FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANIVERSARE

Adrian Mutu la 42 de ani » 3 povești savuroase: de la aventura cu Alexandra Dinu în sala de masaj la peripețiile cu Zlatan Ibrahimovic

rian Mutu, selecționerul naționalei U21 și fost mare jucător român, împlinește astăzi 42 de ani. GSP publică 3 episoade haioase din cariera lui Mutu.
rian Mutu, selecționerul naționalei U21 și fost mare jucător român, împlinește astăzi 42 de ani. GSP publică 3 episoade haioase din cariera lui Mutu.

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 09:40 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 09:43

Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21 și fost mare jucător român, împlinește astăzi 42 de ani. GSP publică 3 episoade haioase din cariera lui Mutu. 

  • Adi Mutu a evoluat de-a lungul carierei pentru echipe precum Inter, Chelsea, Fiorentina sau Juventus;
  • Mutu a marcat 35 de goluri pentru naționala României, fiind golgheter all time, alături de Gheorghe Hagi;
  • Ca selecționer al României U21, „Briliantul” a calificat echipa la EURO 2021. 

Adrian Mutu, poveste haioasă cu Zlatan Ibrahimovic: „Nu ești sănătos?! Bă, băiatule, nu e la mine acasă!”

În 2016, s-a scris că Ibrahimovic a fost la vânătoare alături de Adrian Mutu în România. „Briliantul” neagă acest fapt și are o amintire amuzantă. 

„Atunci, eram la Mureș. Iar el a venit pe undeva pe lângă oraș, la vânătoare. Toată lumea credea că a venit la mine, dar eu nu am nicio treabă cu vânătoarea. Nici măcar nu m-am văzut cu el. Stăteam acasă și a venit un prieten de-ai mei la mine, a bătut la ușă: «Salut. Am venit să fac și eu o poză cu Ibrahimovic». «Bă, nu ești sănătos?!». «Spune-i și tu lui Ibra să facă o poză cu mine, te rog». «Bă, băiatule, nu e Ibra la mine acasă!». Toți credeau că el e la mine acasă”, a povestit selecționerul României U21 la GSP Live.

Adrian Mutu, ales cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimele două decenii

Poveste inedită cu Adi Mutu și fosta soție, Alexandra Dinu

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a vorbit pentru GSP și a dat detalii despre o întâmplare petrecută la EURO 2000, care i-a avut în prim plan pe Adi Mutu și Alexandra Dinu, soția lui de atunci. „Am avut un episod interesant cu Mutu la Euro 2000. Era cu Alexandra Dinu și s-au strecurat, evident că pe ascuns, în camera de masaj. Nu s-a aflat povestea, dar eu și alții care, practic, stăteam 24 din 24 de ore între și pe lângă jucători, vedeam tot și vă spun că lucrurile așa au stat cu Mutu atunci”, a declarat Pompiliu Popescu pentru Gazeta Sporturilor. 

Alexandra Dinu. Foto: Instagram
Alexandra Dinu. Foto: Instagram
Alexandra Dinu. Foto: Instagram
Alexandra Dinu. Foto: Instagram
+26 FOTO

Care au fost marile sale deziluzii în carieră: „Transferurile la Real Madrid sau AS Roma”

„La fel ca și realizările, au fost destule deziluzii. În primul rând, nu am avut rezultatele pe care mi le-aș fi dorit la națională. La un anumit meci cred că e evident că aș schimba ceva. De aia mi-ai și pus întrebarea. Aș trage cu sete direct pe centru sub bară penalty-ul ăla de la Euro 2008 contra lui Buffon. Sunt convins că dacă băteam atunci Italia și mergeam mai departe, reușeam o performanță mare. Dar lucrurile sunt cum sunt și nu are rost să trăim cu regrete. Așa a fost să fie. Ratarea acestui penalty e una dintre amintirile care au lăsat un gust amar. Mai sunt titlurile retrase cu Juventus, faptul că n-am câștigat un trofeu cu Fiorentina sau transferurile ratate la Real Madrid și la Roma se numără și ele printre deziluzii”, a explicat Mutu într-un interviu pentru GSP

Adrian Mutu, borne impresionante ca fotbalist:

  • 15 martie 1997 - A debutat în Divizia A în partida FC Argeș - Oțelul Galați (0-0)
  • 18 octombrie 1997 - Primul gol în campionat a fost marcat în partida Steaua - FC Argeș (3-1)
  • 29 martie 2000 - A debutat la echipa națională a României, în partida cu Grecia (0-2)
  • 26 aprilie 2000 - A marcat primul gol pentru „tricolori", cu Cipru (2-0)
  • 26 martie 2013 - A jucat ultimul meci pentru națională, cu Olanda (0-4). Cu patru zile înainte, cu Ungaria (2-2), marcase ultima dată pentru „tricolori"

Citește și: 

Ilie Dumitrescu la 52 de ani » 5 povești altfel cu Mister: de la punga de cireșe a Danei Budeanu la „creola superbă” din Anglia

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează