FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cel mai talentat dinamovist a "renăscut"! E golgeter la Farul și anunță: "Dacă Dinamo îmi cere să vin, mă duc pe jos acolo"

Raphael Stănescu în tricoul lui Dinamo // Foto: Cristi Preda
Raphael Stănescu în tricoul lui Dinamo // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 11:24

Raphael Stănescu, "Xavi de la Dinamo" cum era alintat cel mai talentat junior al lui Dinamo în ultimii ani, a ajuns la 25 de ani să fie golgeterul Farului cu care a promovat în acest sezon în Liga a 2-a.

Fotbalistul a vorbit cu GSP.ro despre sezonul de succes avut la malul mării și spune că s-ar întoarce pe jos să joace pentru Dinamo dacă i-ar cere "câinii" asta.

- Rapha, cum a fost sezonul ăsta la Farul?
- A fost un sezon greu, mai ales la început până s-au reglat lucrurile după ce ei au venit din Liga a 4-a. Sincer, nici nu ne gândeam că vom promova la ce a fost aici în vara trecută. Am avut noroc și de un profesor ca Grigoraș care a legat echipa foarte bine datorită experienței lui. În iarnă ne-am mai întărit, am recuperat puncte și am promovat.

- Ai fost golgeterul echipei cu 20 de goluri.
- Da, am avut un sezon bun. Domnul Grigoraș m-a pus pe picioare. Mi-a dat plăcerea din nou să joc după ce câțiva ani am jucat mai mult așa fără miză. Nu mă mai gândeam foarte mult la fotbalul de performanță.

- Vei continua la Farul?
- În mare măsură, voi continua aici. Dacă nu primesc altceva mai bun rămân la Farul.

- Ce obiectiv veți avea în Liga a 2-a?
- Noi am vrea să ne batem la promovare, dar acum depinde de bugetul echipei, de ce vor oamenii de la Primărie. Ca să promovezi îți mai trebuie jucători.

- Te mai gândești la Dinamo?
- Te întreb altfel. Tu te mai întorci acasă la părinții tăi? Așa e și la mine. Eu am stat la Dinamo de la 7 ani până la 20 de ani. Indiferent de problemele pe care le-am avut acolo, am greșit și eu, au greșit și ei, dar eu dinamovist rămân pe viață.

- Cum vezi noul proiect de la Dinamo care se bazează mai mult pe tineri? Crezi că ți-ai găsi și tu locul acolo?
- Dacă ar fi cineva să mă sune să-mi spună să vin acolo m-aș duce pe jos. Bratu se bazează pe tineri, dar eu nu mai sunt așa de tânăr, fac acum 25 de ani. Nu cred că se mai pune problema să fiu dorit acolo, dar nu se știe niciodată. Eu am urmărit mereu Dinamo. N-ai cum să te lepezi de asta.

23 de meciuri a prins în Liga 1 Raphael Stănescu pentru Dinamo și Corona Brașov

Cel mai talentat tânăr al lui Dinamo

Raphael Stănescu a fost promovat la prima echipă a lui Dinamo la 16 ani și a fost considerat cel mai talentat tânăr din pepiniera grupării din Ștefan cel Mare.

Porumboiu a oferit un milion de euro pe el!

Deși a fost în multe cantonamente cu Dinamo, atacantul a dispărut brusc dintre "câini" și a mai trecut pe la Corona Brașov, Concordia Chiajna, Oțelul și Turnu Măgurele.

Fotbalistul a fost în atenția Bneficăi în urmă cu 10 ani, lusitanii monitorizându-l intens. Degeaba. Dinamo ar fi putut da lovitura cu el. Cristi Borcea visa să-l transfere în Occident pe o sumă de peste 5 milioane de euro și l-a forțat cât a putut.

Ultimul tun pe care-l puteau da dinamoviștii cu Stănescu a fost ratat în ianuari 2011: Adrian Porumboiu a oferit un milion de euro pe el, însă Dinamo a refuzat propunerea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rocky2
rocky2  •  07 Iunie 2018, 15:56

Succes Stanescu!

losche
losche  •  07 Iunie 2018, 13:29

"Mi-a dat plăcerea din nou să joc după ce câțiva ani am jucat mai mult de plăcere." Sigur sigur nimeni de la gsp nu citeste articolele inainte de a le posta. Caci ar fi pierdere de timp.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează