FOTBAL  »  LIGA 4  »  TRANSFER

Mutare surprinzătoare » Mezinul familiei Iordănescu, la Dinamo: „Nu mai e ca pe vremuri, cu steliștii și dinamoviștii”

Alexandru Iordănescu (în centru), alături de familia fratelui său, Edward, când acesta din urmă a câștigat titlul cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan
Alexandru Iordănescu (în centru), alături de familia fratelui său, Edward, când acesta din urmă a câștigat titlul cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 07:35 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 07:46

Alexandru Iordănescu (27 ani), cel mai mic dintre băieții lui „Tata Puiu”, fost selecționer și mare glorie a Stelei, a semnat de curând cu nou-înființata echipă a Ministerului de Interne, CS Dinamo din Liga a 4-a, unde evoluează ca fundaș central.

Recent, CS Dinamo, clubul Ministerului de Interne, și-a reînființat secția de fotbal. Iar echipa de seniori a luat startul din acest sezon în Liga a 4-a.

Antrenor este Daniel Iftodi, iar managerul echipei este fostul internațional Dănuț Lupu. Chiar dacă a început deja campionatul, din care s-au jucat 3 runde, noua formație din Șos. Ștefan cel Mare este încă în perioada în care caută să se întărească.

Alexandru Iordănescu, la CS Dinamo 

Printre cei mai nou-sosiți, de la începutul acestui campionat, se numără și un nume surpriză. Este vorba despre Alexandru Iordănescu (27 de ani), cel mai mic dintre băieții fostului selecționer Anghel Iordănescu. Se profila a fi un mare talent în perioada junioratului, dar nu a reușit să ajungă prea sus în carieră, el ajungând să evolueze doar până la Liga a 2-a.

Ultima dată jucase în Liga a 4-a, la Viitorul Domnești. Iar acum 3 ani fusese la Daco-Getica, în Liga secundă. De atunci, practic, Alexandru a renunțat la fotbalul de performanță, dar continuă să joace de plăcere.

Considerat un rebel al familiei Iordănescu, una de mari steliști, cu tatăl fostă glorie a grupării din Ghencea, iar fratele mai mare, Edward Iordănescu, antrenor la FCSB, Alexandru a ajuns în curtea marilor rivali. El a și bifat deja aceste 3 etape pentru CS Dinamo, fiind apreciat de cei din conducere.

Dănuț Lupu: „E un fundaș foarte bun”

Managerul celor de la CS Dinamo, Dănuț Lupu a confirmat: „Da, Alexandru Iordănescu e la noi. E o situație mai specială, dar acum nu mai e ca pe vremuri, cu steliștii și dinamoviștii. Iar el e un fundaș central foarte bun. E puternic, are joc de cap, noi suntem mulțumiți de prestațiile lui”.

Lupu are ambiții mari: „Eu îmi doresc să promovăm încă din acest prim an. Mai avem de adus 3-4 jucători și cred că e posibil să realizăm asta. Chiar dacă suntem la Liga a 4-a, băieții au câte trei antrenamente pe săptămână. Doar nu ne-am apucat de treabă doar așa, să ne jucăm de-a fotbalul!”. 

După 3 runde, CS Dinamo are o victorie și două înfrângeri și se află pe locul 9 din 14 echipe. Pe locul 5 este cealaltă echipă, a lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo, care a câștigat două partide și a pierdut una. 

Dat afară de la FCSB II după o săptămână

Alexandru Iordănescu și-a luat de câțiva ani masteratul în Relații Economice Internaționale, la ASE, iar în 2016 a semnat un contract cu FCSB, el urmând să evolueze la echipa a doua a clubului lui Gigi Becali. A fost însă dat afară după numai o săptămână de când semnase contractul. 

Libertatea relata la acel moment că surse din cadrul clubului ar fi dezvăluit că lui Iordănescu jr i s-ar fi promis că va fi reprimit la echipă dacă Armata ar fi făcut un pas în spate în litigiile cu FCSB. Cum juristul „militarilor”, Florin Talpan, tocmai redeschisese un alt „front” în justiție, Alexandru Iordănescu a fost sacrificat. Pe atunci se considera că Anghel Iordănescu putea să-i influențeze pe generali să renunțe la procesele cu roș-albaștrii.

Citește și:

Edi Iordănescu și-a betonat angajamentul cu FCSB! » Ce prevede „clauza penală” anti-Becali

Dănuț Lupu nu mai vrea să audă de Dinamo: „N-au vrut să înțeleagă nimic din ceea ce-am spus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
creeperno115
creeperno115  •  15 Septembrie 2021, 23:02

3 de Dinamo of of

trink
trink  •  15 Septembrie 2021, 17:41

macar acum sunt peste armata ei au 3 dinamo astia doar 2 stele!

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  15 Septembrie 2021, 15:56

Altă clonă!Sunt curios cum vor primi suporterii dinamoviști această situație.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează