FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROIECT

VIDEO + FOTO O echipă de tradiție își face stadion pentru revenirea în top » Proiect de 54 de milioane de euro

Studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Hunedoara, un proiect estimat la 54 de milioane de euro, a fost finalizat. Construcția propriu-zisă ar urma să înceapă în anul 2024. +8   FOTO
Studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Hunedoara, un proiect estimat la 54 de milioane de euro, a fost finalizat. Construcția propriu-zisă ar urma să înceapă în anul 2024.

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2022 18:48 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 18:50

Studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Hunedoara, un proiect estimat la 54 de milioane de euro, a fost finalizat. Construcția propriu-zisă ar urma să înceapă în anul 2024. 

Corvinul Hunedoara pregătește revenirea în prim-planul fotbalului românesc. Un stadion cu o capacitate de 10.500 de locuri ar urma să fie finalizat în stagiunea în care formația antrenată de Florin Maxim ar ataca promovarea în Liga 1.

+4 FOTO

Hunedoara, proiect pentru un nou stadion

„Mai sunt câţiva paşi importanţi pentru a ajunge la faza construirii efective a noului stadion. Mai întâi, proiectul trebuie să treacă prin patru comisii inter-ministeriale. Apoi va fi nevoie de o hotărâre de guvern. Abia după aceea Compania Naţională de Investiţii va putea să înceapă procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de proiectul tehnic efectiv şi de lucrările în sine. 

Eu sper ca ridicarea noului stadion de la Hunedoara să înceapă în anul 2024. Mă bucură faptul că firma care s-a ocupat de studiul de fezabilitate a venit cu un concept modern şi util, bine adaptat amplasamentului şi nevoilor oraşului. Sunt conştient că microbiştii hunedoreni sunt nerăbdători, dar nu se poate „sări” nicio etapă, mai ales că este vorba despre o investiţie consistentă, estimată la 54 de milioane de euro, susţinută integral din bugetul CNI. 

Vom susţine cu tot ce putem acest proiect foarte important nu doar pentru oraş, ci pentru întregul judeţ”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

VIDEO Cum arată proiectul noului stadion din Hunedoara

Cum va arăta noul stadion „Michael Klein” de la Hunedoara?

A fost finalizat Studiul de Fezabilitate pentru noul stadion din Hunedoara Noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. Compania desemnată pentru realizarea studiului de fezabilitate a finalizat documentaţia şi a predat-o beneficiarului – Compania Naţională de Investiţii – entitatea care va trebui să parcurgă, mai departe, paşii necesari pentru realizarea efectivă a obiectivului. Valoarea totală a investiţiei necesare este estimată la 54 de milioane de euro. „Mai sunt câţiva paşi importanţi pentru a ajunge la faza construirii efective a noului stadion. Mai întâi, proiectul trebuie să treacă prin patru comisii inter-ministeriale. Apoi va fi nevoie de o hotărâre de guvern. Abia după aceea Compania Naţională de Investiţii va putea să înceapă procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de proiectul tehnic efectiv şi de lucrările în sine. Eu sper ca ridicarea noului stadion de la Hunedoara să înceapă în anul 2024. Mă bucură faptul că firma care s-a ocupat de studiul de fezabilitate a venit cu un concept modern şi util, bine adaptat amplasamentului şi nevoilor oraşului. Sunt conştient că microbiştii hunedoreni sunt nerăbdători, dar nu se poate „sări” nicio etapă, mai ales că este vorba despre o investiţie consistentă, estimată la 54 de milioane de euro, susţinută integral din bugetul CNI. Vom susţine cu tot ce putem acest proiect foarte important nu doar pentru oraş, ci pentru întregul judeţ”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu. Noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene fotbalistice hunedorene. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean. (imaginile reprezintă conceptul noului stadion, toate detaliile urmând a fi stabilite în urma soluţiilor definitive date de proiectul tehnic)

Publicată de Primăria Hunedoara pe Vineri, 20 mai 2022

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

VIDEO Dialog spumos în direct: Udrea și Panduru, în roluri de patron / antrenor, pe tema „ar fi trebuit ca Voluntari și Craiova să se menajeze cu FCSB?”

Dan Petrescu a făcut anunțul! Cum abordează derby-ul cu FCSB: „Sunt obosit și foarte bolnav, nu cred că voi fi pe bancă” + Ce jucători lipsesc

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Asyhd
Asyhd  •  21 Mai 2022, 18:30

O ECHIPA SUPERBA CARE MERITA. UN STADION PE MASURA !!!

Asyhd
Asyhd  •  21 Mai 2022, 18:29

Doar CORVINUL HUNEDOARA !!!!

boribgue
boribgue  •  21 Mai 2022, 10:32

Faceti, nu un stadion, ci DOUA!!! Fiti cei mai tari, nu fiti fraieri!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează