FOTBAL  »  LIGA 2  »  VIITORUL CONSTANŢA

Experienţa olandeză » Doi juniori de la Academia “Gheorghe Hagi” s-au pregătit o săptămînă la Ajax

Doi dintre internaţionalii under 19, Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu, s-au pregătit timp de o săptămână la cel mai titrat club din Ţara Lalelelor, Ajax Amsterdam.
Doi dintre internaţionalii under 19, Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu, s-au pregătit timp de o săptămână la cel mai titrat club din Ţara Lalelelor, Ajax Amsterdam.

Articol de - Publicat vineri, 30 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 martie 2012 19:41

Anul trecut, Academia "Gheorghe Hagi" a spart gheaţa şi a trimis primul junior peste hotare, Aurelian Chiţu la PSV Eindhoven. Anul acesta, şcoala de fotbal a "Regelui" a ţintit mai sus.

Doi dintre internaţionalii under 19, Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu, s-au pregătit timp de o săptămână la cel mai titrat club din Ţara Lalelelor, Ajax Amsterdam.

Mijlocaşul Bogdan Ţîru a povestit experienţa olandeză: "A fost o săptămînă de vis. Primele două zile ne-am antrenat la grupa de juniori de vîrsta noastră, apoi ne-au promovat la echipa secundă a clubului. Ne-a fost mai greu, dar ne-am descurcat, nu ne-am făcut de ruşine. Am rămas impresionaţi, dar nu de condiţiile de pregătire, care sînt la acelaşi nivel cu cele de la Academie, ci de mentalitatea lor. Sînt perfecţionişti şi nimeni nu se uită în ograda celuilalt. Găsesc ceva pozitiv chiar şi într-o greşeală. Fiecare lucrează pentru el, nimeni nu este certat, pe cînd la noi toţi caută să ne găsească defecte şi să ne certe. Altă mentalitate, dar fotbalistic sîntem cam la fel".

Căpitanul "naţionalei" României under 19 consideră că Ajax este clubul perfect să-ţi începi cariera. "Ca senior, este cea mai potrivită echipă să pleci la drum. Te promovează la vîrste fragede la prima echipă, ai ocazia să joci la nivel înalt şi ai şansa de a face saltul la cluburile de top. Am fost primiţi cu braţele deschise, pentru că românii care au fost la club, Chivu, Lobonţ sau Mitea, sînt foarte bine văzuţi. Totul depinde de felul în care te pregăteşti. Dacă eşti serios şi munceşti, te acceptă. Altfel, te excluzi", spune fundaşul în vîrstă de 18 ani.

Impresionat de Amsterdam ArenA
Printre antrenamente, Ţîru şi Iancu au luat contact cu viaţa din Amsterdam. "Nu am socializat prea mult cu ceilalţi juniori, pentru că noi am stat la hotel, iar ei la baza sportivă. În plus, programul este strict. Toţi juniorii fac antrenamente după-amiaza, de la ora 15:00, iar seniorii dimineaţa. Am avut o zi liberă, în care am vizitat oraşul, iar prima oprire a fost la Amsterdam ArenA. Nu am mai văzut aşa ceva, m-au trecut fiorii. M-a impresionat şi faptul că am dat mîna cu doi jucători uriaşi, Frank de Boer şi Dennis Bergkamp. Şi oraşul mi s-a părut extraordinar, m-aş putea obişnui să trăiesc la Amsterdam. Mi-a părut un pic rău cînd m-am întors la Constanţa, dar poate voi avea şansa să mai ajung la Amsterdam", explică Ţîru.

"Dintre jucătorii români îmi place Mirel Rădoi, pentru determinare, iar dintre cei străini, David Luiz, de la Chelsea"
Bogdan Ţîru, junior Academia Hagi

"Cei de acolo sînt preocupaţi doar de fotbal. Din punctul de vedere al calităţilor nu există diferenţe între noi şi ei, însă avem nevoie de o altă mentalitate şi atitudine pentru a putea ajunge la nivelul lor"
Gabriel Iancu, junior Academia Hagi

"Ţîru şi Iancu s-au descurcat foarte bine. O experienţă trăită de un jucător în curtea unui club de talia lui Ajax face înzecit mai mult decît orice le-ai explica jucătorilor despre ceea ce petrece în curtea lor"
Lucian Burchel, director tehnic Academia Hagi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
dani_val
dani_val  •  30 Martie 2012, 14:34

....

blaustein
blaustein  •  30 Martie 2012, 11:05

Pai e doar un schimb de experienta sau vrea sa-i dea de tot la Ajax....?

raul4steaua
raul4steaua  •  30 Martie 2012, 08:12

Din ce am citit eu pe siteul Viitorului, ei se vor intoarce in Mai sa joace un meci sau doua de pregatire

Vezi toate comentariile (3)
Comentează