FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - LUCEAFĂRUL ORADEA 2-0

LIGA 2 // FOTO + VIDEO Victorie clară pentru U Cluj în fața "sperietorii Timișoarei"

FOTO: Raymond Fustos +2   FOTO
FOTO: Raymond Fustos

Articol de - Publicat luni, 03 septembrie 2018 20:04

Pe un gazon nisipos, încă execrabil după festivalul Untold, Universitatea Cluj s-a impus lejer în fața Luceafărului Oradea, 2-0 , urcând pe locul 5 în clasamentul ligii secunde.

În ziua în care a împlinit 36 de ani, Gabi Giurgiu, ex-Oțelul, a dat o pasă de gol, fiind ovaționat la scenă deschisă de fanii "șepcilor roșii", care i-au cântat "La mulți ani!" după finalul partidei.

Mai apropiată de titulatura de favorită la promovare pe teren propriu (2-0 cu Metaloglobus, 3-0 cu Energeticianul), decât în deplasare (1-2 cu Târgoviște și 0-1 cu ASU Poli), Universitatea nu a avut deloc probleme în a surclasa mult mai neexperimentata Luceafărul, supranumită "sperietoarea Timișoarei" după 3 partide consecutive fără eșec în fața grupărilor de pe Bega (2-2 cu Ripensia, 0-0 cu ASU și 4-2 cu ACS).

Experiența și valoarea net superioară au cântărit în favoarea "studenților", care au rezolvat soarta meciului încă din prima repriză.

Debut furtunos, determinare scontată

Uitând parcă de victoria înregistrată în etapa trecută, prima din acest sezon, elevii lui Cristian Lupuț au început cum nu se putea mai prost partida. Primul semnal de alarmă a fost tras de lovitura de cap a lui Gavra, care a trecut puțin pe lângă poarta lui Moga (6'), la următoarea fază "studenții" deschizând scorul.

Incursiune pe dreapta a sărbătoritului zilei, centrare pentru Denis Hordouan, iar tânărul atacant îl învinge pe Moga cu un șut simplu din centrul careului (8'). 1-0, iar misiunea trupei lui Falub devenea mai ușoară decât părea inițial.

După o dominație sterilă a clujenilor, Vasile Pop l-a întins cu un șut sănătos din afara careului pe Dur-Bozoancă, remarcatul lui Ema Dolha (38'), însă tot Universitatea a fost cea care a mișcat ațele porții. Corner de pe partea stângă executat de Hordouan, iar Gavra îl învinge de data asta pe Moga cu o lovitură de cap imparabilă (42'), fostul elev al lui Hagi de la Viitorul bifând al 4-lea gol stagionar.

Sepsi, mai energic ca oricând

Aflat la primul meci de campionat, László Sepsi, 31 de ani, a amintit de perioada care l-a propulsat în curtea portughezilor de la Benfica, având câteva incursiuni excelente pe banda stângă.

Revenit pe meleaguri natale după sfârșitul aventurii de la Nürnberg, fostul CFR-ist a dat-o la pace cu fanii "șepcilor roșii", fiind unul dintre cei mai buni jucători din garnitura lui Falub, în ciuda unui cartonaș galben încasat pentru o intrare tare din spate.

După un început timid de repriză secundă, orădenii le-au dat emoții mari spectatorilor, ratând o dublă ocazie uriașă, după un șut deviat în bară al lui Gunie și o execuție la respingere a nou intratului Lăsconi, reținut de același Dur-Bozoancă (55'). Fără emoții în privința celor trei puncte, trupa lui Falub nu a mai forțat spre finalul meciului, preferând să tranșeze jocul la centrul terenului.

În următoarea etapă, cea cu numărul 6, Universitatea Cluj va da piept cu Aerostar Bacău, pe teren propriu, în timp ce Luceafărul va primi vizita celor de la UTA Arad.

Universitatea Cluj 2-0 Luceafărul Oradea (2-0)
Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 3.034
Marcatori: Hordouan 8' (șut simplu cu latul din centrul careului), Gavra 42' (lovitură cu capul din careul mic după un corner de pe stânga)
Cartonașe galbene: Greu (37'), Sepsi (44'), Florescu (53'), Giurgiu (84') / Ban (90+2')
Arbitri: Viorel Flueran (Craiova, DJ), Florin Pucheanu (Ulmi, DB), Petruța Iugulescu (Târgoviște, DB), Răzvan Necrici (Chechiș, MM)
Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani, BT), Cristian Petrean (Hunedoara, HD)

Universitatea Cluj (4-3-3)
C. Dur-Bozoancă - T. Căpușă, A. Cordoș, O. Abrudan, L. Sepsi - K. Twumasi, G. Florescu (D. Dumitrescu 87'), G. Giurgiu (cpt.) - R. Greu (D. Goga 73'), Cr. Gavra, D. Hordouan (Cr. Ene 65')
Rezerve: C. Albuț, R. Takacs, C. Taub, O. Ursu
Antrenor:  Adrian Falub

Luceafărul Oradea (4-2-3-1)
B. Moga - N. Gunie, A. Tînc, Cr. Oroș (cpt.), D. Ban - D. Lukacs (G. Preoteasa 50'), Vl. Prejmerean - V. Pop (P. Mitrică 81'), Cl. Codoban (D. Lăsconi 45'), Al. Dulca - I. Ludușan
Rezerve: S. Moroz, G. Paraschiv, P. Chiorean, Vl. Opriș 
Antrenor Cristian Lupuț

Rezultatele etapei

  • Aerostar Bacău - ASU Poli Timișoara 1-2
    (Vraciu '64 / Bozian '45+1 pen., '53)
  • CS Mioveni - Metaloglobus 5-0
    (Năstăsie '12, Coșereanu '30, V. Balint '34, '60, Celea '49)
  • Dacia Unirea Brăila - Sportul Snagov 0-3
    (Elek '31, Costache '79, Bărbulescu '90+2)
  • Daco-Getica - Pandurii Tg. Jiu 2-2
    (Stănescu '12, Voicu '58 / Pîrvulescu '27, Tudoran '65)
  • ACS Poli Timișoara - UTA Arad 0-3 
    (Cubleșan '36, C. Costin '75, C. Rus '86)
  • Farul - CS Balotești 2-0
    (Jallow '36, Licu '57)
  • Ripensia Timișoara - Academica Clinceni 0-3
    (V. Olariu '3, R. Ion '48, Horsia '52)
  • U Cluj - Luceafărul Oradea 2-0 
    (D. Hordouan '7, Gavra '42) 

Următorul meci al etapei

Marți, 4 septembrie, ora 19:30: FC Argeș - Energeticianul

 
Victorie clară pentru U Cluj cu Luceafărul Oradea

Victorie clară pentru U Cluj în fața "sperietorii Timișoarei" Un fost campion al României, ovaționat de fani de ziua lui: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/liga-2-foto-video-victorie-clara-pentru-u-cluj-in-fata-sperietorii-timisoarei-un-fost-campion-al-romaniei-ovationat-de-fani-de-ziua-lui-547549.html

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Luni, 3 Septembrie 2018

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează