

Nu numai că ar trebui și ar putea, chiar ar merita acest lucru. Sigur, e foarte greu să reușești ceva. Nici cei de acolo nu-și permit să aducă un antrenor, nici ei nu știu ce va fi”, a spus Ciprian Marica, la Pro Arena. 

Ionuț Chirilă vrea la Dinamo

În primăvara anului 2021, Ionuț Chirilă, fost antrenor la Centrul de copii și juniori ai clubului alb-roșu, se autopropunea pe banca lui Dinamo. Avea un plan în 4 pași prin care promitea calificarea în grupele Ligii Campionilor.

  • Anul 1: „Selecție riguroasă”
  • Anul 2: „Cristalizarea relațiilor de joc și a automatismelor, automat și calificarea în play-off. În al doilea an se vând și 2 jucători în afară, pe 7-8 milioane de euro, pentru a forma un buget competitiv, de 10 milioane”
  • Anul 3: „Obiectiv locurile 1-3 și calificarea în grupele Europa League”
  • Anul 4: „Titlul de campioană , fără doar și poate, și forțarea grupelor de Champions League”

VIDEO. Răzvan Burleanu, despre Dinamo: „Urmărim cu mare atenție, astfel încât să putem interveni dacă va fi cazul”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Primul transfer al „câinilor” cere întăriri urgente: „Liga 2 e mai grea decât primul eșalon”

DDB face apel la legendele lui Dinamo pentru salvarea clubului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
Mascatul
Mascatul  •  01 Iulie 2022, 19:40
Postat de golombioschi pe 01 Iulie 2022, 16:35

Iti urez suces Ionut Chirila. Fotbalul romanesc are nevoie de tine, de competenta ta

:) cred ca ai vrut sa zici "fotbalul NU are nevoie de tine"

Mascatul
Mascatul  •  01 Iulie 2022, 19:38

Mare antrenor! Doar bun de gura..... Ce realizări remarcabile are ca antrenor în fotbal? Sa se ducă la copii ca acolo da, făcea treaba bună.

golombioschi
golombioschi  •  01 Iulie 2022, 16:35

Iti urez suces Ionut Chirila. Fotbalul romanesc are nevoie de tine, de competenta ta

Vezi toate comentariile (26)
Comentează