FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROTEST

Ciudatul caz de la Medgidia » Echipa se va retrage din Liga a treia în semn de protest: "Instituţiile statului român au fost transformate în simple arme politice" + FRF susține poziția Jandarmeriei

Așa arată în prezent arena din Medgidia FOTO: facebook.com/pg/PrimariaMunicipiuluiMedgidia +5   FOTO
Așa arată în prezent arena din Medgidia FOTO: facebook.com/pg/PrimariaMunicipiuluiMedgidia

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 august 2018 13:33

CS Medgidia, care trebuia să joace azi, de la ora 18, în prima etapă din liga a treia cu ACS Sportul Chiscani, a anunțat că echipa se va retrage din campionat ca formă de protest față de atitudinea Jandarmeriei din Constanța, care a interzis accesul spectatorilor pe stadionul de 32.700 de locuri din oraș.

de Remus Dinu (GSP), Remus Vlad (Libertatea)

Primarul Valentin Vrabie, care este un opozant al lui Liviu Dragnea - el s-a retras din ALDE și a intrat în partidul lui Victor Ponta - cere anchetarea modului în care comenzile politice interferează cu aplicarea legislaţiei.

"Această decizie aberantă (n.r. interzicerea accesului spectatorilor) reprezintă o premieră în istoria sportului românesc şi demonstrează, dacă mai era cazul, având în vedere şi incidentele petrecute în data de 10 august 2018, că din păcate, instituţiile statului român au fost transformate în simple arme politice.

Stadionul Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei» din Medgidia se află pe locul trei în România în ceea ce priveşte numărul de locuri în tribune, 32.700 (după Arena Naţională, cu 55.634 locuri şi stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, cu 32.972) şi nu a înregistrat până în acest moment niciun fel de incidente de securitate.

După doi ani de zile de eforturi susţinute ale administraţiei publice locale care a finanțat atât actul sportiv cât şi reabilitarea Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei»  dar și ale sportivilor legitimaţi, care au ajuns la performanţe naţionale notabile, astăzi se încearcă prin metode obstructive distrugerea acestui domeniu sportiv", scrie într-un comunicat emis de Primăria Medgidia.

 

În semn de protest față de atitudinea Jandarmeriei Constanța, Clubul Sportiv Medgidia anunță retragerea echipei de...

Posted by Primaria Municipiului Medgidia on Friday, 24 August 2018

”În calitate de primar al municipiului Medgidia doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la abuzurile comise de reprezentanții Jandarmeriei Române şi consider că instituțiile abilitate ar tebui să cerceteze modul în care comenzile politice interferează cu aplicarea legislaţiei în vigoare. După zece ani în care oraşul Medgidia a fost vitregit de sport, am înfiinţat acest club sportiv în care activează peste treizeci de ramuri sportive. Iar acum, când am ajuns la performanţe, se doreşte a se face totul praf. Această situaţie creată reprezintă o gravă jignire adusă tuturor cetăţenilor municipiului nostru”
Primarul din Medgidia, Valentin Vrabie

"Aceasta a fost poziția Jandarmeriei. Putem fi împotriva legii? Nu pot să comentez ce a spus dânsul (n.r- primarul). Decizia este a acelei comisii care a făcut procesul verbal. Se va face o reverificare a stadionului de către Comisie. Trebuie să respectăm legea și organele abilitate, ce poate face Federația? Jandarmeria a informat Federația că stadionul nu e în conformitate cu Legea 4"
Felix Grigore, manager departament competiții FRF, pentru GSP.ro

poziția jandarmeriei

Jandarmeria a răspuns pe pagina oficială de Facebook, precizând că s-a constatat nerespectarea mai multor cerințe pentru găzduirea meciurilor de fotbal și s-a hotărât ca, până la îndeplinirea condiţiilor de siguranţă prevăzute de lege, partidele de fotbal să se desfăşoare fără spectatori.

Iată postarea integrală:

 

Ca urmare a informaţiilor difuzate în spaţiul public de către Primăria Medgidia printr-un comunicat de presă referitor...

Posted by Jandarmeria Constanţa on Saturday, 25 August 2018

POZIȚIA FRF

În comunicatul FRF trimis către CS Medgidia scrie că Federația este de acord cu măsurile luate de Jandarmerie: "Am fost informați de Inspectoratul de Jandarmi Constanța că arena nu îndeplinește condițiile de siguranță, motiv pentru care a propus ca partidele să se joace fără spectatori până la îndeplinirea condițiilor de siguranță. Vă comunicăm că suntem de acord cu propunerea Jandarmeriei ca până la o nouă verificare pe arena sportivă să se desfășoare jocuri fără spectatori".

39.780 de locuitoriare localitatea Medgidia, conform recensământului din 2011, ar încăpea toți oamenii în incinta stadionului

12 hectaree suprafața complexului unde este construită arena

Adresa primită de club din partea FRF:

Adresa primită de club din partea Jandarmeriei:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
pain89
pain89  •  26 August 2018, 00:06

Daca vin 3-4 mii de oameni la stadion cad tribunele nu ca ar veni mai mult de cateva sute, tribunele sunt in aceeasi stare de cel putin 15-16 ani, si totusi mi se pare ca meciul s-a jucat. Au luat scaunele de cand au demolat stadionul Lia Manoliu si de atata vreme nu s-a montat nici un scaun, alea alb albastre sunt de inainte sa i-a alea de la lia manoliu. Medgidia a schimbat 3-4 primari de atunci si nici unu nu a facut nimic la stadion decat evenimente festive fara sa bage in seama starea deplorabila a tribunelor crapate. Degeaba e al 3-lea cel mai mare stadion din tara daca arata parasit de zeci de ani, macar de ar fi montat scaunele alea reparau crapaturile si santurile ar fi arata cat de cat decent da asa cum e nu se merita sa vii la stadion sa calci in toate suruburile ramase de la vechile banci din tribune

adi2008
adi2008  •  25 August 2018, 22:36
Postat de cpt.ahab pe 25 August 2018, 20:09

Dacă Jandarmeria consideră că nu-s îndeplinite condițiile legale de siguranță, este mâna politicului ticălos. Dacă sunt cluburi care funcționează fără toate autorizațiile necesare și unele iau și foc, "corupția ucide". Hotărâți-vă! Legea-i bună numai când ne convine nouă?

Nici *** aia de ci-st n-ar fi vorbit in halul asta, De unde ai iesit, nene? Sau, pardon, t'arse?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcosimone
marcosimone  •  25 August 2018, 21:42

Florar, cât costă trandafirul?

Vezi toate comentariile (52)
Comentează