FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

Fără echipă în primele două ligi, un oraș din România primește un stadion de 45 de milioane de euro

Acesta este proiectul final pentru construcția noului stadion din Oradea FOTO Facebook +2   FOTO
Acesta este proiectul final pentru construcția noului stadion din Oradea FOTO Facebook

Articol de , - Publicat luni, 26 octombrie 2020 08:04 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 08:15

Fără echipă de fotbal în primele două ligi din România, Oradea va beneficia de o arenă nouă de 16.291 de locuri. 

Oradea este orașul din România cel mai recent înscris pe listă pentru un stadion de cinci stele. După ce totul a fost aprobat de municipalitate, din această săptămână vor începe și lucrările la noua arenă, care se va ridica în altă zonă a orașului, nu pe vechiul amplasament al stadion „Iuliu Bodola".

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția se ridică la 45,68 milioane euro. Din această sumă, stadionul și incinta de joc vor costa 34,26 milioane euro, hotelul aferent arenei sportive este estimat la 7,88 milioane euro, iar parcarea subterană cu 150 de locuri și o minipiață încă 3,54 milioane euro.

  • Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale, cu cerințele pentru omologare UEFA 4.
  • Mai mult, se construiește și un hotel prevăzut cu centru spa termal ce va fi conectat la stadion. Hotelul va avea 48 de camere, patru săli de conferințe și o parcare dedicată pentru 74 de autovehicule și trei autocare. 

Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă. Eu sper că, dacă totul merge în regulă, în anul 2024 stadionul va fi funcțional
- Florin Birta, primarul ales al Oradei

Vor avea și sală polivalentă!

Lucrările la sala polivalentă de la Oradea sunt realizate în procent de 60%! Structura de beton a fost finalizată și se lucrează la montarea fermelor metalice. De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările de compartimentare interioară și închiderile exterioare cu panouri. Sala va costa 20 de milioane de euro și va avea o capacitate de 5.000 de locuri.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Fața nevăzută a spaniolilor care controlează Dinamo: academii fantomă, partener român căutat pentru datorii și o pretinsă prietenie cu Borcea

Primul verdict după accidentarea lui Mike Cestor din CFR Cluj - FC Voluntari: „Pare grav la prima vedere!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
189254898748309
Claude SH  •  27 Octombrie 2020, 16:44
Postat de Soos Vilmos pe 26 Octombrie 2020, 14:53

Spre deosebire de stadioanele facute din banii guvernului ( deci banii tuturor romanilor ), stadionul din Oradea este platit din banii municipiului, deci din ce se aduna local.

Vorbești prostii. Sigla CNI ce înseamnă? Știi oare? Nu-i nicio problema, cata vreme Steaua București, echipa de liga a treia va avea și ea stadion de 100 de milioane. Vom avea stadioane bune, probabil vom avea în viitor și fotbal. Arad, Oradea, Sibiu, Sf Gheorghe, Cluj, Târgoviște, plus 3 stadioane în București

pain89
pain89  •  26 Octombrie 2020, 19:57

toate orasele isi fac stadioane dar fotbal nu joaca si nici nu aduc fanii la meciuri, ei au spitale in paragina la fel si scolile, cat au fost inchise nu puteau investi in reparatiile lor? macar de investeau banii astia in locuri de munca unde profitul era mult mai bun decat un stadion unde nu vin mai mult de 2000-3000 de oameni.

emil1986
emil1986  •  26 Octombrie 2020, 19:42
Postat de tipsy pe 26 Octombrie 2020, 13:58

Credeam ca in Oradea se face treaba buna ... Pacat. Se vede de la o posta ca au descoperit smecherii manevra de facut avere cu stadioanele. Una doua hop apare inca un stadion. O sa fim pe locul 1 in lume la arene noi ... Fix Romania, care nici macar nu are fotbal.

Ce-ai patit fratioare???!!! ***? E grav ca nu pricepi ca nu peste tot se fura. In Oradea s-a facut totul profesionist, fara sa se bage mana in buzunarul cetateanului. Ai trecut prin Oradea sa vezi cum arata orasul?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează