FOTBAL  »  LIGA 2  »  POVESTE

Jucător în L3, antrenor în L4 » Cazul neobișnuit al unui fotbalist român

foto: Bogdan Bălaș, GSP
foto: Bogdan Bălaș, GSP

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2017 10:00

Șerban Moraru joacă la FC Hărman, în al treilea eșalon al țării, dar în această vară a devenit “principal” la Colțea, echipă de Liga 4 din Brașov.

Povestea e simplă și începe așa. "Mi-am dorit foarte mult să antrenez. Am fost contactat de cei de la Colţea la recomandarea lui Mugurel Buga. Am făcut cursurile de antrenor, am 31 de ani şi cred că era momentul să fac pasul. Aici este un club care este foarte bine pus la punct la nivel de copii şi juniori şi voi încerca să promovez cât mai mulţi tineri în echipa de seniori. Îmi doresc să fac lucrurile foarte bine şi să îmi încep cariera de antrenor cu dreptul", spune Moraru, noul antrenor din L4 al Colţea 1920 Braşov, echipă revenită după doi ani de "Onoare".

Debutul lui Moraru pe banca tehnică s-a produs într-un joc amical cu Petrolul, echipa sa făcând față "lupilor" într-o repriză de 60 de minute, terminată egal, 1-1. "A fost puțin ciudat fiindcă nu am fost obișnuit să dau indicații jucătorilor atunci când stăteam pe bancă. Dar trebuie să învăț să îi coordonez pe băieți de acolo. Mă bucur că m-am făcut înțeles de la primul joc și chiar a fost puțin surprinzător rezultatul".

bmb 9678

Nu renunță la cariera de fotbalist

Însă pentru "Șeri" prioritară rămâne și cariera de jucător și după ce a ratat accederea în Liga a 2-a, în tricoul Hărmanului, în ultima secundă a sezonului trecut, speră să reușească în acest an promovarea. Moraru a evoluat în carieră pentru Rapid, Vaslui, Astra, Ceahlăul, Bihor Oradea, FC Brașov și AFC Hărman, dar acum se focusează pe cariera de lider de pe bancă al echipei. "Nu pot spune că am un antrenor preferat. Poate jucători de fotbal ți-aș da vreo două, trei nume, dar un antrenor preferat chiar nu am! Evident că toți îi au în cap pe cei mai buni de la momentul acesta. Degeaba vrei să joci un stil anume dacă tu nu ai jucători care să se plieze pe stilul pe care îl ceri tu. Cred că cei mai buni antrenori sunt aceia care știu să treacă ușor de la un sistem la altul și de la un adversar la altul". 

"Ca antrenor mi-ar plăcea un fotbal frumos. Ofensiv când e cazul, defensiv la nevoie. O să cer mereu jucătorilor mei să caute mingea, să aibă inițiativa în joc. Vrem un fotbal în care ceilalți să joace după stilul nostru și nu invers"
Șerban Moraru

Secunzii, debutanți și ei

La Colțea, Moraru va fi ajutat de Marius Babeiu (30 ani), căpitanul echipei, şi de Marius Nicodim (34 ani), proaspăta achiziţie a formaţiei braşovene, fost jucător la FC Botoșani, Gloria Buzău, Corona Brașov și Victoria Brănești. "Mă aflu într-o postură nouă, cea de antrenor secund, şi sper să facem lucruri frumoase aici. Îmi doresc să terminăm între primele patru echipe ale seriei şi vreau să jucăm un fotbal frumos! Sper ca prin experienţa noastră să-i ajutăm pe tinerii de aici, din club, care sunt foarte talentaţi. Cum în acest an în serie sunt și echipa suporterilor - AS "SR", dar și Steagu Roşu, cred că vor fi nişte meciuri extrem de tari în liga a patra", a declarat Nicodim. 

Inspiraţi din experienţa lui Hoffenheim

Ciprian Jurubescu, președintele lui Colțea, explică numirea lui Moraru: "Am ales să dăm credit unui antrenor tânăr. Dacă cei de la Hoffenheim au avut curajul să pună pe banca tehnică, în Budesliga, un antrenor de 30 de ani, noi de ce să nu avem curaj să scoatem pe piaţă un antrenor de 31 de ani la liga a patra? Am mare încredere în Şerban, se va putea baza pe tot sprijinul clubului nostru şi sunt convins că va face o treabă bună. Îşi doreşte să antreneze, îşi doreşte să progreseze şi asta ne dorim şi noi. Vom merge în continuare pe un nucleu de 14-15 jucători cu experienţă, cărora li se vor adăuga juniorii clubului nostru. Avem ca obiectiv să jucăm un fotbal frumos şi să atragem din nou lumea pe stadioanele din Braşov". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează