FOTBAL  »  LIGA 3  »  POVESTE

EXCLUSIV Cazul ZGUDUITOR al lui Cătălin Suciu: în 2016 era dorit de Reghe la FCSB, acum are peste 130kg în Liga 3! „Mi-am topit ambiția, am început să mănânc fără măsură”

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2019 09:08

Dorit de FCSB acum 3 ani, Cătălin Suciu (20 de ani) e portarul de la Industria Galda (Liga 3) care a șocat prin dimensiuni, peste 130 de kilograme, la meciul recent cu Petrolul din Cupa României. 

În 2016-2017, era portarul loturilor U17 și U19, în generațiile lui Ianis Hagi, Coman sau Cicâldău! Avea 85 de kilograme, la 1.90m. Putea fi în lotul pentru Europeanul de tineret din vara lui 2019. 

Săptămâna trecută, formația din liga a treia Industria Galda a înfruntat Petrolul pe teren propriu cu un portar care a șocat prin detaliile corporale: gras, cu colăcei la burtă și probabil peste suta de kilograme. 

Băiatul se numește Cătălin Suciu, are 20 de ani, iar până în vara lui 2016 era un nume cu prezențe constante la loturile naționale de juniori! 

Originar chiar din Galda de Jos, 20 km de Alba Iulia, goal-keeper-ul era titularul postului în generația cu Ianis Hagi, Coman, Pașcanu, Ciobanu, Nedelcu sau Manea! 

Adică grupul care a ajuns în urmă cu câteva luni până în semifinalele Europeanului U21 din Italia! Dacă astrele și talentul l-ar fi ajutat în continuare, ar fi trebuit, practic, să fie măcar în lotul lărgit pentru turneul final din „Cizmă”. 

EXCLUSIV Cazul ZGUDUITOR al lui Cătălin Suciu: în 2016 era dorit de Reghe la FCSB, acum are peste 130kg în Liga 3! „Mi-am topit ambiția, am început să mănânc fără măsură”
Cătălin Suciu, primul din dreapta // Foto: Facebook

„Ratarea transferului la Steaua m-a topit” 

Cum a fost însă posibilă o asemenea metamorfozare a portarului care, în primăvara lui 2016, la 17 ani, ajungea deja în curtea FCSB-ului pregătit de Reghecampf?

„Ratarea transferului în București a însemnat începutul declinului. Am stat două săptămâni la pregătire cu Steaua, am plecat la o convocare la naționala U19 și urma să revin pentru a semna contractul. Din păcate, conducerea Unirii Alba Iulia, club aflat atunci în liga a patra, n-a ajuns la nicio înțelegere financiară pentru vânzarea mea. 

A fost o adevărată lovitură. S-a rupt ceva în mine, am început să nu mai pun preț pe fotbal și să nu mă mai îngrijesc de alimentație. Ambiția mi s-a topit dintr-odată și nu m-am mai abținut de la nimic”, povestește Suciu. 

„Am trăit turneul din Italia ca și cum eram pe teren” 

Puștiul a apucat să participe la două campanii de calificare juvenile, în ambele ratând intrarea în Turul de Elită. În 2015, a jucat cu naționala U17 (antrenor Bogdan Vintilă) la calificările din Albion, fiind integralist: 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia, 1-2 cu Anglia. Anul următor, cu U19 (antrenor Andreas Spier), a avut un traseu similar, dar numai ca rezervă a lui Tordai: 0-3 cu Cehia, 0-4 cu Austria, 1-3 cu Slovacia. 

+3 FOTO

Partida cu britanicii i se pare și acum un moment special: „Am jucat cu aproape 10.000 de oameni în tribune, într-o atmosferă extraordinară și împotriva unor adversari care azi sunt prin Premier League, la U21 sau chiar au început să prindă naționala mare a Angliei. A fost nedrept că am pierdut atunci toate meciurile, s-a întâmplat mai degrabă un accident, fiindcă aceeași generație și-a arătat valoarea ulterior”. 

Are vocea gâtuită când vorbește despre Euro U21 din vară: „Am trăit turneul ca și cum m-aș fi aflat la fața locului. Jumătate din mine a fost mereu cu băieții în vestiar, pe teren. Iar cealaltă jumătate a rămas în fața televizorului, regretând că era doar un vis prezența la meciuri”. 

„Părinții și prietenii mă împing de la spate să revin” 

Astăzi, Suciu își rupe coatele pe tăpșanele ligii a treia, „terenuri grele, fotbal zero!”, nu-și refuză mai nimic la mese, „mănânc mai mult prin oraș, îmi place pizza!”, dar, la 20 de ani, încă face echilibristică între gândul de a se întoarce în fotbalul adevărat și confortul oferit de familie, care derulează afaceri în construcții. 

„Mama și tata mă încurajează să revin. Și-au dorit mult să ajung fotbalist, dar mi-au respectat alegerea de a pune deocamdată frână carierei. Ar vrea să reintru însă pe vechiul făgaș și m-au pus pe gânduri inclusiv câteva discuții recente cu conducători de la echipe cu nume în fotbalul românesc, Liga 1 și Liga 2, care mi-au spus că sunt gata să mă coopteze dacă scap de kilograme. Sunt și mulți prieteni care mă împing de la spate. Cred că mă pun din nou pe treabă. Talentul nu mi l-am pierdut, trebuie să-mi regăsesc pofta de muncă și să-i contrazic pe cei care-mi mai spun «Dacă n-ai cap, stai acasă!»”.  

„Coman mă executa mereu de la 11 metri” 

Suciu punctează că intrase în grupul băieților de la Academia Hagi: „Eu sunt mai nebun, îmi place să glumesc, să râd cu colegii, iar asta m-a ajutat să mă apropii în special de cei de la Viitorul. Relații bune am avut cu Coman și cu Ghiță. Cu Florinel mai făceam pariuri pe penalty-uri la antrenamente, dar mă executa cam de fiecare dată. Trage impecabil de la 11 metri!”. 

„Dintotdeauna am fost predispus la îngrășare. Aveam la un moment dat la lot și șase kilograme peste greutatea optimă, dar reușeam să-mi țin fizicul în frâu” - Cătălin Suciu 

„Nu vreau să mai intru în polemici cu șefii de la Unirea Alba Iulia. Realitatea e că eu am fost principalul vinovat. Chiar dacă nu s-a făcut transferul la Steaua, trebuia să continui să lupt, mai ales că primeam încurajări din toate părțile” - Cătălin Suciu 

VEZI ȘI:

EXCLUSIV Golul etapei în Liga 2 vine de la ultima clasată! Alexandru Apostol: „A fost o inspirație de moment și mi-a dat încredere” VIDEO

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
robotucigas
robotucigas  •  02 Octombrie 2019, 10:18

Roman prost! Cum poți motiva asta ca te-ai îngrășat? Dacă pică atunci mergi mai departe, lupta și muncește. Acuma se vede adevărul, și dacă ar fi rămas acolo și era jignit de Becali ce făcea? Avem o generație de copii de toată jena, doar bani le sunt în cap. Este un distrus se laudă și el pe la tara ca este fotbalist, și la 20 de ani cine a fost el odată. Vai steaua lui de copil! Distrus fi când vei trece de ex printr-o boala care nu se vindecă, sau una care te ucide. Dar sa spui ca te-ai îngrășat ca ai ratat un transfer! Prost copil.

683648258430549
Junior Fotbal  •  02 Octombrie 2019, 03:40
Postat de cfrinho pe 01 Octombrie 2019, 12:10

Am cunoscut si eu astfel de personaje care sperau sa faca pasul in prima divizie, dar care prin nu stiu prin ce circumstante nefericite au ratat pasul inainte. Ei cred ca tine de ghinion si de lucruri care nu depind de ei, insa se inseala, daca au valoare vor fi remarcati de cine trebuie si se va plati pretul dorit de club, deci totul a depins de ei de la bun inceput. Bine, de copii e bine sa ai indrumatorii potriviti, dar, citand din clasici..."daca talent, orice."

N-a avut impresar. Sunt purtatori ilegali de manusi si/sau purtatori ilegali de ghete in Liga 1... vai mama lor! La FCSB au fost promovati (sau adusi), de la juniori la echipa a I a, jucatori ce acum nici la Liga a IV a nu sunt titulari! In schimb aveau maaari impresari: Paraschiv, Mara, Bilasco.

683648258430549
Junior Fotbal  •  02 Octombrie 2019, 03:26

Transferul nu s-a facut pentru "impresionanta" suma de 5000 de roni!!! A stat trei saptamani la FCSB, a jucat la juniori in niste amicale si a dat niste pase de 60-70 m incredibile. Guardiola daca il vedea in secunda 2 il transfera. Domnul Agoniseala a preferat sa-i aduca pe Mihalcea, pe marele atacant Bota, pe Pham-Huy si multi alti fotbalisti mediocrii. Au plecat la fosta Juventus Colentina dupa un jucator (atacant cu talie) Nica Alexandru si au venit cu Pham-Huy! Asta a fost si este scountingul de la FCSB. Pacat de acest portar, avea talie, cel mai bun joc de picior de la Țețe Moraru pana acum.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează