FOTBAL  »  LIGA 2  »  MARCĂ

FC Gazde 2 » Un club din Liga 2 a rămas fără marcă! Primăria i-a interzis să mai folosească numele și sigla

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 16:27 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 17:11

După ce a ratat promovarea în Liga 1, Petrolul se confruntă acum cu o altă problemă.

Petrolul a primit în 2017 din partea Primăriei Ploiești dreptul de a folosi marca echipei echipei și palmaresul, cesionare acestora a expirat.

Petrolul fără marca tradițională

Contractul de licență pentru dreptul exclusiv asupra mărcilor s-a terminat pe 18 iunie, iar Consiliul Local a decis organizarea unei licitații publice pentru atribuirea acestora.

Clubul a cerut să poată folosi marca Petrolul și sigla în continuare, până la organizarea licitației, dar nu a primit momentan un răspuns.

Astfel, la antrenamentele conduse de Nicolae Constantin, jucătorii au apărut cu sigla acoperită pe tricouri și șorturi pentru a nu risca sancțiuni. 

Exact cum s-a întâmplat în decembrie 2014, când actuala FCSB a evoluat împotriva lui CSMS Iași cu sigla și numele Steaua acoperite pe echipament și pe tot stadionul Ghencea. Mai mult, pe tabelă a apărut FC Gazde în dreptul echipei lui Gigi Becali care pierduse marca Steaua.

FC Gazde 2 » Un club din Liga 2 a rămas fără marcă! Primăria i-a interzis să mai folosească numele și sigla

În condițiile în care cele șase contracte de licență exclusivă asupra mărcilor Petrolul Ploiești s-au încheiat pe data de 18 iunie a.c., iar Consiliul Local al Municipiului Ploiești a adoptat o Hotărâre privind organizarea unei licitații publice pentru atribuirea acestora, clubul nostru a înaintat o adresă oficială către Primăria Municipiului Ploiești, solicitând dreptul de folosință pentru aceste mărci, până la finalizare procedurilor de atribuire prin licitație publică.

Considerăm, astfel, că s-ar ajunge la o continuitate firească, atâta vreme cât clubul nostru este recunoscut, atât printre suporterii săi, cât și la nivelul întregului fotbal românesc, drept FC Petrolul Ploiești, echipa de patru ori câștigătoare a titlului național și triplă câștigătoare a Cupei României.

Până la sosirea unui răspuns oficial, dar și pentru a respecta cadrul legal, clubul nostru a hotarat să nu folosească cele șase mărci în afara perioadei contractelor de licență.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că vom face toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații!

Hai Petrolul! 
– comunicat Petrolul

VIDEO De ce s-a certat Younes Hamza cu fostul său antrenor de la Petrolul, Cosmin Contra: „Dacă nu eram eu, poate nu ajungea la națională”

Citește mai multe știri din Liga 2:

Comandantul CSA Steaua rupe tăcerea: „Nu putem avea obiectiv promovarea din două motive”

Politehnica Timișoara a anunțat noul antrenor al echipei: alegere surprinzătoare!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ge0x
ge0x  •  24 Iunie 2021, 21:57

Deci maine daca vine Avântul Prabusirea si ia marca, va juca in liga a 4a si se va numi Petrolul Ploiești. Doamne ferește si apară. Deci la noi nu există nici o lege. Totul e o saorma cu de toate. Eu credeam ca echipa Petrolul Ploiești apartine orașului si oamenilor din Ploiești, nu primăriei. In țara asta daca nu faci cu ăștia care ne conduc cum a făcut Tolea cu Diaconescu, se pare ca nu o să ne vindecam niciodată.

iopanet
iopanet  •  24 Iunie 2021, 20:04
Postat de leu.mr pe 24 Iunie 2021, 18:30

Deci oricine poate inchiria marca si palmaresul ? In ce lume traim !

Da, este extrem de stupid, dar cam asa este. Din pacate, fotbalul profesionist este o afacere, functioneaza dupa reguli comerciale, nu mai este un sport. Iar la noi consecintele se vad cel mai bine, avem o multime de echipe care au probleme cu marca si palmaresul - Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Petrolul, Timisoara, Brasov, etc.

leu.mr
leu.mr  •  24 Iunie 2021, 18:30

Deci oricine poate inchiria marca si palmaresul ? In ce lume traim !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează