FOTBAL  »  LIGA 3  »  DINAMO II - CSA STEAUA

IMAGINI ȘOCANTE! Jandarmeria a intervenit în forță la metrou: suporterii CSA Steaua scoși și bătuți pe peron

Au fost momente de panică la metroul bucureștean în jurul prânzului. Mai mulți ultrași ai celor de la CSA Steaua au fost dați afară cu forța dintr-o garnitură Metrorex
Au fost momente de panică la metroul bucureștean în jurul prânzului. Mai mulți ultrași ai celor de la CSA Steaua au fost dați afară cu forța dintr-o garnitură Metrorex

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 16:20 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 20:12

Au fost momente de panică la metroul bucureștean în jurul prânzului. Mai mulți ultrași ai celor de la CSA Steaua au fost dați afară cu forța dintr-o garnitură Metrorex, iar cei care s-au opus au fost împinși și târâți pe peron.

UPDATE 20:00 

Jandarmeria Capitalei a emis un comunicat de presă în care a motivat acțiunea în forță din această după-amiază. În el se precizează că în posesia ultrașilor steliști au fost găsite arme albe și obiecte pirotehnice. 

„In ziua de 02.10.2020, începând cu ora 15.00, s-a desfășurat meciul de fotbal dintre echipele CS Dinamo II și CSA Steaua, în cadrul Ligii a II-a, pe arena Ștefan cel Mare. Premergător partidei de fotbal, suporterii celor două echipe s-au organizat în vederea susținerii acestora. Din informațiile detinute rezultă faptul ca o parte a suporterilor intenționau sa se agreseze reciproc.

Avand in vedere interdictiile legale cu privire la desfasurarea de astfel de actiuni in spatiul public, precum si intentiile vadite ale suporterilor de a genera actiuni violente, Jandarmeria si Politia capitalei au planificat si organizat un dispozitiv de ordine si siguranta publica care sa preintampine orice escaladare a violentelor in spatiul public. Dispozitivul a fost organizat in mai multe zone de interes operativ. 

In jurul orei 13.00 au fost identificate doua grupuri de suporteri, respectiv un grup de aproximativ 60 de susținători ai echipei Dinamo, dispuși in zona Stefan cel Mare, precum si un grup de aproximativ 100 de suporteri ai echipei CSA Steaua dispus in zona Piata Muncii. Suporterii stelisti s-au deplasat in grupuri de aproximativ 10 - 20 persoane, cu metroul catre statia de metrou Stefan cel Mare, unde intenționau sa se regrupeze pentru a se deplasa spre stadion in vederea producerii de violente. Avand in vedere aceasta situatie, fortele de ordine aflate in dispozitiv in zona arenei din Stefan cel Mare au oprit grupul de suporteri la iesirea din statia de metrou, intezicandu-le deplasarea catre stadion unde se afla grupul advers de suporteri. Precizam ca prin blocarea acestora au fost oprite actiunile violente care urmau a se produce intre membrii galeriilor. 

In acest moment grupul de suporteri stelisti a refuzat sa respecte indicatiile fortelor de ordine, a fortat trecerea prin dispozitiv in incercarea de a continua deplasarea pe mai multe directii, o parte dintre acestia refugiandu-se in statia de metrou. Jandarmii aflati in dispozitiv au procedat la insotirea acestora, in vederea prevenirii escaladarii starii de tensiune si asigurarii ordinii si siguranței publice, precum si a protejarii celorlati cetateni in statia de metrou. Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca un grup violent de suporteri a intrat intr-o garnitura de metrou stationata, creand panica in randul calatorilor. Jandarmii prezenti la fata locului au cerut suporterilor sa paraseasca garnitura de metrou, moment in care 2 jandarmi au fost agresati, trasi cu forta in metrou si sechestrați de catre huliganii din cadrul galeriei aflati la fata locului. S-a intervenit cu forte suplimentare, jandarmii procedand la izolarea si extragerea grupului de suporteri violenti din metrou, luandu-se masura imobilizarii acestora in vederea aplicarii masurilor legale. 

Cu ocazia controlului corporal executat asupra acestora au gasite obiecte contondente, arme albe si mijloace pirotehnice pe care intentionau sa le foloseasca in actiunea din spatiul public. Ulterior au fost conduse la politie un numar de 30 de persoane, in vederea identificarii acestora. Ca urmare a acestor incidente au fost luate următoarele masuri: 

  • sesizarea parchetului competent sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, fapta prevazuta de art. 257 C.pen , a infractiunii de tulburarea a ordinii si linistii publice fapta prevazuta de art. 371 C.pen, a infractiunii de efectuare de operatiuni cu materiale pirotehnice fara drept fapta prevazuta de Legea 126/1995
  • De asemnea, au fost aplicate 28 de sanctiuni contraventionale, urmand a se continua cercetarile in acest cazVa siguram ca interventia Jandarmeriei Romane a avut ca principal obiectiv prezervarea climatului de ordine si siguranta publica si asigurarea securitatii cetatenilor aflati in zona in acel moment.

Va asiguram ca interventia Jandarmeriei Romane a avut ca principal obiectiv prezervarea climatului de ordine si siguranta publica si asigurarea securitatii cetatenilor aflati in zona in acel moment”, se arată în comunicatul Jandarmeriei. 

UPDATE 18:15 

Jandarmeria București va susține o conferință de presă, astăzi, de la ora 18:45, în care va explica pe larg cele întâmplate la stația de metrou Ștefan cel Mare. 

VIDEO. Fanii celor de la CSA Steaua, conflict violent cu jandarmii

Din primele informații incidentul a avut loc la stația „Ștefan cel Mare”, iar, conform surselor GSP, totul a pornit după ce un grup de ultrași ai celor de la CSA Steaua au atacat doi jandarmi care-i conduceau spre stadionul Dinamo, acolo unde urma să înceapă duelul dintre Dinamo II  și CSA Steaua din Liga 3.

Conform surselor GSP, forțele de ordine au folosit gaze lacrimongene în metrou, iar zeci de călători au coborât și au fugit pe scările de la stația Ștefan cel Mare.

Jandarmeria: "Steliștii au provocat incidentele"

În urmă cu puțin timp, oficialii Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a emis un comunicat oficial: "În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști. 

În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine. Grupul de suporteri steliști au revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor".

În urma acestui conflict aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secția de poliție, în vederea luării măsurilor legale. În prezent se fac verificări inclusiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj.

IMAGINI ȘOCANTE! Jandarmeria a intervenit în forță la metrou: suporterii CSA Steaua scoși și bătuți pe peron
Obiectele confiscate de oficialii jandarmeriei

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV CFR Cluj, la un pas de un supertransfer! Vine un triplu campion cu FCSB + negocieri urgente cu un adversar din Europa

Mihăilă pleacă de la Craiova! Detalii financiare despre supertransferul în Serie A

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (113)
105662257060988
Eugen Qy  •  09 Octombrie 2020, 23:31
Postat de corectu pe 03 Octombrie 2020, 07:40

Huligani.

Lasand la o parte TEORETICELE "Huliganisme", ale unor ultrasi infierbantati, Intrebarea care se pune e :"Daca in garnitura respectiva de metrou erau copii (BEBELUSI) si nevestele Jandarmilor, acestia tot cu gaze lacrimogene dadeau ACOLO ?" Sau daca acolo era Prima Doamna cu bebelusul lui Johannes tot cu lacrimogene dadeau ? sau TOTUL nu e decat o ETALARE de FORTA a Jandarmeriei, care s-a facut "ghiocel", in preajma INTERLOPILOR, cand acestia au incalcat -sub o alta forma- legea ?

1oarecare
1oarecare  •  03 Octombrie 2020, 15:28

Bat ce pot *** astea de jandarmi, dar ii pazesc pe interlopi ca pe niste icoane

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  03 Octombrie 2020, 10:42
Postat de tatastrumf pe 02 Octombrie 2020, 19:12

Sunt total anti CSA , dar.... 1. Poza cu cutitele nu ma satisface, cand o sa vad o filamare ca ultrasii erau in posesia lor am sa cred, pana atunci nu. 2. Spune jandarmeria ca ultrasii s-au luat de jandarmi, iar nu cred pana nu vad filmarea. Eu am fost la multe manifestatii unde unii aruncau cu pietre si jandarmii ii bateau pe altii, asa ca... 3. Din pacate in Romania jandarmii nu au numere de identificare pe uniforma, deci pot face ce vor nu pot fi trasi la raspundere. Singurii care pot face ceva sunt cei care sunt la putere, politicul, care pot destitui un conducator de jandarmi care permit folosirea gazelor lacrimogene atunci cand nu este cazul in preajma copiilor si femeilor si batranilor.... Urat.

Ce mai e de zis dacă pana și un fcsbist și-a dat seama ca lucrurile sunt cusute cu ață albă ... Absolut rușinos, dar mai ales ilegal și anticonstituțional ce fac acești indivizi.

Vezi toate comentariile (113)
Comentează