FOTBAL  »  LIGA 2  »  REORGANIZARE

Un club de tradiție din fotbalul românesc e salvat de doctorul echipei! "Mă bucur că am putut da o mână de ajutor"

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2016 12:02

După ce Tribunalul a amânat decizia de a declara falimentul lui FC Brașov până pe 6 aprilie, sub Tâmpa a apărut o rază de speranță.

Aceasta vine tocmai de la doctorul echipei, care este reprezentantul unor investitori italieni care ar dori să finanțeze clubul și chiar a preluat prerogativele președintelui Consiliului de Administrație al clubului!

"M-am născut cu FCM Brașov, am copilărit aici în cartier și veneam la meciuri urcându-mă în plopii de lângă stadion, pentru că în tribune nu mai era loc. Cei mai bătrâni știu despre ce vorbesc. Mă bucur că am avut ocazia să dau o mână de ajutor în acest moment greu", a declarat medicul Gheorghe Popa.

Acesta a precizat că echipa va funcționa din fondurile proprii în aceste zile, când are de disputat un joc amical la Târgoviște, pentru ca de luni italienii să asigure cheltuielile necesare supraviețuirii. Se pare că Finanțele, principalul creditor al clubului, au fost de acord cu întocmirea unui nou plan de reorganizare.

"Nemulțumirea lor era faptul că după planul respins în această săptămână ei ar fi primit ultimii banii datorați. În noile condiții, probabil va fi acordat un nou termen, după cel din 6 aprilie. Sunt zero șanse pentru faliment", a mai spus Popa.

Investitorii italieni sunt dispuși să scoată din buzunar aproximativ 500.000 de euro pentru ca FC Brașov să supraviețuiască și să își îndeplineasca obiectivul imediat, acela de a promova în Liga I. În paralel, se va face un plan de bătaie lungă pentru plata datoriilor de 7 milioane de euro și preluarea acțiunilor. Se pare că dacă planul italienilor va reuși, lângă echipă ar putea veni mai mulți factori care să susțină bugetul clubului, inclusiv autoritățile locale.

"Va fi numit un alt administrator judiciar, probabil", a mai precizat Popa, care a spus ca va rămâne în organigramă și ca medic, meserie pe care o practică de 32 de ani.

Staff-ul tehnic și jucătorii își continuă astfel activitatea în perioada următoare, sperând într-o repunere pe linia de plutire a "corabiei". Noul președinte interimar al lui FC Brașov a declarat că ar mai fi nevoie de 3-4 fotbaliști de valoare la echipă, neexcluzând varianta unor transferuri din ligile inferioare italiene, poate chiar Serie B.

"Am crezut, după ziua de marți, că o să murim, dar se pare că salvarea vine chiar de la doctor" Romeo Pascu, președintele onorific.

"Dacă noua conducere mă va păstra, voi rămâne în funcție, iar dacă nu, voi ajuta echipa cu ce pot, așa cum am făcut-o în ultimii 10 ani. Invit și alți oameni care pot face asta să îmi urmeze exemplul" Vasile Dochița, director general

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
caminero
caminero  •  20 Februarie 2016, 01:02

Doctorul, ă? Îmi aduc aminte de un caz mediatizat acu mai mult de 10 ani, despre FC Baia Mare, unde tot doctorul (care era însă italian get-beget) a vrut să salveze echipa de la faliment și le-a zis șefilor "Daí-,i m,ie 20.000 de dolari și mă duc și vi-l aduc din ITalia pe DelVaqcchio, simbol al Romei, să-l punem președinte de onoare. și cu conexiunile lui în Italia p să facem și o să dregem..." Firește, omul a fugit cu banii pare-mi-se ... nu mai știu finalul poveștii ... poate e vreun băimărean p-aci să dea detalii ...

898973950222914
Cornel Fioreanu  •  20 Februarie 2016, 00:41

multumesc tuturor ce au un gind bun pentru steagu!

chris_bu67
chris_bu67  •  19 Februarie 2016, 18:52

Ar fi mare păcat ca acest frumos club F.C.Brașov să dispară,e prea mult.Mă contrariază oarecum prezențe în liga1 precum Chiajna,Voluntari,Otopeni,Brănești și cine știe câte or mai apărea,iar echipele de tradiție din marile orașe să dispară pe capete.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează