FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

VIDEO+FOTO Sărbătoare nebună după promovarea lui U Cluj + Ardelenii au făcut primele transferuri pentru Liga 2

Petrecerea de pe gazon s-a mutat în vestiar și-a fost udată cu multă șampanie // Foto: sportpictures.eu +8   FOTO
Petrecerea de pe gazon s-a mutat în vestiar și-a fost udată cu multă șampanie // Foto: sportpictures.eu

Articol de , - Publicat luni, 07 mai 2018 10:35

6.000 de fani au sărbătorit, ieri, la Cluj, promovarea matematică a Universității după un meci fără emoții în fața echipei secunde din Mediaș, 7-0.

Cluj Arena e un furnicar! Mii de suporteri s-au strâns în curtea stadionului cu steaguri și eșarfe și cântă pentru Universitatea. E meciul care le poate aduce clujenilor promovarea matematică în Liga 2, iar adversarul nu-i sperie deloc, Gaz Metan II. Gazdele au marcat încă din minutul 8. Fiesta din exterior a început și pe stadion, iar galeria nu a tăcut o secundă. La pauză era deja 4-0.

"Studenții" au mai punctat de 3 ori și în partea a doua, iar cei peste 6.000 de fani au intrat pe gazonul de pe Cluj Arena și i-au aruncat în sus pe jucătorii lui Adrian Falub. "Ce m-aș face eu, ce te-ai face tu, dacă n-ar fi U?!", cântau la unison fanii și fotbaliștii, în frunte cu George Florescu, care abia așteaptă începerea sezonului din liga secundă.

"Liga 2 la anul o să fie o forță!"

"E un sentiment așa de mișto! M-am întors acasă cu gândul să promovăm și-am făcut-o la pas. E o bucurie imensă în oraș și în rândul suporterilor pentru că aici fotbalul nu a murit și nu va muri niciodată! Voi rămâne la Cluj, nu voi pleca de la echipă! La anul, Liga 2 o să fie o adevărată forță, cu echipe puternice, de tradiție! Fotbalul românesc trăiește, iar noi suntem bucuroși că facem parte din el", spune mijlocașul de 33 de ani.

În cele 24 de meciuri jucate în acest sezon, Universitatea a înregistrat 20 de victorii, două egaluri şi două înfrângeri, fiind prima formație din Liga 3 care obține matematic promovarea. 

"M-am întors la U ca să ajungem în Liga 1. Am plecat din Liga 4, am făcut o oprire în Liga 3, dar acum suntem acolo unde ne doream. O să fie foarte greu la anul, o să fie o Liga a 2-a a echipelor de tradiție. Dar vrem încă o promovare!" Gabriel Giurgiu, mijlocaș U Cluj

MUTĂRI

Au făcut primele transferuri!

Odată cu promovarea în L2, oficialii din Cluj deja se gândesc la lista de transferuri pentru sezonul viitor. Primele nume deja acontate vin de la ASU Poli Timișoara. Ziua de Cluj susține că "șepcile roșii" au obținut semnătura portarului Cosmin Dur-Bozoancă și a fundașului lateral Carol Taub.

"Lucrăm la bugetul pentru sezonul viitor, unul care să ofere echipei condițiile financiare și materiale pentru a promova în Liga 1", a spus Radu Constantea, președintele clujenilor. Dur-Bozoancă (20 de ani) a jucat în 24 de meciuri în acest sezon de Liga a 2-a, în timp ce Taub (25 de ani) are 4 goluri în 27 de partide. 

16 cosmin dur
Cosmin Dur // Foto: Titusemanuel.ro

Citește și:  EXCLUSIV Cornel Dinu propune un jucător din Liga a 3-a la Dinamo: "E în primii 5 din România"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  07 Mai 2018, 15:39

U-simbolul unor inimi romanesti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează