FOTBAL  »  LIGA 3  »  REPORTAJ GSP

EXCLUSIV / VIDEO + FOTO Am pozat stadionul lui Dragnea! Așa arată baza de lux unde se mută echipa lui

Așa se vede terenul de la tribuna principală a noii arene din Turnu Măgurele +11   FOTO
Așa se vede terenul de la tribuna principală a noii arene din Turnu Măgurele

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 09:00

La Turnu Măgurele se finalizează arena pe care va juca echipa din Liga a 3-a controlată de fiul președintelui PSD, Voința Turnu Măgurele. Aceasta va costa 3 milioane de euro, bani de la CNI, și va avea o capacitate de aproape 2.000 de locuri. 

Seria a 3-a din eșalonul terț a început cu trei mari favorite pentru promovare. În afară de Petrolul, aflată pe locul al treilea pentru că are un meci mai puțin disputat, primele două poziții sunt ocupate de formații din Teleorman.

Dacă pe primul loc e FCM Alexandria, cu 7 victorii din 7, a doua treaptă e ocupată de Voința Turnu Măgurele. Trupa care joacă încă la Saelele, satul în care a copilărit Liviu Dragnea, nu s-a încurcat decât la Tunari, 1-1. Și e pusă pe fapte mari. "Nu vom refuza promovarea dacă vom avea această șansă", spunea, astă-vară, fostul atacant al FCSB, Vali Badea, în prezent conducător la Voința. Iar proiectul prinde contur!

Nocturna și tribunele sunt ridicate

În special în infrastructură. Voința, nou-promovată din Liga a 4-a, echipă care plătește salarii de zeci de mii de lei la nivelul Ligii a 3-a, plănuiește ca, în retur, să se mute pe noul stadion.

La Turnu Măgurele, oraș al cărui nume îl poartă deja! Și unde lucrările sunt în toi.
Stadionul se ridică la intrarea în oraș dinspre Alexandria, chiar pe locul fostului stadion Turris, arenă a echipei omonime, desființată după câteva sezoane fără succes la nivelul ligii a treia.

Gazeta a vizitat șantierul noii arene de lângă Dunăre. Concluziile:

  • Stâlpii de nocturnă sunt deja ridicați;
  • Sistemul de încălzire de sub gazon a fost montat;
  • Cele două tribune, în care vor încăpea aproape 2.000 de persoane, așteaptă scaunele și ultimele retușuri.

Trei firme ale lui Dragnea pompează bani

Așadar, planul ca Voința să joace deja la Turnu Măgurele din 2018 nu e deloc SF. Construcția stadionului începuse acum aproape 3 ani, însă avusese o pauză până în această vară, când lucrările au repornit.

Totul într-un cadru expus deja de Gazeta Sporturilor în luna august. Echipa originară din Saelele este controlată de Valentin Dragnea, fiul șefului Camerei Deputaților și lider PSD. Acesta a virat în conturile clubului sume importante de bani încă din sezonul 2016-2017, în care echipa a promovat din L4 Teleorman în fosta Divizie C.

Cele trei firme care au pompat bani în sezonul promovării au fost:
- Zooveg 2010 SA, care a virat peste 1.000 de euro lunar (5.000 lei);
- Gransiloz SA, o sumă asemănătoare, 5.000 de lei lunar;
- Interfrigo Logistics SA, aproape 3.500 de euro, 15.200 lei, un singur virament, în decembrie 2016.

22449474 1720407674659171 91899670 o

Nu se mai ascund :)
Dacă, la începutul sezonului, oficialii celor de la Saelele negau vehement legăturile cu Liviu Dragnea, acestea au devenit clare după startul campionatului. Toate bannerele de pe marginea terenului din satul în care a copilărit liderul PSD fac reclamă firmelor controlate de familia acestuia (foto sus): Ferma Salcia, Zooveg, Gransiloz – toate cu Valentin Dragnea în acționariat - și Hotelul Turris, ultimul fiind deținut, în trecut, chiar și în acte de Bombonica Dragnea (98%). 

Se vrea și la Alexandria!
Nu doar Turnu Măgurele va avea stadion nou. Un proiect aflat pe masa Ministerului Dezvoltării prevede construirea unei arene de circa 5.500 de locuri în reședința județului Teleorman. Costurile ar urma să se ridice la 12 milioane de euro, de 4 ori mai mult decât la Turnu Măgurele, iar sumele de bani ar urma să vină de la aceeași Companie Națională de Investiții. 

Alte detalii din dosar

  • Arhitectul care a semnat proiectul inițial este Ciprian Viorel Simion din Constanța (SC Stufo Arhitectura SRL)
  • Vor exista 259 de locuri de parcare pentru autoturisme și 6 locuri pentru autocare
  • 14.264 de metri pătrați este suprafața totală a bazei
  • Parterul este acoperit de bucăți de piatră care să aducă aminte de cetatea Turris, "important reper istoric al locului"
  • Culoarea învelitoarei stadionului va fi bleumarin, iar timpanele copertinei de la tribuna principală albe, "combinație cromatică frecvent utilizată la decorarea ambarcațiunilor"

3.000.000 €bani veniți de la CNI, e costul aproximativ al bazei de la Turnu Măgurele, care va conține și un teren sintetic plus facilități de cazare ce vor însuma 24 de locuri, conform planului inițial

22.000 de locuitori are Turnu Măgurele

100 de oameni vin, în medie, la meciurile Voinței Turnu Măgurele de pe teren propriu

Arenele Euro 2020, 0%

În tot acest timp, arenele care ar trebui refăcute pentru Euro 2020 sunt împotmolite în stadii incipiente, doar la Arcul de Triumf lucrându-se la studiul de fezabilitate. Arenele Steaua, Rapid - Valentin Stănescu și Dinamo sunt încă în fazele de obținere a avizelor ori de începere a licitației pentru studiul de fezabilitate. Pe Giulești se joacă, chiar mâine, derby-ul Academia Rapid - CSA Steaua (ora 19:15, Telekom Sport 2). 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  13 Octombrie 2017, 19:53

5000 (cinci mii) de lei pe lună înseamnă ”pompat bani”??

zarqa
zarqa  •  13 Octombrie 2017, 19:01

Măi nene Luțac, arenele sportive, sălile de sport sau terenurile de fotbal (stadioanele), indiferent de cine sunt făcute, om politic sau o grupare politică, nu pot fi luate acasă de nimeni, absolut de nimeni. Deci, de ce atâta caz ptr construcția sau refacerea stadioanelor din Teleorman ? Costurile sunt infime pe lângă, de ex, pe lângă furăciunile făcute de unii polticieni la construirea Arenei Naționale sau Patinoarul din Brașov,etc,etc. Hai să fim serioși. Este la modă acum să se ”tragă” în Dragnea. Dar de ce nu trageți în cei ce au demolat stadioane sau au schimbat, împotriva legilor, destinația terenurilor de fotbal ?? Sunt sute de exemple.

xnread
xnread  •  13 Octombrie 2017, 17:35
Postat de xnread pe 13 Octombrie 2017, 17:28

Bună ziua. O arena micuţă, dar cochetă, tipul pe care o deţine, spre exemplu, un club amator olandez.:)

îl* deţine, pardon:)

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close