FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

Ca-n filmele cu Al Pacino » Discursul fabulos pe care jucătorii Rapidului îl vor vedea înaintea fiecărui meci: "Cine vrea să plece acum, pentru că cine rămâne nu pleacă de pe corabie decât cu picioarele înainte!"

Daniel Pancu
(foto: Cristi Preda, GSP)
Daniel Pancu (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2018 12:11

Rapid a schimbat antrenorul și plănuiește să dea o altă față echipei. Daniel Pancu, o adevărată legendă a giuleștenilor, a fost instalat pe banca tehnică în urmă cu o săptămână și speră să le transmită și jucătorilor săi spiritul de luptător pe care el l-a arătat întotdeauna pe gazon.

La inițiativa directorului de imagine al clubului, Lucian Ionescu, în vestiar va fi postat discursul fabulos al unei alte legende giuleștene, antrenorul Valentin Stănescu, care a condus Rapidul între 1963 și 1968 și între 1982 și 1984. Pancu s-a arătat încântat de idee și își dorește ca jucătorii lui să înțeleagă responsabilitatea de a juca în tricoul alb-vișiniu.
rapid
Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, alături de Daniel Pancu, antrenorul echipei

STRIGĂTUL DE LUPTĂ

Discursul lui Valentin Stănescu, tehnicianul care a adus primul titlu din istoria Rapidului (1967), e la fel de emoționant ca cel al lui Al Pacino, în celebrul film din 1999, Any Given Sunday. 

"Băi băieți, auziți? Să vă spun eu cum stau lucrurile. Rapidul nu este al vostru, nu e al meu sau al ministerului. Rapidul este al celor peste 100.000 de feroviari din toată țara. Al lor, al nevestelor și al copiilor lor, al celor care au fost, alte sute de mii și care nu mai sunt acum și al celor care or să fie după noi! Ei sunt oameni care au muncit și muncesc pentru ca voi să puteți da cu piciorul în minge, să învățați carte, să vă faceți oameni.
Să nu faceți Rapidul de ocară! Cine nu iubește echipa, n-are încotro, va trebui să o iubească la fel ca pe mă-sa și ca pe ta-su. Aici sunt mama și tatăl vostru, casa și masa și sora și fratele și iubita și tot, tot ce vreți voi și aveți sfânt pe lume! De azi încolo eu vă sunt bunicul, dar să nu credeți că dacă am 60 de ani, am mâna mai ușoară.
Cine vrea să plece acum, pentru că cine rămâne nu pleacă de pe corabie decât cu picioarele înainte!"
Valentin Stănescu (1983)

  • Acest discurs apare și în cartea "Zâmbetul legendei", scrisă de Lucian Ionescu și dedicată fostului mare jucător și antrenor al Rapidului, Nicolae Manea.

Nu este singura inițiativă  la capitolul imagine a oamenilor din club. Alb-vișiniii au revenit la tradiția editării programelor de meci denumite Giuleștina. Mai mult, din dorința unei transparențe totale și a interacționării cu suporterii, clubul a lansat încă o provocare: suporterii întreabă, clubul răspunde.

Câțiva reprezentanți ai galeriei selectează săptămânal un set de zece întrebări care sunt adresate conducerii clubului. Oficialii rapidiști răspund fanilor prin intermediul site-ului oficial.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  08 Octombrie 2018, 18:58

Mult respect Rapid. Mult respect valentin Stănescu. Mult Respect Pancone. Mult Respect inegalabililor suporteri rapidiști.

sabaton
sabaton  •  08 Octombrie 2018, 13:17

Respect Rapid ( Viena si Bucuresti ) !!!!

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Octombrie 2018, 13:17

...Nea Vali a spus toata esenta Rapidului intr-o singura fraza

Vezi toate comentariile (3)
Comentează