FOTBAL  »  LIGA 3  »  U CRAIOVA 1948

EXCLUSIV Mititelu a rupt tăcerea » Ce a spus despre plecările lui Napoli, Fane Stoica și jocurile de culise din Liga 3: "Fiul lui Dragnea să nu mai umble cu d-astea!"

Articol de - Publicat marti, 18 septembrie 2018 19:34

Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova 1948, a vorbit pentru GSP.ro despre situația de la echipa sa, despre plecarea antrenorului Ștefan Stoica și despre lupta pentru promovare, după 4 etape din Liga 3 în care oltenii au strâns 7 puncte și sunt pe locul 7.

Mititelu acuză că fiul lui Dragnea, Valentin, care prin firmele sale o finanțează pe Turris Turnu Măgurele, adversara Craiovei la promovare, ar fi premiat-o pe FC Pucioasa pentru egalul, 0-0, scos la Severin cu alb-albaștrii, în etapa a 3-a. 

- Domnule Mititelu, care este situația la echipă? Ați început în forță sezonul, dar au urmat rezultate slabe și ați rămas deja fără antrenor.
- Chiar dacă am câștigat în primele meciuri, echipa nu m-a convins. Am mers pe ideea clasică, potrivit căreia în primele etape, după o pregătire zdravănă, echipele nu au omogenitate și prospețime. Am crezut că ne încadrăm aici. Dar au venit meciurile cu Pucioasa și cu Voluntari II care ne-au arătat o imagine tristă echipei. Nu am avut capacitate de exprimare. Jucătorii au fost foarte greoi, foarte lenți. Avem jucători foarte buni pentru nivelul acesta, jucători cu foarte multe meciuri în Liga 1 și Liga a 2-a. Cu toate astea, am pierdut 5 puncte extrem de importante.

- De ce a plecat Ștefan Stoica?
- Fane Stoica a renunțat. El a venit cu propunerea. Probabil nu a mai rezistat presiunii puse de suporteri. Pe internet era nebunie! Cred că acesta a fost motivul pentru care nu a mai rezistat. Am înțeles că s-au făcut și mici erori de pregătire fizică. Nu că nu s-a lucrat bine, dar s-au făcut greșeli de pregătire, cum se fac foarte des în România. Dar mulți nu vor să recunoască. 

-Pe cine vreți să aduceți în locul lui? 
-Acum am câteva discuții, dar sunt sumare. Mă preocupă mai mult acest meci (n.r. cu Sporting Roșiori) și mă interesează să nu-l pierdem. Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la o înțelegere cu noul antrenor. Am o idee, dar depinde ce facem în acest meci. În funcție de rezultat, va fi o diferență de abordare.

- Există o șansă ca Nicolo Napoli să revină?
- Este un segment important de fani care-l vor, dar sunt chestiuni care nu depind doar de mine. Este totuși un antrenor important, de Liga 1. Are un anumit standard. Nu este un antrenor care să vină la Liga a 3-a. El a venit anul trecut pe la echipă, ca să ne ajute. Nu a avut nici oferte, era liber, și venea când putea, pleca, venea iar.

- Și de ce nu a continuat și în acest sezon la echipă?
- Nu am putut noi să ne ridicăm la standarele lui.

- Care este problema cu Florin Costea? De ce nu a jucat până acum?
- Nu e nicio problemă. Florin Costea nu a prins pregătirea centralizată. Va debuta la meciul următor. El este la 70-80% din ce poate. Considerăm că ne poate ajuta. Nu știu dacă va fi titular. Am încredere în el, e foarte determinat. El e într-o situație ingrată. Toată lumea e cu lupa pe el. A dat 50 de goluri pentru Universitatea Craiova, unul mai frumos ca altul. Sper să mai dea 50 în următorii trei ani.

- Am văzut că ați adus mai mulți străini, printre care și un francez, Doumbouya Kemoko. Ce știți despre el?
- Este un fundaș-mijlocaș francez. Am referințe bune. A fost o mare speranță acum 3-4 ani la școala lui Nantes. A avut probleme medicale, nu a jucat și a pierdut trenul. Deși are 25 de ani, încă nu și-a spus ultimul cuvânt. I-am făcut un contract pe un an, cu opțiune pe încă doi. Mi l-a adus un impresar cu care am o relație foarte bună. Mi-a adus doi jucători buni până acum.

Japonezul Ezaki Chihiroi va fi o surpriză plăcută pentru fotbalul românesc. Va face o figură frumoasă. Are viteză, tehnică și știe jocul. Și avem și un columbian, Perez Sebastian. Are 21 de ani și îmi place de el. Îi văd un parcurs bun în fotbalul românesc.

- Lupta pentru promovare cum e?
- Sper ca în doi ani să fim în Liga 1! Anul viitor vom fi în Liga a 2-a și după aceea în Liga 1. Până la urmă vom reuși. Avem un lot bun și o organizare foarte bună. Nici nu îmi fac probleme. Refuz să cred că putem rata promovarea cu asemenea lot și cu o asemenea organizare. Ar fi de domeniul fantasticului! Nici celelalte echipe nu pot câștiga toate meciurile.

Se fac tot felul de speculații. Sincer, am simțit că echipele joacă altfel cu noi. Cei de la Pucioasa au făcut hora bucuriei că au luat nu știu ce primă. Mi s-a spus că echipele contra noastră joacă pe prime puternice. Mi se pare corect ca cei de la Turnu Măgurele să își întărească echipa, nu să umble cu d-astea. Dacă ai bani, bagă-i în fotbal. E foarte bine că băiatul domnului Dragnea se implică. Mie îmi place. A făcut și un stadion frumos, cochet. Dar nu cred că cei de la Pucioasa puteau oferi 10.000 de euro primă pentru un egal. Așa ziceau jucătorii de la Pucioasa, că au luat primă de 10.000 de euro. Bucurie la fel am văzut și la cei de la Voluntari II. Cei de la Bradu, pe care i-am bătut, erau supărați de parcă ar fi pierdut finala Cupei României. După meciurile cu noi nu mai sunt așa preocupați de fotbal. Pentru mine nu e o surpriză. Mi-am luat în calcul asemenea lucruri, dar parcă prea devreme au început. Mi-e teamă să nu ajungem în situația în care să nu joace cu echipa cealaltă.

vali dragnea
Foto: Valentin Dragnea, în stânga, alături de tatăl său, Liviu Dragnea // Foto: libertatea

  • După patru etape, U Craiova 1948 este pe locul 7, cu 7 puncte, având două victorii, un egal și o înfrângere.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
355500744956210
Valeriu Valente  •  22 Septembrie 2018, 18:28

Nenea FCU ... gura mica si ... treci la treaba !!! NU PE LOCUL ACTUAL 7 ... e RUSINE pentru o ... FOSTA GLORIE a CRAIOVA MAXIMA ... care a fost ODATA si ... SPER DIN TOT SUFLETUL SA REVINA UNDE-I ESTE LOCUL : MAREA NOASTRA CAMPIOANA a ROMANIEI !!! Oare cer prea MULT ??? NU cred !!!! Ca o paranteza _ BORUSIA DORTMUND , amintesteti acele vremuri si ... mai ales BENFICA LISABONA !!! HAI FCU

mobutu
mobutu  •  19 Septembrie 2018, 11:45
Postat de fly_vyp pe 18 Septembrie 2018, 22:35

Ajicaaaaa! Iar ai gasit alti vinovati? Altii in afara de tine? Alde Dragnea i-au gonit pe Napoli, Stoica, Iancu si pe tine cu echipa din Craiova la Severin? Saracul de tine!! :)) Si noi cascam gura la tine cum indrugi aberatii. Interneaza-te!!

ce e, ma???dupa atatia ani te prinzi si tu ca asta indruga continuu aberatii??? dupa atatia ani te prinzi si tu ca asta iti face echipe cu care sa tii ?? FCU, UCF, CUF, FUC - Craiova...ce e? ai uitat cate denumiri le-a pus acelor echipe cu care tu si atarnatorii lui tineati???? hahahaaaaaaaa....ai uitat, ai??

mobutu
mobutu  •  19 Septembrie 2018, 10:56
Postat de fanucraiova48 pe 19 Septembrie 2018, 09:15

Iar o ia mitichelu pe ulei , pana nu se duce 2 metri sub pamant suntem vai mama noastra ça si echipa de club , sunt curios ce scuza va mai gasi pe urma . Forza Stiinta multa UEM clona din mamaliga 1 a olghutzei

lasa, ma, ca daca se duce asta 2m sub pamant iti preia echipa Adrian Mititelu jr.....ce e, ai uitat? ai uitat cine si cum ti-a facut echipa??? Echipa asta este a familiei si a copiilor, copiilor lui....dupa ce o omoara pe asta iti mai face fiu-sau inca una si tu tii cu ea !! hahahhaaaaaaaaa....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează