FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

Un olandez povestește ce a remarcat după 6 luni în România: „E mai bine decât credeam. În străinătate auzi că e rău”. Cele două lucruri care nu-i plac

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 12:00 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 12:24

Mijlocașul olandez Ricardo Kip vorbește despre viața sa în România, la 6 luni după transferul la Oțelul Galați.

Fotbalistul crescut la juniorii lui Ajax dezvăluie cum s-a acomodat în nou sa țară și vorbește despre ce-i place și ce nu-i place în România.

O altfel de Antalya » Peisajul din jurul hotelurilor de lux unde se pregătesc echipele din Liga 1 este dezolant: stâne de oi, sărăcie maximă și multe sere jerpelite
ANTALYA
O altfel de Antalya » Peisajul din jurul hotelurilor de lux unde se pregătesc echipele din Liga 1 este dezolant: stâne de oi, sărăcie maximă și multe sere jerpelite

Olandezul Ricardo Kip, despre viața în România: „E mai bine decât credeam”

„În România este mai bine decât credeam. Aveam o părere despre țara voastră, nu a mea, ci preluată, care nu corespunde cu realitatea. Veneam din Olanda, unde totul este diferit față de România, de la stilul de viață la cultură, de la infrastructură la interacțiunea dintre oameni. Dar am început să înțeleg viața din România, cu toate că nu știam nimic despre această țară.

Despre România, în străinătate, auzi doar că e rău, că e urât. Este chiar drăguț în România, iar eu trăiesc, totuși, într-un oraș de provincie, Galați. Bucureștiul este top! Oamenii sunt drăguți. Încearcă să te ajute, dacă ai nevoie de ceva, te bagă în seamă, te ascultă. 

Nu îmi plac drumurile. Oribil! Nu prea aveți autostrăzi deloc. Fiecare deplasare de la Galați e foarte lungă, obositoare. Uneori, trecem prin sate, cai, porci, câini. Și nici mâncarea tradițională nu îmi place”, a spus Kip, pentru Libertatea.

Un olandez povestește ce a remarcat după 6 luni în România: „E mai bine decât credeam. În străinătate auzi că e rău”. Cele două lucruri care nu-i plac

2 meciuria jucat Kip la Galați în acest sezon

VIDEO De ce a plecat Vali Gheorghe de la FCSB: „Voiam să mă simt mai important și să joc într-un campionat mai tare”

Citește și: 

„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”

Mihai Stoica a confirmat ultimele plecări de la FCSB, apoi a tras linie: „Da, s-au pierdut bani”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  08 Ianuarie 2023, 10:06

Olanda e practic inexistentă-n lume în ceea ce privește gastronomia și *** ăstuia nu-i place mâncarea noastră tradițională, adică-n primul rând exact ceea ce apreciază toți străinii când ajung la noi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  08 Ianuarie 2023, 08:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jakabmarton
jakabmarton  •  07 Ianuarie 2023, 23:19
Postat de manx pe 07 Ianuarie 2023, 16:12

Apreciez sinceritatea în ceea ce priveste mâncarea traditionala. Nu exista sportiv strain care este intervievat de floarea presei, sa nu fie întrebat ce mâncare-i place în România. Penibil. Inevitabil, sarmale, si mici. A fost un african care a spus mămăliga. Quelle surprise...Inseamna ca nu a mâncat tochitura...Nu critic bucataria románeasca. Impreuna cu cea italiana si frantuzeasca, cea mai buna din Europa. Totusi, un deliciu pentru limba si cerul gurii, dar o catastrofa pentru stomac si ficat.

Fiecare nație care a avut ocazia sa manifestat! Dacă a putut a cucerit și și-a impus ideologia! Din păcate pentru români, noi am rămas la vise! Dar visele le avem și noi!!! Din păcate români, adică noi, întotdeauna am fost predispuși la a face compromisuri în dezavantajul propriu! Chiar și astăzi primează beneficiul personal! Nu ne pasă de țară, de popor și mai puțin! Acest jucător a punctat că lipsesc autostrăzile! Și cam atât merită observat! Este adevărat, nu avem se pare nici interes în a ne dezvolta pe acest aspect!!! Cu mâncarea tradițională! Nu toți avem aceleași gusturi! Și poate cetățeni altor țări au altă cultura gastronomică, dar au tot dreptul de a-și expune părerea despre cultura gastronomică din România și mai important nu sunt obligați să fie și mulțumiți de ea!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează