FOTBAL  »  LIGA 2  »  AFC RAPID BUCUREȘTI

EXCLUSIV VIDEO+FOTO Noul antrenor al Rapidului vorbește pentru prima dată despre duelul cu Steaua din L4: "O aștept ca pe pâinea caldă" » Ce spune despre conflictul cu fostul președinte și modul inedit prin care-și disciplinează elevii

Foto: Alin Grigore +19   FOTO
Foto: Alin Grigore

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2017 17:12

AFC Rapid va porni sezonul din Liga a 4-a cu un antrenor nou în persoana lui Andrei Anghel Constantinescu (35 de ani), după plecarea din această vară a lui Mihai Iosif, cel care a promovat echipa din Liga a 5-a.

Reporterul GSP.ro a mers la antrenamentul giuleștenilor, care s-a desfășurat pe stadionul Luxten din Bucureștii Noi, cu o suprafață de joc bunicică pentru nivelul Ligii a 4-a, exceptând boscheții de pe margine.

Acolo, tânărul tehnician al Rapidului se pregătea să-și scoată elevii la antrenament, dar nu înainte de a-l avertiza pe reporterul GSP.ro: "Bine ai venit în jungla noastră! Trebuie să iasă Arnold din boscheții ăștia! Bine că ai pantaloni lungi, că e plin de țânțari războinici aici!" :D

Anghel Constantinescu a acordat apoi un interviu în care a vorbit despre situația în care se află Rapid, despre întâlnirea pe care o va avea cu CSA Steaua, despre conflictul cu Dumitru Tudor ("Ciorbă"), dar și despre modul inedit în care-și ține elevii în frâu înaintea meciurilor.

- Multă lume nu vă cunoaște! Cum v-ați descrie în câteva cuvinte?
- Sunt un antrenor tânăr, care a luat-o de jos. Am ajuns și prin pădure prin Austria, pe ploaie, pe bicicletă, pentru a învăța fotbal de la cei buni. Am fost și am învățat de la Thomas Letsch, de la Red Bull Salzburg. Sunt un antrenor tânăr care vrea mai mult, care vrea să evolueze. Acum fix un an m-am întors de acolo. Acum trebuia să fiu la Coverciano să învăț, dar am timp să ajung și acolo. Am clubul meu de fotbal. Se numește Locomotiva.

- Cum adică trebuia să fiți la Coverciano?
- Vorbisem cu cineva de acolo și trebuia să merg și să învăț. Decât să dau aici zeci de milioane, mai bine mă duc acolo. Am unde să stau acolo, cu 300 de euro stau liniștit acolo. Vreo 10 zile trebuie să stau acolo.

- Cum ați ajuns la Rapid?
- Au fost tatonări de o lună și ceva. Apoi am fost sunat și ne-am înțeles. Nu e nimic semnat, e doar o înțelegere verbală. Singura mea pretenție e ca salariul meu să fie donat vestiarului. Momentan, în acest club n-are nimeni salariu. Practic e voluntariat. Sunt echipe în Liga a 4-a care iau bani.

- Cum ați fost primit de jucători?
- Cel mult 5-6 jucători mă știau dinainte. Când am ajuns eu erau doar 10 jucători în lot, dar între timp au mai venit și alți băieți și ne-am strâns, acum suntem vreo 25.

9 meciuri amicale a jucat AFC Rapid cu Anghel Constantinescu pe bancă (7 victorii, un egal și o înfrângere)

"Rapidul adevărat e în inima fiecăruia"

- AFC Rapid e continuatorea echipei care în 2006 scria istorie în cupele europene?
- Rapidul adevărat e în inima fiecăruia, în inima copiilor, în inima celor bătrâni care stau acasă și nu știu ce se întâmplă. Nici eu nu știu ce se întâmplă. Nici măcar cei care se ocupă acum de treaba asta nu reușesc să înțeleagă că Rapidul trebuie strâns laolaltă. Teoretic se pare că ne vom întâlni în Liga a 4-a cu noul Rapid. Noi ne vom face treaba și aștept să ne întâlnim pe teren cu ei.

- Pe cine credeți că vor susține suporterii Rapidului după apariția echipei primăriei?
- Echipa care joacă mai frumos. Așa a fost mereu. Nu-mi pot imagina pe Giulești trei echipe cu numele Rapidului (n.r. AFC Rapid, Academia Rapid și Mișcarea Feroviară). Cineva trebuie să lămurească problema asta cât mai rapid. Gândește-te că sunt coborât din peluză! Mi-e greu să mă gândesc că voi vedea trei echipe de Rapid. Întrebarea mea este: bat pentru toate trei în tobă sau doar pentru una dintre ele? Mi-ai dat șah-mat cu întrebarea asta. Eu le transmit suporterilor să-și crească sănătos copiii în spiritul Rapidului. Copiii trebuie crescuți în acest spirit pentru că în ultimii ani ei n-au mai văzut Rapidul la televizor.

- Pe cine vedeți vinovat pentru situația în care a ajuns Rapidul?
- Cred că s-a greșit prin 2006. Au fost salariile prea mari și administrarea a fost foarte proastă. S-a administrat atât de prost clubul încât ne-am dus în cap. Cineva nu și-a făcut treaba acolo. Pe fiecare rapidist îl afectează această situație.

"O aștept pe Steaua ca pe pâinea caldă!"

- Pe 18 august se va decide dacă CSA Steaua va juca sau nu în Liga a 4-a. Dumneavoastră ați fi de acord ca marea rivală să înceapă din al patrulea eșalon?
- Pe plan sportiv aș ridica două mâini și aș fi de acord pentru că-i aștept ca pe pâinea caldă. Îi visez în fiecare noapte. Sper ca după meciul cu noi, ei să fie cei care să mă viseze. Din punct de vedere legal, nu știu dacă CSA are ce căuta în L4. Să înceapă din Liga a 5-a, pentru că așa a făcut și Rapidul. Altfel repetăm istoria de acum 70 de ani.

- Cum vedeți duelul dintre dumneavoastră și un antrenor cu licență Pro ca Lăcătuș?
- Nu vreau să par lipsit de respect, dar ar fi al treilea antrenor cu licență Pro împotriva căruia joc. Cu ceilalți doi m-am descurcat bine: pe unul l-am învins și cu celălalt am terminat la egalitate. 

- CSA Steaua are câțiva jucători pe la loturile naționale de juniori. Voi când veți începe să dați fotbaliști acolo?
- Sunt multe echipe care au jucători la loturile naționale. Am văzut foarte multe meciuri. Mulți jucători n-au ce căuta pe acolo. Țara asta are fotbaliști care nu ajung la națională, dar ajung să joace pe afară la echipe de top și în continuare nu au loc la națională. De ce? Pentru că fotbalul românesc încă e acaparat de vechile obiceiuri. Se joacă pe pile.

- Ce obiectiv aveți fixat?
- Pentru toată lumea e clar că promovarea e singurul obiectiv. Până la urmă, Rapid nu e un club de locurile 2, 3 sau 4. E doar locul 1. Punct.

"Dacă promovez plec de la Rapid"

- În cazul în care veți promova veți continua la Rapid?
- Dacă promovăm voi pleca singur. De ce? Pentru că vreau să iau o altă echipă de Liga a 4-a și voi încerca să o promovez și pe aia. Abia după aceea voi încerca să antrenez și la Liga a 3-a. Nu vreau să ard etapele. Nu iau în calcul să nu promovez cu Rapidul anul ăsta, dar vreau să o iau treptat în cariera mea de antrenor.

"Aș prefera să antrenez selecționata Iadului decât pe Steaua"

- Aveți vreun antrenor care vă place foarte mult?
- Mie-mi place ce joacă Bayern Munchen indiferent de antrenorul pe care l-a avut. Dacă mă întrebi de antrenorul preferat, eu aș face un amestec între Arrigo Sacchi, Guardiola când era la Barcelona și Capello. Niciodată totul de la unul singur.

- Dacă veți ajunge antrenor mare peste 10-15 ani și ați fi dorit de Dinamo sau Steaua ce ați face?
- La Dinamo poate ar fi o șansă, dar la Steaua niciodată în viața mea. Ca o glumă aș prefera să antrenez selecționata Iadului decât să antrenez vreodată Steaua. Nici să beau apă nu m-aș duce acolo. Nu îți dai seama ce ar însemna asta pentru familia mea. Aș fi rușinea rușinilor.

- Sunteți adeptul disciplinei totale?
- Hai să-ți spun ce le-am făcut băieților acum câteva zile. Eu am numărul jucătorilor de telefon și numărul părinților lor. Înaintea unui meci amical m-am dus la ei la ușă. La Narcis Ioniță am bătut la geam. Stă la demisol, când m-a văzut a rămas șocat. L-am sunat apoi pe Dumitru Ovidiu și l-am întrebat ce face. Mi-a zis că stă în pat și i-am spus să coboare că sunt în fața scării lui. Când a auzit nu știa ce să mai zică. M-am dus la băieții despre care știam că nu se odihnesc înaintea meciurilor. Până acum n-a călcat niciunul pe bec.

"Mitică «Ciorbă» mi-a impus să bag jucători, dar l-am refuzat"

- Care e povestea cu Mitică «Ciorbă»?
- A stat 3 săptămâni la Rapid, a băgat 324 de lei în echipă. Eu știam cine e el, dar le-am spus celor de aici să facă ce vor. El ne-a transmis că ne va asigura toate condițiile necesare performanței. După cum știe toată lumea, suma investită în club a fost de 324 de lei. 300 de lei pentru un film și 24 de lei au fost două baxuri de apă.

- Dar de ce a plecat de la echipă atât de repede?
- Aveam meci la Buftea și pe drum spre teren am fost sunat de «Ciorbă» care mi-a spus să bag un jucător pe care nu l-am văzut în viața mea, pentru că jucătorul are niște treabă și trebuie să plece. Am crezut că n-am înțeles bine și l-am rugat să-mi repete. Bineînțeles că eu nu sunt persoana cu care să faci treburi de-astea și l-am refuzat. Jucătorul a fost folosit în ultimele 20 de minute și din câte am văzut nu se grăbea nicăieri. Mi s-a mai strigat din tribună de către el să bag anumiți jucători, dar îți dai seama că nu l-am ascultat. Întotdeauna vor exista asemenea presiuni la cluburile mari. Din câte am înțeles, eu aș fi fost motivul plecării lui «Ciorbă» .

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tinn
tinn  •  12 August 2017, 19:20

Poti s-astepti cat vrei, ca nu se infiinteaza nici o Steaua in liga 4

Vezi toate comentariile (1)
Comentează