FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

GALERIE FOTO Încă un stadion modern în România! Demolarea vechii arene a început deja

Stadion Alexandria +24   FOTO
Stadion Alexandria

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 15:07

Șantierul noului stadion din Alexandria, capitala Teleormanului, fieful fostului lider PSD Liviu Dragnea, e în plină desfășurare. A fost dezafectată vechea arenă, urmează pașii către viitorul complex, care ar trebui să fie gata în toamna anului viitor.

Atribuită asocierii Euromateria/Pessina Costruzioni/Expert Proiect, construirea unui nou stadion la Alexandria a ajuns în faza de șantier. De fapt, lucrările sunt în faza în care vechea arenă, ridicată încă la 1948, a căzut sub "ghearele" excavatoarelor, iar perimetrul e acum doar un morman de fiare, gropi adânci din zona fundației tribunei dărâmate și utilaje desfășurate pe gazonul bătătorit. 

stadion alexandria 13 +25 FOTO

Atractiv pentru tururile preliminare din cupele europene

Aria urmează să fie complet dezafectată pentru a se trece apoi la ridicarea viitoarei structuri. E la mijloc o investiție de circa 10 milioane de euro, iar stadionul din Alexandria ar urma să fie predat la cheie în toamna anului viitor. Va avea o capacitate de 6.790 de locuri, dintre care 702 VIP. Va exista și un hotel cu 36 de camere și centru de recuperare pentru circuitul sportivilor. Nu va lipsi nici sistemul de nocturnă.

Arena din Alexandria va putea găzdui meciuri de fotbal din L1 și partide din preliminariile cupelor europene, având șanse să devină o locație magnetică pentru formațiile bucureștene care trec prin aceste faze ale competiției, grație apropierii de Capitală și, probabil, prețurilor mai accesibile de închiriere decât la Arena Națională pentru întâlniri cu adversari neatractivi, gen Milsami Orhei sau Alașkert. 

Bucurie și pentru atleți

De asemenea, se vor organiza aici competiții de atletism de nivel local sau național, pentru că baza va beneficia și de o pistă de 400 de metri, cu 6 culoare, plus terenuri pentru săritura în lungime/triplusalt, săritură în înălțime, cu prăjina sau aruncarea discului/ciocanului.

stadion alexandria 24 +25 FOTO

Principala beneficiară a noului stadion va fi echipa de fotbal CSM Alexandria, care evoluează în liga a treia, cu ambiții de promovare în sezonul viitor. 

18 luni este durata estimată a lucrărilor la stadionul din Alexandria, dintre care două luni au fost afectate stadiului de proiectare

Încă două stadioane sunt aproape gata

Arena Pandurilor Târgu Jiu, care e finalizată, așteaptă de o bună bucată de vreme doar să fie recepționată pentru a putea fi luată în administrare de către autoritățile din Tg. Jiu. Operațiunea ar trebui să se realizeze în cursul acestei veri.

Proiectul stadionului de 12.400 de locuri a costat 27 de milioane de euro, iar darea în folosință a întârziat peste termenul inițial fiindcă a apărut necesitatea unor lucrări suplimentare la canalizare și la amenajarea aleilor exterioare.

Stadionul "Francisc Neumann" din Arad e și el pe ultima sută de metri înainte de a fi introdus în circuit. Estimările sunt că UTA va putea juca în noua casă încă din această toamnă. Ar mai fi de montat scaunele și gazonul. Arena are o capacitate de 12.000 de locuri și a costat 14 milioane de euro. Construcția a început în urmă cu 5 ani, fiind depășite deja două termene de predare, mai 2018 și mai 2019. 

Citește și:

Liga a 2-a e Liga 1! Începe cel mai atractiv sezon al diviziei secunde! 7 echipe se bat pe două locuri promovabile: analiza loturilor, echipe-tip

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
10214392751272571
Raoul Fulgos  •  30 Iulie 2019, 21:50

Fotbal n-avem, dar facem stadioane. Sa fie oare forma “legala” de a fura fonduri? Mare-i puterea Domnului.

mandpv964
mandpv964  •  30 Iulie 2019, 18:04
Postat de vladutz13 pe 30 Iulie 2019, 16:26

Bani de elicopter nu au avut s-o caute pe fata aia. Bani sa dea la STS sa-si modernizeze sistemul nu au avut. Bani pt mai multe echipaje ca sa o caute pe Alexandra nu au avut.... au trimis doar unul. Nici nu pot descrie ce simt cand vad cum cheltuieste bani guvernul asta

La STS ptr ce? Aia sunt specialisti in masluit voturile....

mandpv964
mandpv964  •  30 Iulie 2019, 18:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează