FOTBAL  »  LIGA 3  »  PALMARES U CRAIOVA

UPDATE // FOTO Decizie DEFINITIVĂ la Apel! CS U Craiova, ZERO istorie! Verdictul publicat pe just.ro + motivarea instanței

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2018 18:34

Adrian Mititelu, 50 de ani, a anunțat astăzi că ar fi câștigat definitiv procesul privind palmaresul Universității Craiova. Astfel, FC U Craiova 1948, care tocmai a promovat în Liga a 3-a, ar avea 4 titluri de campioană și 6 Cupe al României!

update

Decizia definitivă, publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată:

Acestea sunt actele care atestă faptul că  echipa lui Mititelu este deținătoarea palmaresului Științei. Documentele au adus victoria echipei dezafiliate în instanță la Tribunalul Dolj, decizie care a fost menținută la Apelul de azi:

Știrea inițială:

Adrian Mititelu a postat mai multe mesaje pe contul său pe Facebook, exultând după decizia Curții de Apel:

"Am câștigat la Timișoara! Istoria și palmaresul Universității sunt la FCU! CSU e doar o copie frauduloasă

Ce a hotărât instanta DEFINITIV astăzi: 1. Palmaresul și Istoria Universității au fost preluate de-alugul timpului de entitățile care au continuat activitatea fotbalistica,implicit Fotbal Club Universitatea Craiova. 2. Clubul sportiv Universitatea de drept public ,condus de Badea, este înființat in anul 1995, ESTE STRAIN DE ACTIVITATEA FOTBALISTICA a vechiului club Universitatea Craiova ce a funcționat pana în anul 1991". 

Din primele informații, Mititelu va cere prejudiciu LPF, pentru că Liga a emis un comunicat în noiembrie 2017 în care a anunțat că îi atribuie grupării din Liga 1 palmaresul istoric al alb-albaștrilor între 1948 și 1991.

822228 820369 an 4788 adrian mititelu rade

Reacția lui Mititelu pentru GSP.ro: 

"Istoria Universității a fost recâștigată. A rămas în picioare ce a stabilit fondul. Instanța a respins recursul clubului lui Badea. Clubul ăla a fost înființat în 95, iar noi suntem cei care avem palmaresul și am continuat activitatea sportivă. FC Universitatea a continuat tradiția. Ăia sunt străini de orice activitate fotbalistică.

Lui CS U i-a fost respins tot. Sentința a rămas definitivă și irevocabilă. Va avea un efect de bumerang în celelalte dosare în care ei s-au folosit de aceste arme, însușindu-și numele și toate cele. Au făcut o chestie perversă. LPF va rectifica toate nedreptățile. Eu mă judec acum mai departe cu CS U că mi-a luat totul. Mi-a luat publicul, s-au folosit de istorie pentru a ne lua fanii", a precizat Mititelu pentru GSP.ro

Reacția celor de la CS U Craiova

După decizia anunțată de Adrian Mititelu, CSU Craiova a emis un comunicat de presă. Clubul din Liga 1 comentează astfel verdictul de azi: "Am cerut tribunalului să ne recunoască palmaresul, iar cererea noastră a fost respins

"Până în acest moment nu există nicio informare oficială vis-a-vis de procesul de la Timișoara, doar informațiile apărute în mass-media. Pentru o mai bună înțelegere a procesului de la Curtea de Apel Timișoara, facem următoarele precizări:

Clubul Sportiv Univeristatea Craiova de drept public a sesizat instanța printr-o cerere să se pronunțe asupra existenței palmaresului în patrimoniul său. Instanța a respins această cerere fără a hotărî dacă acesta îi aparține sau nu, așa cum Înalta Curte de Casație l-a folosit ca argument pentru a stabili că stema cu leul aparține Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Pentru a exemplifica, este ca și cum o persoană, să spunem „Adrian Vasile” merge la instanță pentru a obține o hotărâre din care să reiasă că este acea persoană. Instanța îi va respinge cererea îndrumându-l către evidența populației, dar fără a se pronunța dacă este sau nu acea persoană. Ținem să precizăm că această hotărâre este cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție unde va urma să fie dată decizia finală.

Nu în ultimul rând societatea lui Adrian Mititelu înscrisă în Liga a IV-a Dolj nu are nicio calitate în acest dosar. Nu ne-am judecat cu niciuna dintre societățile lui acestea neavând cum să ridice pretenții asupra palmaresului istoric, așa cum de altfel Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât.

Leul este acasă, iar palmaresul nu a plecat niciodată!"comunicat CSU Craiova

Marți, 19 iunie, va începe în civil procesul intentat de Adrian Mititelu după ce echipa sa a fost dezafiliată și în care finanțatorul FC U Craiova 1948 cere 220 de milioane de euro. 

CSU Craiova vs. FC U Craiova 1948

CSU Craiova (Liga 1): 1 cupă a României, sezonul 2017- 2018

FC U Craiova 1948 (Liga 3): 4 titluri de campioană și 6 Cupe al României

Ambele echipe folosesc emblema cu leul, iar lui CSU i-a fost recunoscut în instanță dreptul de a folosi numele Universitatea. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (181)
198939213804366
Adrian Addryano  •  19 Iunie 2018, 11:52

Motivare, TRIBUNALUL DOLJ:"din certificatul fiscal al reclamantei rezultă că aceasta s-a inființat în anul 1995 reclamanta neexistând in perioada în care au avut loc competițiile fotbalistice de asemenea reclamanta nu a putut dovedi că s-a inființat pentru a continua activitatea echipei de fotbal și nu a putut dovedi că ar deține palmaresul echipei de fotbal"!!!!!!! Asta este motivarea data de TRIBUNALUL DOLJ menținută ieri de Curtea de Apel,fostul club de drept public nu mai exista a fost radiat din cauza datoriilor imense pe care le aveau secțiile de baschet și volei masculin și feminin iar consilierii locali au votat înființarea unui alt club FĂRĂ ECHIPĂ DE FOTBAL care fusese demult privatizată așa cum cereau legile acestei țări și regulamentele forurilor internaționale!!!!!!!

traian_v
traian_v  •  19 Iunie 2018, 09:05

Mie nu mi-e clar rolul lui Camataru in toata povestea asta...

lionforever
lionforever  •  19 Iunie 2018, 06:56
Postat de fcu1948 pe 19 Iunie 2018, 00:13

Păi în cazul ăsta Milanul de acum nu are nimic în comun cu Milanul lui Berlusconi, deci implicit nici cu toate Cupele Campionilor și campionatele Italiei câștigate în trecut. Cum nici tu nu ai nici o legătură cu averea dobândită de bunicii sau de părinții tăi, o ia statul pe toată, iar tu o să ai doar ce vei face prin propriile forțe. Corect, nu????

Păi ce treaba are actuala echipă a lui mititelu cu continuitatea clubului universitatea craiova ? Ca e în faliment din 2011 iar de atunci a înființat două societăți una ib 2013 pt cateva luni ai asta din 2017 .

Vezi toate comentariile (181)
Comentează