FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC FARUL

FOTO Marica și-a prezentat proiectul la Farul: "Suntem o asociația sportivă non-profit cu trei membri!" » Când vrea să câștige Liga 1

FOTO: Ionuț Coma +2   FOTO
FOTO: Ionuț Coma

Articol de - Publicat sambata, 20 octombrie 2018 16:44

Ciprian Marica a preluat FC Farul și are un proiect extrem de îndrăzneț cu gruparea de pe Litoral. După ce a cumpărat brandul FC Farul în această vară, Ciprian Marica a ajuns la un acord cu suporterii și a preluat formația constănțeană din liga secundă.

Fostul internațional, școlit în management sportiv în Germania, și-a prezentat planul de a readuce gruparea de pe Litoral în elita fotbalului românesc în cadrul unei conferințe de presă, la care a fost însoțit managerul Ionel Dănciulescu și antrenorul Petre Grigoraș, dar și de noul său colaborator, Leonard Balint, care se va ocupa de imaginea clubului.

"Vrem ca 2018 să fie un nou început pentru FC Farul", a anunțat Marica, adăugând faptul că va susține FC Farul alte două persoane: "Suntem o asociația sportivă non-profit cu trei membri. Ceilalți nu sunt oameni de fotbal și nici nu sunt oameni implicați în politică. Se lucrează la organigramă, cu Adunarea Generală, Consiliul Director, pe care care o vom prezenta în curând". În acest moment, clubul este finanțat aproape în totalitate de fostul atacant, costurile ridicându-se la aproape 60.000 de euro lunar.

Titlul în 2023

Din cauza problemelor din această toamnă, când o parte dintre fanii implicați la SSC Farul au refuzat discuțiile cu Marica pentru preluarea clubului, echipa pregătită de Petre Grigoraș se află în subsolul clasamentului Ligii a 2-a, dar planurile pentru viitor sunt mai mult decât îndrăznețe. Pentru campionatul în curs, obiectivul este clasarea pe locurile 3-8, dar în sezonul viitor ținta clară este promovarea. După două sezoane de tranziție în prima ligă, vine marea provocare, implicarea în lupta pentru titlul de campioană sau cel puțin calificarea într-o cupă europeană.

"Ne dorim să facem performanță. Știm că este mult de muncă, dar suntem tineri, avem energie, iar Constanța merită o echipă de top. Vrem să ne implicăm în comunitate, vom face parteneriate cu instituțiile de învățământ, așteptăm să vină alături de noi autoritățile locale și toate firmele mari din județ", a spus Marica.

În paralel, se dorește și promovarea echipei secunde în Liga a 3-a și dezvoltarea Centrului de copii și juniori, care să ducă cel puțin 2-3 echipe în tururile de elită. În plus, printre proiecte se numără organizarea la Constanța a Cupei Orașelor-Port, deocamdată la nivel juvenil, fiind deschise discuțiile cu mai multe cluburi din străinătate, printre care Olimpique Marseille și Napoli.

Danciu nu se întoarce la Dinamo

Sosit de puțin timp la Constanța, Ionuț Dănciulescu a negat posibilitatea revenirii la Dinamo. "Am venit la Constanța cu inima deschisă și nu s-a pus probleme întoarcerii la Dinamo după ce a fost numit antrenor Mircea Rednic. Ciprian are un proiect serios și interesant, dar și acea nebunie, în sens pozitiv, de a se implica la un brand ca Farul. Se pare că se va naște o nouă echipă puternică", a explicat Danciu.

Lansarea noului proiect se va produce chiar înaintea meciului de mâine, cu FC Argeș, când va fi prezentat și noul logo, Farul Genovez, care se regăsește și pe actuala emblemă a SSC Farul. "Este o chestiune de timp până când echipa se va numi oficial FC Farul, avem actele depuse la Judecătorie", a dezvăluit Marica.

"Am tot respectul pentru suporteri, care au fost alături de echipă în cele mai grele momente și nu au lăsat-o să moară. La început au fost probleme din cauza unei comunicări defectuoase. Sau cu cine nu trebuia" Ciprian Marica

"FC Farul înseamnă mai mult decât fotbal. Este un vector de imagine pentru orașul Constanța la nivel național" Ciprian Marica

"Am o relație de respect cu Gică Hagi, este una dintre legendele care au jucat la FC Farul. Idolul meu, în copilărie purtam tricou cu numele său pe spate. A ajutat mult Farul, cu jucători, a pus și stadionul la dispoziție" Ciprian Marica

"Constanța merită un stadion nou, care să fie un punct de atracție. Arena a fost preluată de curând de Primărie și le mulțumim că am putut să revenim acasă. Ni s-a pus la dispoziție gratuit" Ciprian Marica 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  20 Octombrie 2018, 17:57

Bai marica lasa liga1 in pace ca o sa castigi.pe noi fanii ne intereseaza cand castigam ucl

Vezi toate comentariile (1)
Comentează