FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Studenta-ultras care salvează vieți » A sărit din Peluza Sud pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului prăbușit în Ghencea: „Deja îmi pusesem în minte să mă apuc de resuscitare”

Studenta Rebeca a sărit din peluză pentru a-i acorda primul ajutor lui Wallace da Silva / Sursă foto: Steaua București +14   FOTO
Studenta Rebeca a sărit din peluză pentru a-i acorda primul ajutor lui Wallace da Silva / Sursă foto: Steaua București

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2022 23:02 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 01:53

Rebeca, o studentă în anul II la Medicină, voluntar pe ambulanță, a sărit din peluză pentru a-i acorda primul ajutor lui Wallace da Silva, fundașul celor de la CSA Steaua care căzuse inert pe gazon în duelul cu U Cluj de miercuri. Tânăra de 23 de ani merge meci de meci în Peluza Sud și a acceptat să vorbească despre cele întâmplate în Ghencea. 

Ipostază fără precedent pe stadioanele din România: o tânără care urmărea meciul Stelei din peluză și-a activat instinctele de medic în momentul în care unul dintre fotbaliștii roș-albaștrilor rămăsăse fără suflare în iarbă. Obișnuită cu intervențiile contracronometru, ea a coborât imediat pe gazon, hotărâtă să intervină pentru a-l ajuta pe Wallace, cel care între timp își revenise. 

La o zi distanță, Rebeca a fost chemată în vestiarul echipei lui Daniel Oprița, unde jucătorii și staff-ul au aplaudat-o la scenă deschisă, în timp ce „clubul de lângă inimă” i-a dăruit un tricou personalizat. Joi, după ce și-a terminat cursurile la facultate, ea a relatat pentru Gazeta filmul evenimentelor.

Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți

„Am sărit din Peluza Sud pe gazon. Eu n-am văzut clar faza respectivă, nu vedeam de băieți. L-am văzut pe Wallace căzut, am văzut că toată lumea făcea semne disperate, așa că atât mi-a trebuit. 

Am sărit, efectiv. I-am spus domnului de la pază că sunt de la ambulanță, băieții strigau din spate: «Las-o, las-o să se ducă!». Toată decizia a venit într-o fracțiune de secundă, am crezut că a intrat în stop cardiorespirator.

Azi-dimineață am fost în vestiarul Stelei, nu mă așteptam să fiu chemată acolo. Le-am spus că nu ar fi trebuit să facă asta, că nu am făcut nimic și bine că n-am făcut nimic! Eu deja îmi pusesem în minte să ne «apucăm» de el, cum spunem noi pe Ambulanță, adică să facem manevre de resuscitare”, a declarat tânăra în vârstă de 23 de ani, pentru GSP.ro. 

Wallace mi-a mulțumit, l-am întrebat dacă se simte OK, s-a speriat și el foarte tare.

- Rebeca Dumitru

Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Sursă foto: facebook.com/RebeMole
Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Sursă foto: facebook.com/RebeMole
+10 FOTO

Și-a făcut mustrări de conștiință: „Sper să nu spună cineva ceva rău despre ce am făcut”

Tânăra și-a continuat istorisirea, mărturisind că nu se aștepta să primească atât de multe mesaje de felicitare pentru gestul său civic.

„Cei de lângă mine, din peluză, mi-au zis: «Bravo, fată, felicitări». Dar cele mai multe mesaje de apreciere le-am primit astăzi. Nu mă așteptam să scrie cineva despre chestia asta. Eu, când mă întoarceam către peluză, chiar îmi spuneam: «Sper să nu spună cineva ceva rău despre ce am făcut». 

„Ți-a fost teamă că o să te alegi cu interdicție fiindcă ai intrat pe gazon?”, a întrebat-o, în glumă, Gazeta pe Rebecca.

Răspunsul a venit tot pe un ton amuzat: „Stewardul m-a oprit, m-a întrebat ce fac, apoi m-a lăsat în pace (râde). După ce totul s-a terminat cu bine și mă întorceam către galerie, mă și gândeam că sper să nu mă ia cineva acum, să am probleme”.

Voluntar pe ambulanță, studentă la medicină și 16 ani de scrimă

Tânăra susținătoare a celor de la CSA Steaua spune că merge de la o vârstă fragedă pe stadion, dezvăluind și că a practicat scrima pentru o perioadă îndelungată, timp de 16 ani. Ea a explicat și cum a decurs perioada de voluntariat pe ambulanță în timpul pandemiei, când sistemul era zilnic depășit din cauza numărului uriaș de solicitări.

Merg de mică la meciuri, bunicul mă ducea la tribună. Acum, merg de câțiva ani buni cu «Sudul».

Sunt studentă în anul II la «Carol Davila», la medicină generală, iar voluntariat pe Ambulanță fac de aproape trei ani. Am făcut scrimă 16 ani de zile, am fost în lotul național, în lotul mare. M-am oprit când am dat la Medicină, m-am și accidentat”, a mai spus ea. 

Mi-am spus în pandemie: «Eu oricum ajung medic, dacă vine o asemenea chestie peste noi n-am cum să dau înapoi. Am mers în gărzi, era supersolicitant. Stăteam 12 ore cu două măști pe față, abia apucam să bem apă. Lăsam un pacient, luam alt pacient. Lumea era dezamăgită de Ambulanță, că venea foarte greu, dar lumea muncea la foc continuu. Nu stătea nimeni degeaba, nu aveam cum.

- Rebeca Dumitru

Sursă foto: facebook.com/RebeMole
Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
Sursă foto: facebook.com/RebeMole
Rebeca, studenta-ultras care salvează vieți  / Sursă foto: Facebook@ Steaua București
+10 FOTO

Clipe de panică în Ghencea: Wallace, inert pe gazon după ce s-a ciocnit cu un adversar

Au fost clipe de panică în Ghencea, în minutul 87 al confruntării dintre „militari” și „Șepcile Roșii”, 0-2. Brazilianul Wallace da Silva, fundașul roș-albaștrilor, a căzut urât în urma unui duel cu un fotbalist al oaspeților și a rămas inert pe gazon.

5.000 de suflete au rămas fără glas în minutele de final ale duelului dintre CSA Steaua Steaua și Universitatea Cluj. Brazilianul din defensiva gazdelor, Wallace da Silva, 32 de ani, fotbalist cu ștate vechi în România, s-a prăbușit pe teren după o căzătură nefericită.

Impactul cu solul a fost brutal: Wallace și-a pierdut cunoștința, moment în care fotbaliștii celor două echipe au intrat în panică. Unii s-au grăbit să-i acorde fundașului primul ajutor, alții au fugit disperați spre marginea terenului pentru a-i chema pe doctorii de pe Ambulanță. În cele din urmă, mașina a pătruns pe gazon, însă Wallace își revenise după câteva zeci de secunde în care nu a schițat nicio reacție.

VIDEO Clipe de spaimă în Ghencea: Wallace, inert pe gazon

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO+FOTO Clipe de panică în Ghencea: fotbalistul lui Oprița, inert pe gazon! Ambulanța, chemată de urgență: fotbalistul a fost „faultat” și de medic

Probleme uriașe la Dinamo: „De luni nu vor mai veni la muncă”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (47)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Mai 2022, 20:44

Forza Steaua!

139226857413709
Maximilian Alforno  •  06 Mai 2022, 15:21

lol

192486884818821
Mihnea Ilie  •  06 Mai 2022, 13:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează