FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

EXCLUSIV Planuri mari pentru a face senzație în Liga 1: gazon nou, instalație de încălzire și transferuri » Anamaria Prodan se implică direct

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 14:37

Dunărea Călărași a promovat matematic și a pus deja la punct toate detaliile pentru primul sezon din istorie în prima ligă.

Noaptea de sâmbătă a fost dedicată sărbătoririi primei promovări din istorie în Liga 1 a trupei de pe malul Dunării. De astăzi, oficialii echipei dau drumul unor investiții serioase pentru a putea juca la Călărași din sezonul viitor.

"A fost un sezon greu, dar frumos. Suntem neînvinşi de 30 de etape, avem 26 de victorii. A fost, într-adevăr, un parcurs senzaţional. Este o performanţă istorică nu doar pentru Călăraşi, cât mai ales pentru mine, pentru că nimeni nu ne dădea vreo şansă, lumea se gândea să ne salvăm de la retrogradare", spune Alexa. Ce urmează pentru prima echipă promovată până la startul ediției 101 din istoria Ligii 1?

1. Încălzire, drenaj și gazon nou

Pentru a putea juca meciurile pe teren propriu, cei de la Călărași trebuie să aibă încălzire și drenaj. "Imediat după finalul campionatului se scoate tot gazonul actual. Se montează o instalație de încălzire, se face drenajul, apoi vom achiziționa gazon de la o firmă specializată de lângă București. O să avem gazon de calitate și condiții care nu vor pune în pericol integritatea jucătorilor", spun cei din echipă. 

2. Nocturna și turnicheții nu mai vin din Ghencea

În ciuda ofertei venite de la președintele FCSB, Valeriu Argăseală, șefii echipei au declinat varianta de a achiziționa noctura din Ghencea. "N-avea niciun sens să dăm o sumă mică de bani pentru ceva ce nu știam dacă mai mergea și cât mai mergea. Am decis să investim o sumă importantă pentru o nocturnă modernă care să rămână peste ani la Călărași. Nici turnicheții nu vor mai fi luați de la București, facem achiziție nouă". 

3. Modernizarea vestiarelor

În acest moment, cabinele în care se schimbă jucătorii arată ca la județeană! Sâmbătă la prânz, jucătorii Ripensiei nici nu au putut să se spele în vestiarul oaspeților: "Nu mai curge apa caldă, trebuie să vă schimbați la gazde!". S-a discutat deja despre modernizarea vestiarelor, care să ajungă la nivelul unei echipe din Liga 1: să aibă vestiare, dușuri și zonă pentru masaj, plus o cabină specială pentru antrenori. 

4. Oficiala se schimbă radical

Tribuna oficială a stadionului din Călărași este singura acoperită în acest moment, iar pentru omologare zona trebuie mărită. S-au comandat deja scaune noi pentru tribuna oficială a stadionului, instalarea de televizoare și a unui sistem audio performant. Tot în această zonă se vor moderniza și sălile de conferință, dar și zonele destinate presei. În plus, se va face o zonă specială pentru mass-media, dotată cu pupitre cu prize și acces la internet, dar și cabine pentru comentatori radio și tv. 

5. Contracte noi și transferuri

De acest aspect se va ocupa exclusiv Anamaria Prodan, cea care l-a adus pe Dan Alexa cu staff-ul său la Călărași. Impresarul este cea care în acest moment deține toți fotbaliștii din lot! Antrenorul deja a semnat prelungirea pe 2 ani cu echipa din Călărași. "A contat în primul rând relaţia foarte bună pe care o am cu domnul preşedinte Brişan pentru că mi-a dat foarte multă linişte şi pot să-mi fac foarte bine meseria. Mă simt apreciat aici şi cred că la Dunărea se pot face lucruri frumoase", spune Alexa. În perioada viitoare, Ana va începe să aducă fotbaliști pentru Liga 1.

2.000.000 de leiau fost aprobați în urmă cu câteva zile într-o ședință a Consiliului Județean Călărași, toți banii fiind necesari pentru modernizarea bazei sportive din Călărași

Defalcarea cheltuielilor la Călărași

- pentru gazon: 524.000 lei
- sistem video și turnicheți: 790.000 de lei
- modernizare oficială și condiții presă: 665.000 de lei

"Este nevoie de o amenajare corespunzătoare a Complexului Sportiv Dunărea, pentru meciurile care vor urma să se desfăşoare la nivelul Ligii 1. Facem tot ce putem pentru ca această promovare să fie cu adevărat istorică" Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cobadin33
cobadin33  •  07 Mai 2018, 15:55

Eu sper ca la Calarasi sa ramana o echipa curata, sa nu o transforme Prodanca intr-una plina de suspiciuni, cum a fost la Snagov sau Chiajna, cand antrena acolo Reghe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează