FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBALUL MIC

FOTO Copacul-fundaş :) Ciudăţenie pe terenul sintetic din Mureş: un stejar se află pe una dintre extremele gazonului

Copiii trebuie să +4   FOTO
Copiii trebuie să "dribleze" și copacul pentru a nu se accidenta

Articol de , - Publicat luni, 22 iunie 2015 00:00

Primarul Ioan Milăşan (PSD) spune că n-a tăiat copacul fiindcă e un simbol al comunităţii. Localnicii se miră de ce terenul, care a costat circa 18.000 de euro, n-a fost construit în altă parte.

Ciudăţeniile fotbalului românesc răzbat dinspre cele mai ascunse colţuri ale ţării. Undeva între Reghin şi Bistriţa, în judeţul Mureş, satul Tonciu oferă un exemplu cu care intră în topul bizareriilor sportive. Pe una dintre extremele terenului sintetic din localitate, construit în urmă cu circa doi ani, se ridică un copac semeţ, în interiorul spaţiului de joc!

"No, acuma mere să jucăm şi aşa!", se împacă puştii cu situaţia. "Şi-au mai julit unii nasul sau gleznele, că s-au ciocnit din elan de stejar, da' ce să facem, dacă aşa o hotărît dom' primar", se aude o altă voce din grupul de tineri strînşi să bată mingea sub tirul obiectivului foto.

Nocturna cu becuri "chioare"

Primarul Ioan Milăşan (PSD), care conduce destinele comunei Fărăgău din 2008, a explicat pentru ProTV că nu a fost tăiat copacul deoarece reprezintă un simbol al comunităţii, avînd o vechime de circa 150 de ani! "Ar fi putut să ia un teren în altă parte, da' aici, în vecini, am înţeles că e proprietatea urmaşilor unui fost grof şi or cerut prea mulţi bani", povesteşte un localnic.

Construcţia bazei ar fi costat 80.000 de lei, adică aproximativ 18.000 de euro. De jur-împrejur sînt montaţi 34 de stîlpi pentru iluminat, dar instalaţia nu mai funcţionează acum, fiindcă au dispărut fire, iar multe dintre dozele electrice plasate la nivelul solului sînt distruse.

"Şi-aşa de-abia se vedea noaptea, că au pus becuri ecologice, mai mult bîjbîiam! Dacă montau două-trei reflectoare puternice, era mai folositor şi probabil mai ieftin", zice unul dintre jucătorii de ocazie.

Groapa din dreptul careului

În plus, fiindcă una dintre laturile terenului se află pe marginea unui spaţiu mocirlos, covorul verde şi stîlpii au luat-o deja un pic la vale! În dreptul careului s-a creat o gaură în care pui liniştit un lighean.

"Cînd plouă sau ninge, se formează ditamai băltoaca înăuntru. Iar cînd mingea nimereşte în spaţiul respectiv sare ca din colţ de masă", spun copiii din Tonciu.

"O să pun nişte amortizoare de plastic în jurul copacului. Măsura o stabilesc acum! În două zile clarific situaţia"
Ioan Milăşan, primar Fărăgău, pentru ProTV

950de locuitori trăiesc în satul Tonciu, comuna Fărăgău: majoritatea sînt de etnie romă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
679566258843438
Ieremia Movila  •  22 Iunie 2015, 11:17

dati p[oza lade pretutindeni si luati un premiu pentru prostie

679566258843438
Ieremia Movila  •  22 Iunie 2015, 11:16

dati p[oza lade pretutindeni si luati un premiu pentru prostie

steaua1986forever
steaua1986forever  •  22 Iunie 2015, 11:12

Cand am vazut pozele cu mutrele 'jucatorilor' am crezut ca este vorba de un articol despre un teren sintetic din India.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează