FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

GALERIE FOTO Imaginile rușinii! Așa a ajuns al 2-lea cel mai mare stadion din România

Stadionul Dan Păltinișanu, un monument de degradare +21   FOTO
Stadionul Dan Păltinișanu, un monument de degradare

Articol de , - Publicat duminica, 04 iunie 2023 15:53 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 18:45

Închis în februarie 2022 din cauza problemelor cu nocturna, Stadionul „Dan Păltinișanu” își trage ultimele suflări. Arena de 33.000 de locuri se degradează de la o zi la alta și va fi demolată pentru constuirea unei noi arene. Dar, deocamdată, echipa încă se antrenează într-un focar de rugină. 

Timișoara a rămas în acest an fără echipe de fotbal în primele două eșaloane, după ce Poli și Ripensia au retrogradat în Liga 3. Cele două nu au putut evolua pe cel mai mare stadion al orașului, „Dan Păltinișanu”, după ce acesta a fost închis în februarie 2022.

Gazeta a vizitat stadionul pe care au evoluat, de-a lungul timpului, mari echipe ale Europei precum Real Madrid, Juventus Torino, Celtic Glasgow, Atletico Madrid, Șahtior sau Manchester City.

În prezent, pe stadionul respectiv nu mai organizează meciuri, ci doar  au loc antrenamentele celor de la Poli Timișoara și ale echipei de fotbal feminin a orașului.

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, în paragină, deși jucătorii încă se antrenează pe gazon

Imaginile cu arena sunt dezolante. Cum te aproprii de stadion se observă iarba mare, netunsă. Atât de mare, încât acoperă numele stadionului. Turnicheții sunt și ei ruginiți, plini de graffiti-uri, în timp ce scările de acces spre tribune sunt rupte.

Cum mergi spre intrarea oficială pe stânga se observă abandonat, autocarul echipei din perioada în care echipa era deținută de Marian Iancu. „Nu a mai fost mișcat de câțiva ani!” ne-a transmis Iosif Rotariu, scouterul de la Timișoara și ghidul nostru în vizita stadionului.

+17 FOTO

Gazonul e bun, în rest totul e jale

Intrați în interiorul stadionului pe culoarul pe unde jucători ca Aurel Șunda, Ioan Timofte, Dorin Rotariu, Emeric Dembroschi sau Dan Păltinișanu ieșeau pe gazon ne-a întâmpinat pe partea stângă mașinuța care scoate jucătorii accidentați. Și ea la rândul ei, abandonată, fiind acoperită de un strat gros de praf. 

+17 FOTO

Am ajuns și în dreptul băncilor de rezerve, unde majoritatea scaunelor de se află într-o condiție bună. Gazonul se prezintă bine, tuns și fără denivelări. Motiv pentru care pe el încă se mai efectuează antrenamente. 

Scaunele, deși la locul lor, sunt într-o stare jalnică. Culoarea s-a luat de pe ele, în loc de violetul bănățean, acestea sunt galben-verzui.

S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru noua arenă

Alin Nica, președintele Consililului Județean Timiș, a anunțat săptămâna trecută pe Facebook că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noua arenă ce va costa 137 de milioane de euro. Banii ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar Consiliul Județean Timiș ar urma să contribuie cu 7 milioane de euro.

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Timișoara! 

Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern. 

Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor. Zic „facem apel" deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului. 

Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri. Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro. Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș. 

- Alin Nica

Imaginile rușinii! Așa a ajuns al 2-lea cel mai mare stadion din România
Așa va arăta noul stadion „Dan Păltinișanu” din Timișoara

Citește și: 

Stadion arhiplin, arbitru de Liga 1 și goluri de Liga Campionilor » Toate au fost observate la un baraj de promovare în Liga a 2-a
Baraj promovare
Stadion arhiplin, arbitru de Liga 1 și goluri de Liga Campionilor » Toate au fost observate la un baraj de promovare în Liga a 2-a
Câți bani și-a asigurat Dinamo din drepturile TV după promovare : „Dispar într-o secundă” + Pe ce posturi vor „câinii” să aducă întăriri
Dinamo
Câți bani și-a asigurat Dinamo din drepturile TV după promovare : „Dispar într-o secundă” + Pe ce posturi vor „câinii” să aducă întăriri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
brujo
brujo  •  05 Iunie 2023, 09:50
Postat de boierasul pe 05 Iunie 2023, 08:06

OK am înțeles acum, stadionul va fi demolat și evident nu are rost să bage bani în el. Dar ce va fi pe locul stadionului demolat? Că investiții din partea primarilor usr nu prea am văzut în localitățile unde acesteia au mandat))) oricum nu mă interesează,eu doar mă distrez. Cel mai tare mă "bucur"când aud "vești"despre viața bucureștenilor,mai ales ale celor din Sectorul 1)))

Pai ai poza mare cu ce va fi in loc. Sau cel putin asa se lauda astia de la PNL ca va fi. Din nou, apartine de CJ, nu are de-a face cu primaria. :) Inclusiv Robu, care era mare "fan" Poli, atat de mare incat a omorat-o de tot, a incercat sa isi faca reclama cu stadioane SF acolo ... :)))

rav410wrc
rav410wrc  •  05 Iunie 2023, 09:07

Primarul Fritz vrea sa mute toti golumbii "lenesi si grasi", din centrul Timisoarei, in incinta stadionului "Dan Paltinisanu" ... Se pare ca operatiunea a-nceput deja !? ;))))

boierasul
boierasul  •  05 Iunie 2023, 08:06
Postat de brujo pe 04 Iunie 2023, 21:45

Am avut si pntcd si pnl. A fost mai rau. :))) Iar psd se stie ca e ciuma. Revenind la articol ... stadionul va fi demolat, de ce sa investesti in el ? :)))) Fotbal oricum nu mai e in Timisoara ...

OK am înțeles acum, stadionul va fi demolat și evident nu are rost să bage bani în el. Dar ce va fi pe locul stadionului demolat? Că investiții din partea primarilor usr nu prea am văzut în localitățile unde acesteia au mandat))) oricum nu mă interesează,eu doar mă distrez. Cel mai tare mă "bucur"când aud "vești"despre viața bucureștenilor,mai ales ale celor din Sectorul 1)))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează