FOTBAL  »  LIGA 2  »  DRAMĂ

Momente teribile pentru un fotbalist de legendă al Farului: după epilepsie, a mai primit o veste zguduitoare

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2018 10:55

Gazeta l-a descoperit în urmă cu doi ani în Vaslui pe Ioan Anton, fostul portar al celor de la Farul, care s-a retras din activitate la 30 de ani din cauza unui accident de circulație.

"Am fost la o petrecere, am băut bere, vin. Când să plecăm, ne-am suit la Eugen Neagoe în mașină. Cu 500 de metri înainte de casă a intrat în pom. Am avut fractură de femur și traumatism cranian. Am stat o săptămână în comă", sună povestea de viață a lui Anton. Dar asta nu e tot. "În 2012 mi-au găsit epilepsie, probabil tot de la accident".

Acum problemele l-au lovit din nou pe fostul portar. În vârstă de 55 ani, Anton a aflat în urma unui control că are cancer laringian. "Ce să fac, domnule, ce să mai sun, ce să mai zic? Sunt supărat! Fac zeci de drumuri între Vaslui și Iași, sunt vai de capul meu! Am două luni de când mi-au descoperit cancerul...

Am stat internat la Institutul Regional de Oncologie de la Iași. Am început aici tratamentul, fac chimioterapie și radiochimioterapie. M-am săturat de spitale, de pastile și medicamente, dar ce să fac? O iau de la capăt și sper să mai câștig o bătălie", spune Anton.

Aflând de problemele cu care se confruntă, suporterii celor de la Farul au sărit din nou în ajutorul fostului portar. Așa cum s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, când i-au dat o sumă de bani și l-au chemat la Constanța. Iar azi, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Constanța va avea loc un meci de fotbal al legendelor de la Farul.

Toți banii din bilete vor fi donați lui Anton, prețul unui tichet fiind de 10 lei. "Suporterii trebuie să fie alături de noi ca să-l ajutăm pe omul care a făcut ceva pentru Farul. Trece prin clipe grele în viață și trebuie să îl ajutăm cu tot ce putem", a declarat Tiberiu Curt, managerul SSC Farul. 

"Suporterii Farului s-au purtat exemplar cu mine și le mulțumesc pentru tot ajutorul! Duminică voi ajunge la Constanța, să mai am și eu unele momente de fericire. Trebuie să mă rog la Dumnezeu ca totul să se termine cu bine" Ioan Anton, fost portar Farul

40 de foști jucătorivor participa la evenimentul de duminică seară, printre care Petre Grigoraș, Vasilică Cristocea, Cosmin Pașcovici, Adrian Pitu, Dennis Șerban, Dorel Zaharia sau Stelian Carabaș

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
almaviva
almaviva  •  11 Martie 2018, 18:49

Frumos gestul suporterilor! Respect!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează