FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

3 atuuri pentru Oli » Care sînt principalele argumente ce-l indică pe Cosmin Olăroiu drept viitor selecţioner

Articol de - Publicat sambata, 18 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 octombrie 2014 23:08

Fostul antrenor al Stelei, 45 ani, e agreat de conducerea Federaţiei, ar avea şansa de a face performanţă într-un mediu vizibil şi nu ar pune suma primită de la FRF pe primul loc.

"Am discutat cu Olăroiu şi mi-a spus că renunţă la bani, renunţă la tot pentru echipa naţională!". Declaraţia lui Gino Iorgulescu, preşedinte LPF şi prim-vicepreşedinte FRF, a fost publicată ieri de agenţia Mediafax şi se pliază perfect pe drumul ales de conducerea Federaţiei.

Unul care s-ar încheia ideal pentru "federali" cu semnătura fostului antrenor al Stelei, chiar şi dacă finişul ar fi la anul, cu Anghel Iordănescu drept interimar la final de 2014. Iată principalele atuuri pe care le are actualul antrenor al lui Al Ahli:

1. Agreat de conducere
Nu doar declaraţia făcută de Iorgulescu arată relaţia strînsă între cei doi. Oli şi Gino au colaborat ani de zile la FC Naţional, club care a fost aproape să ia şi titlul cu cei doi la timonă. Mai mult, perechea a deschis şi afaceri împreună, cea mai cunoscută fiind reţeaua de restaurante Trattoria "Il Calcio". În plus, Olăroiu este agreat de preşedintele Răzvan Burleanu şi de secretarul general al Federaţiei, Gheorghe Chivorchian.

2. Îşi deschide portiţa spre Occident
Deşi este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori autohtoni, avînd 12 trofee cîştigate cu 5 echipe, majoritatea (10) au fost cucerite în lumea arabă. Care înglobează o treime din totalul carierei sale pe banca tehnică! Unicul moment în care Olăroiu s-a făcut remarcat în Europa a fost semifinala Cupei UEFA, cînd acesta antrena Steaua şi a fost oprit de Middlesbrough (1-0, 2-4).

3. Banii nu sînt o problemă
Considerat de presa Orientului Mijlociu drept "cel mai de succes antrenor din lumea arabă", Cosmin Olăroiu a fost cap de afiş în ziarul Aleqt la mijlocul anului curent: ziariştii din Golf au estimat cîştigurile sale în ultimii patru ani la 15 milioane de euro. Doar din salariu, fără prime din partea şeicilor! Sursele Gazetei completează: "Nu ar fi o tragedie pentru el să primească un salariu mai mic decît la Al Ahli". Acolo unde primeşte o sumă însemnată, 4 milioane de euro!

Şi şeicii trag de el
Marea problemă este acceptul clubului Al Ahli. Conducătorii din Dubai au cîştigat cu Oli primul titlu după 5 ani de pauză şi ar dori să-l păstreze pe Olăroiu. Surse din lumea arabă susţin că antrenorul i-a asigurat adesea pe conducători, fani şi jurnalişti că va rămîne la echipă pînă la finalul contractului. Asta deşi echipa scîrţîie în acest start de campionat: e abia pe locul 5, are doar două victorii din primele 5 partide şi distanţa faţă de liderul Al Wahda s-a mărit la 5 puncte!

"Bursucul" are clauză pentru "naţională"
Un alt personaj aflat în ultima săptămînă pe lista pentru echipa naţională, Dan Petrescu, nu e tocmai agreat de conducerea FRF, unicul său aliat din actuala gardă fiind Anghel Iordănescu. Însă are un mare avantaj! Sursele Gazetei vorbesc despre o clauză pe care fostul tehnician al Unirii Urziceni o are cu Al Arabi, trupa din Qatar unde se află din luna iunie: "I-au inclus în contract o dispoziţie specială prin care, dacă primeşte o ofertă de la Federaţie, poate pleca gratis. Fără ca FRF să plătească vreun ban pentru clauza de reziliere!".

Contra: "Aş veni, dar în anumite condiţii"
Aflat pe lista potenţialilor succesori ai lui Piţurcă, antrenorul lui Getafe, Cosmin Contra, recunoaşte că l-ar tenta să preia conducerea echipei naţionale: "Aş veni, dar în primul rînd ar trebui să existe o discuţie cu preşedintele FRF sau cu un împuternicit al dînsului. Să facă un drum la Madrid, să discutăm eventualele detalii. Ce condiţii propune Federaţia, ce aş solicita eu, plus că mai e în discuţie şi a treia parte, clubul cu care sînt acum sub contract. Dincolo de temele financiare, aş agrea să lucrez doar cu staff-ul complet propus de mine". A completat la DolceSport: "Este exclus să devin secundul lui Iordănescu. N-aş lăsa Spania ca să fiu secund la «naţională»".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
andytheblue
andytheblue  •  18 Octombrie 2014, 23:29
Postat de simo_hayha pe 18 Octombrie 2014, 20:05

semifinala de cupa UEFA nu-i apartine in totalitate. si stim cu totii ce bine a gestionat semifinala aia... Parerea mea este ca sunt alti antrenori mai titrati decat Olaroiu care merita sa fie selectioneri.

parerea ta este egala cu zero ! esti nul !!!

iulian099
iulian099  •  18 Octombrie 2014, 21:30
Postat de simo_hayha pe 18 Octombrie 2014, 20:05

semifinala de cupa UEFA nu-i apartine in totalitate. si stim cu totii ce bine a gestionat semifinala aia... Parerea mea este ca sunt alti antrenori mai titrati decat Olaroiu care merita sa fie selectioneri.

Da dar nu in Romania si nu vin sub 5 milioane de euro salar :))

simo_hayha
simo_hayha  •  18 Octombrie 2014, 20:05
Postat de iulian099 pe 18 Octombrie 2014, 19:07

Pt ca trebuia sa ia titlul cu o echipa ca fc national, un fel de gaz metan azi. Pt ca dupa s-a dus la Steaua, a castigat campionatul, semifinala de Cupa Uefa si prima calificare din 10 ani in UCL. Dupa a plecat la arabi unde a facut treaba peste tot pe unde a fost, fiind campion in fiecare an aproape. S-a intors la Steaua cand echipa era la pamant pt 2 luni , castigand mai toate meciurile si Cupa Romaniei. Intors in Arabia iar a castigat campionate peste campionate. Piturca merge intr-o zona unde Olaroiu e tata lor si lasa nationala pt bani. Olaroiu ar lasa banii pe nationala.

semifinala de cupa UEFA nu-i apartine in totalitate. si stim cu totii ce bine a gestionat semifinala aia... Parerea mea este ca sunt alti antrenori mai titrati decat Olaroiu care merita sa fie selectioneri.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează