FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROBLEME

Șoc în Oltenia » Stadion nou, dispare echipa! Nu mai există surse de finanțare care să acopere găurile uriașe

Stadionul Pandurilor
Stadionul Pandurilor

Articol de - Publicat sambata, 09 iunie 2018 08:48

Arena nouă din Târgu Jiu va putea fi folosită peste trei luni și jumătate, doar că nu se știe cine va mai juca acolo întrucât Pandurii e aproape de faliment, deși tocmai a scăpat de retrogradarea în ”C”.

Pandurii nu aveau stadion când jucau în grupele Europa League, acum li se construiește arenă, dar dispar din fotbal. Clubul e în insolvență și continuă să acumuleze datorii și în afara celor pe care și le-a asumat deja în planul de reorganizare. Conducerea se așteaptă să apară în curând cereri de falimentare a societății, din partea creditorilor nou-apăruți.

Echipa e pe ducă

Surse de finanțare care să acopere găurile uriașe nu mai există. De când au picat din prima ligă, Pandurii au fost debranșați de la drepturile TV și nici statul nu mai investește în echipă. Oltenii s-au salvat la limită de la retrogradarea din "B" în "C", dar președintele care fusese angajat pentru misiunea asta a demisionat imediat după ultima etapă, speriat de condițiile dezastruoase în care își desfășura activitatea. E vorba despre Emil Dică, fostul mijlocaș de la FC Argeș, Rapid și CFR Cluj.

Dică a preferat să plece, deși nu avea vreo ofertă din partea altui club. Puțini jucători mai există la Pandurii, cei mai mulți dintre cei care au participat la sezonul trecut sunt la finalul contractelor și nu vor să se mai întoarcă în Târgu Jiu, după ce s-au certat cu Marin Condescu pe primele pentru salvare. Ar trebui alcătuit un lot nou, doar că nu e clar pentru ce, din moment ce clubul pare să-și trăiască ultimele clipe.

Stadionul e gata de inaugurare

Sunt șanse mari ca dispariția echipei să coincidă cu deschiderea arenei noi, de 12.385 de locuri. Stadionul a costat 22 de milioane de euro, are parcare subterană, hotel cu 30 de camere, pistă de atletism nou-nouță, două tabele de marcaj, tribune acoperite complet. Plus zonă de shopping sub tribuna oficială. Doar zona cu magazine ar putea fi folosită, din moment ce în oraș nu ar mai exista nicio echipă de fotbal.

4
luni ar mai fi până la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. În oraș mai circulă și varianta ca arena să fie deschisă pe 1 decembrie, la Centenarul Unirii, mai ales dacă Pandurii n-ar impune inaugurarea mai devreme

2
e locul cel mai bun pe care l-a ocupat Pandurii în prima ligă. Gorjenii au fost vicecampioni în 2015, sub Steaua, și s-au calificat în grupele Europa League după ce au eliminat-o pe Braga în play-off

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
zecs93
zecs93  •  10 Iunie 2018, 16:17

Ar putea face o echipa clona cum e si in craiova csu, cum e si la bucuresti fcsb in loc de steaua, se pot numi pandurii lignitu jiu !!!

10209355191619210
Dani Dany  •  10 Iunie 2018, 11:51

Romania lui pacala...:)))

ucv1948
ucv1948  •  09 Iunie 2018, 22:10

Bravooooo Simonaaaaaaa !!!!!!!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează