FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL - RAPID

Mihai Popa, portarul eliminat după ce a apărat două penalty-uri, a dezvăluit ce i-a spus arbitrul: „E bătaie de joc, nu se poate așa ceva. A zis că așa se procedează”

Mihai Popa a fost eliminat în Petrolul - Rapid // foto: Cristi Preda
Mihai Popa a fost eliminat în Petrolul - Rapid // foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 10:10 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 10:23

Mihai Popa (19 ani), portarul lui Rapid eliminat în remiza de la Petrolul (0-0), a comentat decizia arbitrului și jocul prestat de echipa sa.

Eliminat în minutul 68 după ce a parat două penalty-uri ale ploieștenilor, Mihai Popa a părăsit terenul extrem de nervos. După fluierul de final, portarul s-a mai calmat, însă a declarat că nu înțelege al doilea cartonaș galben primit.

„Nu știu dacă mai este ceva de povestit după o asemenea fază. Să apăr un penalty, să îl repete. Am înțeles, am ieșit mult în față. Al doilea penalty iarăși se repetă, aperi iar, ieși 2 centrimetri în față... M-am uitat pe reluare, era foarte puțin. 

Îmi dai și cartonaș roșu... e o bătaie de joc, nu se poate așa ceva. A zis că la ieșirea în față se primește cartonaș galben. A zis că așa se procedează”, a declarat Popa pentru Rapid TV, după meci.

Mihai Popa: „Dacă eram 11 pe teren, era altceva”

Rapid a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 25, când Lazăr a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaș galben. Portarul a comentat și jocul echipei sale și nu a ratat ocazia de a-i lăuda pe „lupii galbeni”.

„Petrolul este o echipă bună, dar noi am jucat în 10 oameni încă din minutul 25. Dacă eram 11 pe teren, era altceva. Ne-am creat ocazii chiar și în 9 oameni, la sfârșit”, a spus portarul.

Cum a fost eliminat Mihai Popa în Petrolul - Rapid

În minutul 66 al duelului de pe „Ilie Oană”, Facundo Mallo l-a doborât în careu pe Mario Bratu. Penalty clar. Sergiu Arnăutu a tras slab de la punctul cu var, iar portarul Mihai Popa a blocat șutul. Asistentul a indicat însă repetarea loviturii, pentru că goalkeeperul nu avea măcar un picior pe linie, așa cum spune regulamentul. Portarul Mihai Popa (19 ani) a văzut și cartonașul galben. 

Petrolul a schimbat executantul. Experimentatul Laurențiu Marinescu a tras la fel de slab, Popa a blocat din nou, dar a făcut aceeași greșeală: nu avea măcar un picior pe linia porții. Asistentul Ferencz Tunyogi a semnalizat și de data asta corect, iar „centralul” Iulian Dima a dictat repetarea penalty-ului, plus al doilea galben pentru tânărul portar al Rapidului, care a părăsit terenul în hohote de plâns.  

Dan Alexa a fost obligat să îl introducă în poartă pe Gabriel Tătaru, 18 ani. Acesta nu s-a mai mișcat de pe linia porții, dar Meza Colli, al treilea executant al Petrolului, a tras lamentabil, șutând mult peste! A treia ratare de la 11 metri în decurs de doar câteva minute! 

VIDEO. Suporterii i-au băgat în ședință pe jucătorii lui Petrolul după partida cu Rapid

Citește mai multe știri despre Petrolul - Rapid:

Verdictul dur al unei legende pentru Rapid și Petrolul: „Nu au nicio șansă să promoveze!”

Precizările lui Costel Enache după meciul nebun de la Ploiești: „Ne-am hazardat”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (49)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  12 Iulie 2020, 16:31

Cu asa reacție ohoo pai la al 2 lea penalty ii dădeam direct rosu! Asa se face pe câmp nu în liga 2!

rockyus
rockyus  •  12 Iulie 2020, 16:29

Nu tin cu arbitul, dar si Popa nu putea sa stea pe linie, era asa de greu? Asta e regulamentul si trebuie respectat, degeaba a aparat 2 penaltyuri !

soad
soad  •  12 Iulie 2020, 15:55
Postat de danbinci pe 12 Iulie 2020, 14:47

Din pacate copilul nu intelege ca nu cunoaste regulamentul, este recalcitrant cand i se spune ca unul din calcaie sau picioare trebuie sa fie pe linia portii cand se executa o lovitura de pedeapsa. Fotbalul se joaca dupa regula impusa de regulament, si arbitru este acela care aplica legea in terenul de joc. Al doilea galben l-a luat pentru proteste, asa cum patesc toti care protesteaza decizia arbitrului, si mai avand unul a urmat cartonas rosu si eliminare. In rest mie personal mi-a placut copilul, a fost sigur pe iesiri, nu a facut gafe, mai trebuie sa se puna la punct cu disciplina si va fi super OK pentru el. Succes copile.

ii frustrant sa iei rosu din asta dar Popa a gresit grav de 3 ori, pentru ca nu a stat pe linie de 2 ori si pentru scandalul facut, acuma trebuie sa invete sa stea pe linie si sa fie mai calm. Aribtrul putea fi mai om si dupa primul pentalty sa ii explice ca exagereaza cu reactile si ca daca nu se opreste o sa primeasca inca un galben pentru proteste.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close