FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Detalii din culise: de ce nu-l poate revoca Angelescu pe Nicolescu din funcția de vicepreședinte la Rapid + ce se întâmplă cu Daniel Niculae

Situația de la Rapid rămâne întortocheată
Situația de la Rapid rămâne întortocheată

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 13:58 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 14:32

Surse apropiate grupării giuleștene au explicat de ce, deocamdată, acționarul majoritar de la Rapid, Victor Angelescu, nu-l poate revoca din funcția de vicepreședinte pe Andrei Nicolescu, pentru a-l instala ca președinte pe Daniel Niculae. 

„Sitiația este destul de complicată. Când au pornit la drum împreună, Angelescu și Nicolescu au prevăzut în statut un articol conform căruia, în astfel de spețe, în care unul dintre ei ar urma să fie revocat, sau să plece, să fie nevoie de 5 întruniri ale AGA. Deocamdată a fost doar prima. iar mânie ar urma să fie a doua. 

Deși sunt 3 reprezentanți în AGA, Angelescu, care are 97 la sută dintre acțiuni, Nicolescu și un alt delegat al cehilor de la APS Holding, numai voturile primilor doi contează. Și doar dacă nu se ajunge la un acord după a 4-a întrunire a AGA, la a 5-a va putea decide acționarul principal, indiferent de votul lui Nicolescu”. 

Daniel Niculae, doar consilier la Rapid

Până atunci, Daniel Niculae va rămâne în club, dar ca și consilier al lui Victor Angelescu. Inițial, Angelescu îl anunțase pe Nicolescu că vrea să-l readucă pe fostul internațional în club, pentru a ocupa funcția de președinte. 

Verbal, Nicolescui fusese de acord, deși una dintre condițiile lui Nico era ca actualul vicepreședinte al clubului să plece. Ulterior, la prima Adunare Generală a Acționarilor, Nicolescu s-a opus însă numirii lui Niculae ca președinte. 

Deocamdată acesta rămâne alături de echipă, pe care o însoțește și în deplasări, încluisiv la ultima, de la Craiova, unde Rapid a pierdut prima dată în play-offul Ligii a 2-a. Și așteaptă numirea oficială în cadrul AGA, ale cărei întruniri vor avea loc săptămânal, până la clarificarea situației. 

Conform acelorași surse, și Ovidiu Burcă, fostul președinte, acum antrenor la echipa a doua a clubului, ar urma să plece la finele acestui sezon, tot la dorința viitorului președinte al Rapidului, Daniel Niculae.

VIDEO Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, declarații după înfrângerea cu FC U Craiova, 0-1

Citește și alte știri despre Rapid:

Anunț oficial! Războiul continuă la Rapid: „Daniel Niculae nu a putut fi numit președintele clubului”

Șumudică, dur cu Rapid: „N-ai voie să joci în halul ăsta!” » Îl critică pe Mihai Iosif

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
deusdat
deusdat  •  22 Aprilie 2021, 19:11

Angelescu face ce face și tot rău o dă. Mai bine aștepta rezolvarea și după aia anunța numirea lui Daniel Niculae. S-a aruncat ca ministrul transporturilor cu autostrazile.

ahoe1923
ahoe1923  •  22 Aprilie 2021, 14:48

Bateti campii. Faceti confuzie intre Adunarea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie. Doar in Consiliul de Administratie are putere Nicolescu. In Adunarea Generala nu are nici o putere, iar luna viitotare va fi scos in suturi, la Adunarea Generala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează