FOTBAL  »  LIGA 2  »  DREPTURI TV

EXCLUSIV Ligile inferioare atacă Liga 1 și cer 5% din drepturile TV: "Nu mai ieșim din mocirla asta"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 11:33

Cătălin Rufă, investitorul celor de la Metalul Reșița, echipă ca și retrogradată în Liga a 3-a, lansează un scenariu cutremurător.

Omul de afaceri consideră că fotbalul românesc e pe marginea prăpastiei dacă echipele din Liga 1 nu vor acorda cinci la sută din drepturile de televizare formațiilor din eșaloanele doi și trei, așa cum a cerut FRF.

"Cum poți tu ca președinte de Liga 1 să declari că nu vrei să dai bani la echipele din ligile inferioare? Până la urmă baza fotbalului românesc sunt campionatele de copii și juniori, academiile. Apoi acești copii au nevoie de o competiție unde să poată juca în speță Liga a 3-a și Liga a 2-a. Apogeul trebuie să fie la Liga 1.

Trebuie să ne orientăm. Decât să dăm mulți bani la Liga 1 unde există posibilitatea să vândă jucători, să facă bani din marketing, au posibilitatea să facă bani din bilete vândute, cred că ar trebui să se dea o parte și în ligile inferioare", a declarat Cătălin Rufă pentru GSP.ro.

"Nu mai ieșim din mocirla asta. Mai apare câte unul ca domnul Rotaru sau ca Gică Hagi care-și riscă propriii bani pentru a face câte o academie și mai apare un altul să le dea în cap apoi că joacă cu copiii și sfidează competiția. Mi se pare absurd, jenant" Cătălin Rufă

"Suntem în insolvență, dar avem niște litigii cu primăria Reșița. N-avem probleme financiare. Nouă ne permite bugetul să rămânem în liga a doua. Am retrogradat matematic, dar dacă vor fi probleme la o altă echipă ne dorim să rămânem în liga secundă. Noi avem bani, dar n-avem puncte" Cătălin Rufă

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
steaua_nu_e_fcsb
steaua_nu_e_fcsb  •  16 Mai 2017, 14:10

trompeta lui burleanu

1226707437448253
Bobe Marius  •  16 Mai 2017, 13:23

Apoi banii sunt primiti de echipele din liga 1 pentru ceea ce produc ele! Sa investeasca si patronii din ligile 2 si 3 cat investesc cei din prima liga si apoi sa vorbeasca ca vor banii acestora! Ei dau jucatorii degeaba celor din prima liga? Nu! Deci sa nu fie ipocrit!

1226707437448253
Bobe Marius  •  16 Mai 2017, 13:19

Cat de penibil este acest patron, ca si multi altii din ligile 2 si 3, care vor sa aiba echipe pe banii altora! In primul rand ca banii care ar reveni unei echipe din liga a 2 a sau a 3a sunt apa de ploaie! 5% din 34 milioane inseamna 1,7 milioane euro, care impartiti la 110 echipe (20 in liga a 2a si 90 in liga a3a) inseamna cate 16 mii euro pentru o echipa! Putin, nesemnificativ! Apoi nu poti obliga liga 1 sa-ti dea banii produsi de ea! Da in judecata frf si castiga! Apoi pot invoca ca banii respectivi ii dau centrelor lor de copii si juniori sau echipelor secunde si chiar terte! Si inca ceva! Daca si echipele din Liga 1 vor solicita 5 % din incasarile federatiei pentru cresterea nivelului competitiei, ce va face FRF?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează