FOTBAL  »  LIGA 4  »  FRF VS CSA STEAUA

EXCLUSIV Răspuns tăios al FRF, după ce Talpan a cerut amânarea barajului » Contraatac: "Atunci cum a jucat CSA Steaua în Liga a 4-a?"

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 11:04

Federația Română de Fotbal a răspuns adresei formulate de juristul CSA, Florin Talpan, iar Gazeta Sporturilor a intrat în posesia acestui act, în care FRF explică de ce nu poate amâna barajul dintre Academia Rapid și AS Singureni. 

"Am consultat cuprinsul acestei adrese, inclusiv dumneavoastră recunoașteți expres că nu există niciun temei de drept, regulamentar sau legal, prin care Federația Română de Fotbal ar trebui să decidă amânarea disputării barajului în care participă echipa declarată câștigătoare a Campionatului Ligii a 4-a de către AMFB", se arată în răspunsul trimis de FRF către Florin Talpan.

În plus, Federația a ținut să-i atragă atenția lui Florin Talpan că presiunile puse cu privire la căile de atac pe care vrea să le urmeze sunt inutile: "Alegațiile dumneavoastră cu privire la importanța căilor de atac, în general, și a apelului, în special, nu sunt de natură de a determina modificarea opiniei cu privire la suspendarea/amânarea jocului de baraj". 

 Talpan mai și greșește :) 

Mai mult, din documentul trimis de Federație către juristul Florin Talpan reiese faptul că juristul CSA ar fi comis și o eroare:

"Deși dumneavoastră faceți referire în mod expres și repetat la dispozițiile codului civil, vă rog să permiteți să consider că este vorba doar de o eroare materială și, în fapt, vă referiți la dispozițiile codului de procedură civilă. În acest sens, observați prevederile art. 468 alin. 5 Cod Procedură Civilă care prevăd următoarele: Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanță, cu excepția cazurilor anume prevăzute de lege".

"Coroborați norma mai sus indicată cu prevederile Legii sportului și veți ajunge la concluzia că există chiar un temei regulamentar pentru care jocul nu mai poate fi amânat doar ca efect al formulării apelului de către clubul pe care îl reprezentați", explică Federația în răspunsul pentru CSA Steaua

FRF contraatacă: "Atunci CSA Steaua cum a participat?"

 În adresa trimisă de Florin Talpan către FRF, juristul se arată total împotriva deciziilor Comitetului Executiv al AMFB, pe care le consideră nule. Federația a răspuns și în această privință:

"FRF nu are nicio perogativă și niciun temei legal sau regulamentar de a stabili dacă un document emis de o altă persoană jurică este lipsit de efecte, atâta vreme cât nu există o decizie de anulare a actului respectiv și, cu atât mai mult, nici măcar o dovadă că decizia respectivă a fost contestată.

Dacă FRF ar accepta, ad absurdum, opinia juridică enunțată de dumneavoastră cu privire la lipsa efectelor juidice ale CEx al AMFB, pentru neînscrierea componenței acestuia în registrul asociațiilor (opinie contrazisă de decizii definitive ale instanțelor judecătorești), vă rugăm să ne comunicați în ce temei a participat CSA Steaua în Liga a 4-a prin intermediul unei decizii a aceluiași for pe care azi îl contestați?", se arată în răspunsul trimis de FRF, care în final concluzionează că solicitarea juristului nu poate fi admisă. 

Citește și:

Talpan nu renunță la proces! Mesaj clar către FRF înainte de barajul pentru Liga a 3-a: "Faceți un abuz"

Talpan somează FRF! "Nu lăsați Rapidul să joace barajul!" » Motivul invocat de juristul CSA

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (62)
pescarul.amator
pescarul.amator  •  19 Iunie 2018, 11:12
Postat de Stefan Anghel pe 18 Iunie 2018, 17:50

adica academia rapid ,asu rapid,sau dinamo badea au pornit din liga a 5-a ??? sau crai-olgutza pornita direct din liga 2 ??? din mizerie in mizerie pana la infrangerea finala ! cand o sa inceteza mafiile astea ? cand ne va conduce trump...lu asta nu-i place nici folbalu european,nici rapidu !

sa-ti aduc aminte cum a intrat 5teaua direct in prima divizie? sunt convins ca n-are rost, ca doar stii, dar iti place sa te dai rotund pe aici. cat despre trump, sunt convins ca n-a auzit de Rapid, dar cu siguranta nu a auzit nici de fc fecesebe mogosoaia sau de ciobanul infractor pe care il slujesti.

demolarii
demolarii  •  18 Iunie 2018, 20:51

2 considerații: 1. Conform răspunsului, FRF nu are capacitatea de a întrerupe un contract intre jucător și club. 2. Campania privind valoarea ca și jurist a domnului Talpan arată că acesta a putut câștiga procesele cu Fcsb doar pentru că Fcsb nu avea argumente reale, dând o palma tuturor care cred că părerea lor exprimată în spațiul public are valoare de argument legal.

1198766430181192
Abigail Laslas  •  18 Iunie 2018, 19:33

Ce tavaleala pe hateri. Facatura burdihanelor a fost penibila, a terminat pe locul 2, cu infrangeri rusinoase la Rapid, iar talpa gastii s-a crezut smecherul din fasole si si-a luat-o peste botnita de la frf si a ramas *** de gara. Ramane cum s-a stabilit, oricat s-ar da ghetosii cu fundu de pamant.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează