FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Scandal în Liga 2: „Să dispară Petrolul din campionat!” » FRF ignoră cazul, deși Regulamentul impune retrogradarea

Articol de , - Publicat luni, 26 iulie 2021 14:25 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 17:06

Câteva cluburi din liga a doua vor notifica Federația pentru excluderea Petrolului, al cărui vicepreședinte a fost condamnat pentru tentativa de mituire a unui arbitru. Burleanu a avut recent o conferință de presă în care a căutat să înmoaie cazul.

Regulamentul prevede „retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară", dar Federația ignoră cazul în care vicepreședintele Petrolului Ploiești a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, o pedeapsă suspendată, după ce el a recunoscut că a încercat să mituiască un arbitru.

Laurențiu Reghecampf e noul antrenor al celor de la CS Universitatea Craiova! Anunțul oficial
CSU Craiova
Laurențiu Reghecampf e noul antrenor al celor de la CS Universitatea Craiova! Anunțul oficial

Regulamentul impune retrogradarea echipei Petrolul!

În săptămâna aceasta, câteva cluburi din liga a doua vor notifica Federația pentru a o forța să ia o decizie în „cazul Petrolul". Ele cer ca prahovenii să fie scoși din campionat!

Ce s-a întâmplat? Vicepreședintele Mihai Dogaru a încercat să-l mituiască pe arbitrul Andrei Antonie înaintea unui meci CS Mioveni - Aerostar Bacău, în martie 2021.

Scopul era ca oaspeții să câștige. Dacă ar mai fi fost îndeplinite alte trei condiții, Petrolul ar fi prins un loc în play-off: Petrolul să câștige cu U Cluj, Metaloglobus să scoată un egal cu Rapid, Csikszereda să nu câștige cu Slatina.

Gigi Becali, schimbare radicală de strategie la FCSB: „Am decăzut prea mult! Vreau să fac asta pentru oameni”
FCSB
Gigi Becali, schimbare radicală de strategie la FCSB: „Am decăzut prea mult! Vreau să fac asta pentru oameni”

De ce adversarii Petrolului cer excluderea „lupilor galbeni"?

Regulamentul prevede la articolul 60, "Corupția, pariurile sportive, integritatea competițiilor":

  1. Persoana care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF/AJF, unui arbitru, jucător, oficial sau altei persoane care se află sub incidența prezentului regulament, în nume propriu sau al unui terț, în scopul de a-l determina să încalce statutele și regulamentele FIFA/UEFA/FRF sau să favorizeze o persoană sau un club va fi sancționată în mod cumulativ:
    a. cu o penalitate sportivă de la 100.000 de lei la 300.000 de lei
    b. cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal și cu interzicerea accesului pe oricare stadion timp de doi ani
    c. retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară.
    Mihai Dogaru, vicepreședinte al Petrolului, a recunoscut că încercase să-l corupă pe arbitru, deci el s-ar încadra la punctele a și b din lista sancțiunilor. Iar clubul pe care l-a reprezentat ar trebui să fie retrogradat în liga a treia! 
Scandal în Liga 2: „Să dispară Petrolul din campionat!” » FRF ignoră cazul, deși Regulamentul impune retrogradarea
Echipa Petrolul Ploiești, cea implicată în scandalul din Liga 2

FRF ignoră cazul Petrolului

Burleanu a avut o conferință de presă după o ședință a recentului Comitet Executiv și a fost întrebat despre situația în care se găsește Petrolul, un club cu un oficial condamnat: 

E un subiect deschis în momentul de față, în zona de Integritate. Din informațiile pe care le avem, există deja o decizie în acest dosar, astfel că lucrurile sunt clare, aș putea spune". 

Jurnaliștii au revenit cu întrebarea. Burleanu a continuat: "Decizia e luată de justiție și nu avem în momentul de față nicio decizie a vreunei instanțe care sancționează clubul Petrolul. Da? Prin urmare, dosarul se va închide, urmează să parcurgem toate etapele".

 Federația consideră, așadar, că Dogaru a acționat în nume propriu, nu ca reprezentant al clubului, ceea ce le deschide și celorlalți oficiali ai cluburilor ocazia să încerce să corupă arbitri, sub acoperirea unei acțiuni individuale, fără să fie afectată societatea.

Sandu a fost ferm cu FC Argeș

În 2009, FC Argeș a fost retrogradată, iar proprietarul clubului, Cornel Penescu, a fost exclus din fotbal. Penescu era, în momentul acela, într-un moment în care era doar acuzat de mituirea unor arbitri: Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Lucian Dan, Sorin Caia, Marcel Lică. 

Penescu era arestat preventiv când FRF a hotărât s-o scoată pe FC Argeș din campionat și s-o păstreze pe Gaz Metan, o formație care retrogradase. Atunci nu exista o decizie definitivă în justiție care să fi stabilit coruperea arbitrilor, așa cum există acum, în cazul Petrolului, în care Dogaru a recunoscut fapta.

VIDEO Cosmin Olăroiu, declarații după partida dintre FCSB și CSU Craiova: „Fotbalul ar trebui să revină la ce a fost odată”

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Motivarea instanței în procesul pentru palmaresul Stelei: „Echipa de fotbal profesionist a fost transferată, dar FCSB nu a putut demonstra și transferul palmaresului”

EXCLUSIV Mărturii șocante ale lui Cristi Bud despre șantajul la care a fost supus: „A pus 2 salarii și contractul pe masă”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Iulie 2021, 00:06
Postat de st.il. pe 26 Iulie 2021, 23:15

Sandu "a fost" Sandu, Burleanu "este" Burleanu !...Legea nu-i totuna pentru toți.

În cazul lui Sandu era vorba de liga I. Echipele din liga a II-a nu prea au bani să meargă la TAS.

st.il.
st.il.  •  26 Iulie 2021, 23:15

Sandu "a fost" Sandu, Burleanu "este" Burleanu !...Legea nu-i totuna pentru toți.

zagna
zagna  •  26 Iulie 2021, 22:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează