FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

3 comparații între Ianis și Gică Hagi după golul victoriei din partida cu Macedonia de Nord » Juniorul l-a bătut pe „rege” la un capitol important

Ianis Hagi și Gheorghe Hagi
Ianis Hagi și Gheorghe Hagi

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 14:05 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 15:32

Ianis Hagi (22 de ani) a marcat golul victoriei în partida dintre România și Macedonia de Nord, scor 3-2, prima din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

La vârsta de 22 de ani și 5 luni, Ianis Hagi a înscris primul său gol sub „tricolor”, reușita sa fiind decisivă în câștigarea primelor trei puncte în campania de calificare pentru Mondialul din Qatar. În schimb, Gheorghe Hagi a marcat pentru prima dată la echipa națională la o vârstă mai fragedă, 19 ani și 7 luni. „Regele” a înscris în înfrângerea suferită de România, 2-3 în deplasare cu Irlanda de Nord, pe 12 septembrie 1984.

Ianis Hagi l-a întrecut pe Gică Hagi la un capitol important

Însă, primul gol decisiv marcat de Gheorghe Hagi într-un meci oficial a fost la vârsta de 20 de ani și 4 luni, în 1985, în Finlanda - România, încheiat 1-1. Totuși, Ianis l-a întrecut pe Gică la un capitol important. Gheorghe Hagi a marcat abia la 26 de ani și 8 luni primul gol decisiv într-o partidă oficială care a adus României o victorie. S-a întâmplat pe 16 octombrie 1991, când Hagi a transformat un penalty în România-Scoția, 1-0.

14 meciuria așteptat Ianis Hagi până la primul gol în tricoul echipei naționale

2 cupluritată-fiu au marcat la națională: Ionuț și Culae Lupescu și, de aseară, Ianis și Gică Hagi

Sunt fericit că am reușit să marchez golul victoriei și am reușit să pornim cu victorie. E primul meci din campania de calificare, vrem să fim la Mondial! Nu contează cine dă golurile. Mai sunt 9 meciuri, asta cred că e mentalitatea corectă!
- Ianis Hagi

VIDEO. Ianis Hagi, analizat de fostul internațional Ianis Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Macedonenii și-au uitat „secretele” pe bancă: l-au considerat pe Bicfalvi principalul vârf și pe Maxim fără adversar pe post

Tatăl lui Valentin Mihăilă a dezvăluit secretul fiului său: „Ăsta a fost atuul lui de mic”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
fairplayromania
fairplayromania  •  26 Martie 2021, 21:21

Ianis a fost mai mare decit Alexandru Macedonski . Să îi ridicăm statuie ! Dar dacă Budinca Tanase si Atomicul Mihăilă nu dădeau gol, cit se termina partida ? Vouă nu vă este rusine cu astfel de cronici sportive?

capitalaardealului
capitalaardealului  •  26 Martie 2021, 18:25
Postat de sportix pe 26 Martie 2021, 15:01

Bai ziaristi de weekend, lasati-l *** pe Ianis in pace, nu-l mai comparati atat ba cu unual ba cu altul. Copilul asta creste sub o presiune teribila de la 13-14 ani in mare parte datorita voua, media de doi bani. Lasati-l in pace sa se dezvolte ca fotbalist in liniste fara tot felul de comparatii ***. Cum sa compari un copil de 22 de ani cu un monument care a fost tatal sau, cat de "inteligent" trebuie sa fii?

Daca Cativa mor sperantza ,Eanis o sa moara copil,copilu lu tata cel cu nasu mare si rosu

capitalaardealului
capitalaardealului  •  26 Martie 2021, 18:21
Postat de dobrin pe 26 Martie 2021, 16:08

Mare dreptate ai. Valoare de valoare. "Cand ai tata de valoare / Iti sta lumea la picioare / Orice ai face ti se iarta / Si tine contul de tata" :)))))

)))))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează