FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - BACĂU 3-2

FOTO Meci cu de toate între Universitatea Cluj și codașa Ligii a 2-a » Adrian Falub, schimb de replici cu fanii: "Vă aștept după meciul cu Argeșul, vă dau și o bere!"

FOTO: Raymond Fustos +3   FOTO
FOTO: Raymond Fustos

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2018 20:32

Cotată cu șanse minime în disputa de la Cluj, Aerostar Bacău și-a vândut scump pielea, pierzând la limită în fața Universității Cluj, 3-2, în ultima partidă din etapa a 6-a a ligii secunde.

După festivalul de goluri de la Târgu-Jiu dintre Pandurii și Farul Constanța, 5-3, respectiv spectacolul de la Timișoara dintre ASU Politehnica și FC Argeș, 2-3, Universitatea Cluj și Aerostar Bacău au pus cireașa pe tort în această rundă bogată în scoruri-fluviu. Cu un singur punct în acest debut de sezon dezamăgitor, băcăuanii au cedat cu greu în fața unei trupe clujene hotărâtă să lege a doua victorie consecutivă după un start ezitant în Liga a 2-a.

Debut fulminant, erori ca în curtea școlii

Nici n-a început bine partida și Aerostar s-a văzut condusă încă din minutul 5, după o gafă ca la juniori în centrul defensivei. Preluare prea largă a ezitantului Ichim la centrarea lui Sepsi, iar Gavra îi "suflă" balonul și îl învinge pe Hărăguță cu un șut simplu din 6 metri (5'). Același Gavra ratează o ocazie bună de a majora diferența, însă execuția sa din marginea careului trece puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții adverse (13').

Au punctat însă elevii lui Cristi Popovici, care au restabilit egalitatea prin Valentin Buhăcianu în urma unei faze de cascadorii râsului în apărarea "studenților" (26'). Treziți din amorțeală, "șepcile roșii" au revenit imediat în avantaj, Kofi Twumasi bifând primul gol în tricoul Universității cu un șut nemilos la colțul lung după o ratare uriașă în prealabil a lui Abrudan (29'). În ciuda rezultatului de pe tabelă, jocul alb-negrilor nu strălucește, iar Adrian Falub, tensionat pe durata întregii partide de altfel, se contrează la pauză cu un critic din tribună.

Gafele uluitoare uitate de un "eurogol" fascinant

După un debut palid de repriză secundă, Dorin Goga semnează prima ocazie, însă șutul său este respins în doi timpi de Hărăguță (60'). Ratarea partidei i-a aparținut însă lui Buhăcianu care, scăpat singur cu Dur-Bozoancă după o pasă eronată a lui Takacs spre propriul portar, s-a încurcat în balon, iar Sahru, lăsat singur-singurel secunde bune de fundașii lui Falub, a tras cu mult peste poartă dintr-o poziție ideală (62').

După ce era să-și îngroape echipa, Rareș Takacs și-a luat revanșa în stil de zile mari, reușind un gol superb cu un șut năprasnic de la 25 de metri sub bara transversală (76'). Dumitrescu putea majora imediat diferența, însă a tras nonșalant dintr-o poziție ideală după un contraatac reușit al clujenilor. Au marcat însă din nou oaspeții prin Vraciu care, după un penalty refuzat în prima repriză de centralul Mircea Ardelean, a transformat simplu lovitura de pedeapsă acordată acum la un henț al lui Kofi Twumasi (86').

"Suntem în cursă pentru promovare, chiar dacă nu am făcut-o într-un mod spectaculos. Importantă este victoria, te promovează punctele, nu soectacolul! Nu mi-e frică de meciurile următoare, mi-a fost teamă mai degrabă de partidele cu echipele considerate inferioare. Alexandru Coman e un jucător care a evoluat titular pentru Hermannstadt în Liga 1, vom vedea cum ne va ajuta" Adrian Falub

În urma acestei victorii, Universitatea Cluj adună 12 puncte și se află pe locul 5 în clasament, în timp ce Aerostar rămâne pe ultima poziție, cu un singur punct în 6 etape! În runda cu numărul 7 Universitatea Cluj va înfrunta în Trivale Argeșul lui Emil Săndoi, în timp ce Aerostar va primi vizita celor de la Luceafărul Oradea.

"Urecheat" de fani :)

Adrian Falub, tehnicianul clujenilor, a avut un schimb savuros de replici cu fanii nemulțumiți de maniera în care au venit cele 3 puncte: "V-ați obișnuit doar cu 5-0, v-ați obișnuit prost! Trebuie puțină suferință! Am bătut, ce doriți mai mult de atât? Vă aștept după meciul cu Argeșul, vă dau și o bere!"

Universitatea Cluj 3-2 Aerostar Bacău (2-1)

Marcatori: Cr. Gavra 6' (șut simplu la colțul lung din centrul careului mic), K. Twumasi 29' (șut violent din marginea careului după o ratare din 6 metri a lui Abrudan), R. Takacs 76' (șut splendid din afara careului sub transversală) / V. Buhăcianu 26' (a împins mingea în poarta goală după o eroare în lanț în defensiva clujeană), C. Vraciu 86' (a transformat penalty-ul acordat la un henț al lui Twumasi cu un șut în stânga lui Dur-Bozoancă)
Cartonașe galbene: R. Takacs 79', K. Twumasi 85' / Buhăcianu 61'
Arbitri: Mircea Ardelean, Casian Băla (ambii Arad), Călin Cimponeriu (Lugoj), Alexandru Dan Gornic (Arad)
Observatori: Dan Jiga (Bistrița), Mihai Țîră (Alba Iulia)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 3.020

Universitatea Cluj (4-3-3)
C. Dur-Bozoancă - R. Takacs, A. Cordoș, O. Abrudan, L. Sepsi (C. Taub 66) - K. Twumasi, D. Dumitrescu, G. Giurgiu (cpt.) - D. Goga (O. Ursu 70), Cr. Gavra, D. Hordouan (T. Căpușă 84)
Rezerve: C. Albuț, R. Greu, Cr. Ene, M. Coman
Antrenor: Adrian Falub

Aerostar Bacău (4-3-2-1)
A. Hărăguță - B. Ardei, A. Mutu, V. Mihăeș (cpt., C. Căinari 78), A. Ichim, V. Chirilescu, I. Chirilă (R. Adăscăliței 74), A. Sahru, Adr. Hurdubei (A. Pavel 69), C. Vraciu, V. Buhăcianu
Rezerve: Fl. Muntean, D. Muntean, I. Mihălăchioaie, A. Florescu
Antrenor: Cristian Popovici

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează