FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

10 motive pentru care Viitorul merita mai mulți jucători la națională » Comunicatul emis de echipa lui Hagi

Articol de GSP - Publicat luni, 14 mai 2018 17:28

În urmă cu două zile Gică Hagi a avut un discurs extrem de dur la adresa selecționerului Cosmin Contra, după ce Ianis Hagi n-a fost selecționat pentru prima reprezentativă.

Astăzi, pe site-ul oficial al Viitorului a apărut un comunicat de presă în care erau trecute mai multe motive pentru care campioana României ar fi meritat să aibă mai mult de un jucător la lotul național. Totodată, oficialii Viitorului îl asigură pe Contra de tot sprijinul lor.

Comunicatul Viitorului:

Referitor la convocările / selecția la lotul național de seniori pentru cele două partide amicale cu Chile (31 mai) și Finlanda (5 iunie).

1. Ieșirea publică a managerului FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a fost dură pentru faptul că nu înțelege de ce clubul nostru a avut numai un jucător convocat la lotul național (n.r. Alexandru Cicâldău) din totalul celor 28 de jucători selecționați.

Echipa noastră a fost una dintre cele mai bune din Liga 1 în ultimii doi ani competiționali. Din acest motiv, considerăm că meritau mai mulți jucători ai clubului nostru să fie convocați la echipa națională.

Argumentele noastre sunt:

  • Suntem campionii României
  • Ne-am calificat trei ani la rând în play-off-ul Ligii 1
  • Ocupăm locul 3 în play-off
  • Jucătorii folosiți de noi sunt în proporție de 95% români
  • Suntem echipa cu cele mai multe goluri înscrise în play-off (13), chiar dacă media de vârstă este de doar 21,6 ani
  • Echipa noastră a contribuit la realizarea celui mai frumos meci al sezonului (după acel meci, selecționerul a declarat că va convoca 6-7 jucători)
  • Avem jucători foarte tineri, într-o formă foarte bună și în acest play-off, născuți în 1999 (Băluță, Mățan și Drăguș)
  • Avem cel mai decisiv tânăr jucător din acest an, perioada februarie-mai (6 goluri și 4 pase decisive)
  • Avem cel mai polivalent jucător din Liga 1, cu un randament foarte bun pe toate cele trei posturi (fundaș, mijlocaș, atacant)
  • Avem jucători într-o formă foarte bună, conform statisticii InStat

2. Selecția - un aspect important pentru a deveni cel mai bun (lucru învățat de Gheorghe Hagi de la cei mai buni).

Pentru noi, selecția jucătorului stă la baza construcției / formării unei echipe puternice care să obțină performanțe la cel mai înalt nivel (calificări la turnee finale). Chiar dacă domnul Gheorghe Hagi a folosit în expunerea sa cuvântul “interese“, acest cuvânt este utilizat frecvent în lumea fotbalului de către manageri, conducători, moderatori, ziariști, suporteri, ș.a.m.d. Avem speranța că la loturile naționale există interesul de a fi selectați cei mai în formă jucători care provin de la cele mai în formă echipe, astfel încât să avem șansa atingerii obiectivului de a ne califica la turneele de elită, europene și mondiale.

PS: A fi antrenor al echipelor naționale ale României reprezintă o responsabilitate foarte mare, care creează totodată o presiune enormă, iar cel care știe să lucreze sub presiune va deveni câștigător!!! Succes Cosmine, ție, staff-ului tău și loturilor naționale! Oricând îți stăm la dispoziție dacă crezi că prezentăm interes!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
1668012466755844
Cornel Burcea  •  15 Mai 2018, 12:15

Apoi unde a jucat Ianis si unde este capitan Gica te faci de ras. De ce nu te iei de Deniro,Alpacino s-a o distribuie si pe Chira intrun mega film

1668012466755844
Cornel Burcea  •  15 Mai 2018, 12:11

Si eu am 10 motive contra la cele ale voastre acm catva ani a ramas in liga datorita faptului ca Steaua si Dinamo a cedat punctele iar in anul cand s-a castigat campionatul in primul rand meciul cu Voluntari furaciune pe fata apoi cate meciuri s-a jucat in superioritate si cate de 11m false iar nu in ultimul rand ne face-ti de ras in europa nu cum comenteaza Bivolaru am jucat mai bine dar am luat 5 doar 5 . Gura mica trsorilor ca nici copii nu sant crescuti de voi ei vin pt ca este o rampa

popescu_ion007
popescu_ion007  •  14 Mai 2018, 20:05

Ce se intimpla daca Ianis nu ar fi Marcat cu iasiul ?? Sa nu uitam ca initial s-a dat Galben , dupa care , Parca simtind ce va urma, arbitrul a scos rosu !!!! Gica vrea sa retraiasca prin baìatul sau, sa fie mare de foarte tinar. Dar hai sa ne uitam la cei doi:: tatal a fost si este un General, fiul este si va fi doaŕ sergeant. El merge bine sub comanda generalului. Si sa nu uite hagì ca el nu a ajuns Inca in vŕeo cupa Europeana, cu toate ca I s-a pus in brate un titlu, deci cel mai favorabil culoar posibil. Cum se simt oare ceilalti antrenori sau patroni de Cluburi? Cei care nu au tupeul sa iasa in fata... mai ales ca atotputernicul burleanu l-a atacat fatis pe becali pentru ca ar fi incercat cindva sa propuna jucatori la nationala. Acelasi burleanu, proaspat auto-reales, e mai mult decit intelegator fata de of-ul majestatii sale, Dar simtindu-se cu musca pe caciula declara cinic:: cum ca nu intervine la selectioner...nici nu e Nevoie, e stoichita pentru asta!!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează