FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

Proiect major pentru fotbalul românesc » Stadion cu 30.000 de locuri într-un oraș important: „Investiție estimată la 122 milioane euro”

Un stadion nou ar urma să fie construit în Timișoara // foto: Facebook @ Alin Nica +3   FOTO
Un stadion nou ar urma să fie construit în Timișoara // foto: Facebook @ Alin Nica

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2021 16:37 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 16:52

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a oferit detalii cu privire la proiectul unui nou stadion care ar urma să fie ridicat în Timișoara.

Arena, care ar urma să aibă o capacitate de 30.000 de locuri, nu va conține și o pistă de atletism. Alin Nica anunță că investiția se va ridica la 122 de milioane de euro cu TVA, din primele estimări, 11 milioane de euro urmând a fi acoperite de Consiliul Județean Timiș, iar restul de bugetul național.

Stadion nou în Timișoara

Studiul de prefezabilitate relevă că arena ar urma să fie construită în 4 ani, mai scrie Alin Nica pe contul său de Facebook.

În acest moment, ASU Poli Timișoara, principala echipă a orașului, își desfășoară meciurile pe „Dan Păltinișanu”, una dintre arenele-simbol ale fotbalului românesc. Bătrânul stadion se află însă într-o stare accentuată de degradare, imaginile cu arena fiind dezolante: scaunele și treptele din interior au început să se dezintegreze!

Actuala arenă din Timișoara a fost construită în 1963 și are 33.000 de locuri, iar noul stadion, anunțat de președintele CJ, ar urma să fie construit pe amplasamentul acesteia.

Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. 

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități - cost. Atașat vedeți randarea acesteia. 

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. 

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.
- Facebook @ Alin Nica

Proiect major pentru fotbalul românesc » Stadion cu 30.000 de locuri într-un oraș important: „Investiție estimată la 122 milioane euro”
sursă foto: Facebook @ Alin Nica

Citește și următoarele materiale:

Fără fotbal, dar cu stadion! Imagine rară într-un oraș din România: bloc de locuințe în incinta arenei

Un stadion emblematic din România a ajuns în paragină! Proiect pentru o arenă nouă + fanii strâng bani pentru brandul legendar

Stadionul Farul își trăiește ultimele luni de viață! Reportaj GSP la Constanța: scaune distruse, cablul de nocturnă furat, dar se visează la o arenă de 50 de milioane €

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
cornelconasu
cornelconasu  •  11 Iunie 2021, 09:56

111 milioane de la bugetul național pentru ...stadionul din Timișoara ???!!! Păi de ce ? De ce trebuie ca țara să plătească stadionul lor când sunt sate în Romania fără curent, fără drumuri, fără scoli, cabinete medicale, etc ??!! Vor stadion, să și-l facă pe banii lor , doar se bat cu pumnii că sunt...”fruncea” și să ajute și pe alții !!!

aurelianionut
aurelianionut  •  10 Iunie 2021, 23:19

122 milioane?:)))))))))))))Banatu-i fruncea....la ***:)))...Au nevoie *** de stadion? Ca spital si-au luat:)))Stimabile...sa ne zici si ce isi trage partea leului:)))122 milioane...nu va e ba rusine...Da'' la cat sunt timisorenii de plini de ei,se bucura si atat:)))Ei nu-si pun intrebari..ei se cred buricul Romaniei..bleah

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pma77
pma77  •  10 Iunie 2021, 18:34

Espanyol Barcelona si-a facut stadion de 40.000 de locuri cu 60 de milioane de euro,in Romania unul de 30.000 de locuri costa dublu desi in Spania mana de lucru este de 3-4 ori mai mare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează